link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ipocrizia superbogaților
de calubalan la: 26/05/2011 14:02:52
Economistul Bruce Bartlett o ia razna de fiecare dată când aude că alt superbogătaș proclamă că este de acord să plătească taxe mai mari. Cel mai recent i‑a ridicat presiunea arterială lui Bartlett chiar Mark Zuckerberg, atunci când fondatorul Facebook s‑a declarat a fi „în regulă“ cu plata unor impozite federale mai mari, alăturându‑se astfel unor moguli ca Bill Gates, Warren Buffett, Ted Turner, în gașcă strecurându‑se și câte un manager de fond de mare risc rătăcit. Să nu vă imaginați că Bartlett, fost membru al echipei lui Reagan la Casa Albă, este împotriva taxelor mai mari pentru bogați. El e genul acela rar de conservator ce consideră că majorarea taxelor n‑ar trebui să fie parte din dezbaterea mai largă cu privire la deficitul bugetar. Care‑i problema lui Bartlett? Economistul crede că este o ipocrizie să spui că administrația federală ar trebui să mărească impozitele pentru cetățenii cu veniturile cele mai mari, atâta timp cât cei ca Zuckerberg au averile sub formă de pachete de acțiuni.

INECHITATE. Veniturile multora dintre superbogați provin aproape în exclusivitate din câștiguri de capital, iar acestea sunt impozitate mult mai lejer – 15% – față de veniturile obișnuite. Atunci când Warren Buffett spune că plătește un impozit mai mic decât al secretarei sale, el se referă la faptul că aceasta își primește aproape toate câștigurile pe fluturașul de salarii, în timp ce majoritatea veniturilor lui se adună sub formă de câștiguri de capital și dividende. [...]

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Ipocrizia superbogaților"

Ipocrizia in citate, aforisme, maxime
Ipocrizia tinde sa tina de normalitate in timpurile noastre, iar aceste citate, aforisme, maxime pot sa ne releve cum se strecoara acest viciu nu numai in lumea din jur, ci si in gandul si sufletul nostru, pot sa ne aduca in minte ceea ce este cu adevarat ipocrizia dincolo de simpla definitie din DEX: "IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, fatarnicie, minciuna, perfidie, prefacatorie, viclenie, viclesug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar si fam.) machiaverlac, (inv.) fatarie, prefacanie, prefacatură, procletie, (fig.) iezuitism, mascarada. (~ cuiva in comportare.) "
"Orice om singur este sincer. Atunci cand apare o a doua persoana, incepe ipocrizia.Ne punem in garda si ne aparam la apropierea unui alt om prin complimente, prin barfa, prin distractie, prin claca. Ne ascundem gandurile fata de el sub o mie de valuri."
Ralph Waldo Emerson, "Prietenie," Eseuri
"Adevaratul ipocrit este cel care inceteaza sa perceapa propria lui inselaciune, cel care minte cu sinceritate."
André Gide
Psihologia ipocriziei | Cum "funcționează" ipocriții
Poate că una din cele mai bune definiții ale ipocriziei aparține lui Adlai E. Stevenson (un politician american care a recunoscut tarele tagmei sale): "Un ipocrit este ca un politician care taie, doboară un copac, ca să se urce apoi pe buturuga acestuia și să țină un discurs despre conservarea mediului natural."
Mircea Badea, blogul si ipocrizia
Mircea Badea, blogul si ipocrizia
Ipocrizia unui problogger
Urasc ipocrizia, mai ales cand vine din partea unuia care se zice ca “are influenta”...
OZN – Ipocrizia puterii (I)
Trăim o epocă în care omul, după ce a păşit pe Lună, se gândeşte din ce în ce mai mult la cucerirea planetelor. Astronomii recunosc astăzi că poate exista viaţă inteligentă în multe alte zone ale universului şi, cu toate acestea ne întrebăm de ce existenţa OZN–urilor continuă să fie ignorată oficial, iar cei care se interesează de acest fenomen sunt consideraţi visători. Oare teama că dezvăluirea adevărului ar declanşa o panică generalizată în rândul populaţiei să fie motivul suspectei tăceri a oficialităţilor?
Ziua Porţilor Deschise la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor
Ziua Porţilor Deschise la Oficiul Naţional pentru Cultul Eroilor
Cum se scrie corect: vise sau visuri, roate sau roți? Folosește internetul și găsește răspunsuri din partea experților în redactarea cuvintelor
Cum se scrie corect: vise sau visuri, roate sau roți? Folosește internetul și găsește răspunsuri din partea experților în redactarea cuvintelor
Ungaria: Primele proceduri penale împotriva imigranților - vezi detalii pe comunicatultau.ro
Ungaria: Primele proceduri penale împotriva imigranților - vezi detalii pe comunicatultau.ro
Diferenţa dintre cireşe şi vişine la nivelul proprietăţilor şi beneficiilor, acum pe Zenivers.ro!
Diferenţa dintre cireşe şi vişine la nivelul proprietăţilor şi beneficiilor, acum pe Zenivers.ro!
Modul cum ne comportăm unii cu alții are la bază acest concept–ipocrizia
Modul cum ne comportăm unii cu alții are la bază acest concept–ipocrizia
Citeste despre influenţa viruşilor şi efectele vaccinării în masă pe Zenivers.ro!
Citeste despre influenţa viruşilor şi efectele vaccinării în masă pe Zenivers.ro!
Etalarea cărţilor de tarot – crucea celtică şi etalarea astrologică!
Etalarea cărţilor de tarot – crucea celtică şi etalarea astrologică!
Ce nu le place băieţilor la iubitele lor
Într-adevăr, noi, fetele suntem caracterizate de o sensibilitate emoţională mai mare decât cea a băieţilor, dar nu suntem cu toate scoase din fire de cele mai mărunte, mai triviale lucruri. Am auzit bărbaţi plângându-se că partenerele lor o iau razna dacă petrec prea mult timp cu gaşca lor de amici.
Urmele paşilor lui Buddha - Povestire de Osho
S-a luat după urmele paşilor în căutarea omului căruia îi aparţineau acele amprente ale picioarelor. L-a găsit pe Buddha stând sub un copac. Era şi mai nedumerit! Faţa era cea a unui Chakravartin - graţie, frumuseţe, aură - dar omul era un cerşetor, cu o farfurioară de adunat monede!
20 iunie: Ziua mondială a refugiaților
Refugiații sunt printre cei mai vulnerabili oameni de pe pământ. Bazată pe Declarația drepturilor omului din 1948, Convenția ONU din 1951 asociată cu statutul refugiaților și Protoculul acesteia din 1967 ajută la protejarea celor siliți să-și părăsească țara.
21 august: Ziua poeților
Poeții ne deschid spre noi perspective ale vieții, desferecă porți închise strașnic ale posibilităților insolite de a ne percepe mediul înconjurător, ne revitalizează zone anchilozate ale simțămintelor, ne călăuzesc spre identificarea emoțiilor și ne îndrumă spre noi frontiere ale cunoașterii interioare.
Risc însemnat de avalanşe pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş
Salvamontiştii au interzis accesul turiştilor la altitudini mai mari de 1.800 de metri pe versantul argeşean al Munţilor Făgăraş, din cauza riscului de avalanşe, în condiţiile în care stratul de zăpadă de pe crestele munţilor depăşeşte zece centimetri grosime în unele zone.
Țara incompetenților, figuranților, hoților și lașilor
Țara incompetenților, figuranților, hoților și lașilor
FOTO: Lansarea candidaţilor PNŢCD la alegerile europarlamentare
FOTO: Lansarea candidaţilor PNŢCD la alegerile europarlamentare
Gogorițele aiuritoare ale președintelui Federației Comunităților Evreiești din România
Gogorițele aiuritoare ale președintelui Federației Comunităților Evreiești din România
Femeia frumoasă în ochii bărbaților. Cum arată?
Cât de mult nu sa spus că la o femeie calitățile sunt în interior, bărbații totuși acordă atenție în primul rând la felul cum arată femeia. Aceasta este natura lor … Ce este inclus în conceptul de o femeie frumoasă în opinia bărbaților?
Okian.ro intră pe piaţa cărţilor digitale cu 100.000 de ebooks
La şase luni după intrarea pe piaţa cărţilor în limba română, Okian.ro îşi face intrarea şi pe piaţa cărţilor digitale anunţând un portofoliu de peste 100.000 de ebooks de la peste 450 de edituri.

Secţiunea de cărţi digitale vine în întâmpinarea nevoilor clienţilor de a avea la dispoziţie volume într-un timp foarte scurt. „Pentru mulţi dintre clienţii noştri, cartea înseamnă în primul rând informaţie. În condiţiile în care informaţia pe care o cauţi te desparte de finalul unui proiect, accesul imediat la aceasta se impune ca o necesitate”, a declarat Bogdan Colceriu, coordonatorul proiectului Okian.
Valentine's Day - Ziua îndrăgostiților
Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală se numeste Valentine's Day si se sărbatorește astazi, pe data de 14 februarie ...
Reforma începe cu lista neagră a angajaților
“Prea des sindicatele sunt dominate de o mână de extremiști care nu reflectă vederile de bun simţ ale majorității membrilor de sindicat” – Margaret Thatcher, Manifestul Conservator.

Înainte să ajungă Prim Ministru al Marii Britanii, Margaret Thatcher le-a spus alegatorilor clar, în față, ce are de gând sa facă: să taie ajutoarele sociale, sa încurajeze micile întreprinderi, sa încurajeze economisirea și nu consumul, și să taie puterea de decizie a sindicatelor în economie. Si s-a ținut de cuvânt. Iar reforma ei a făcut ca Marea Britanie sa fie din nou…mare.

Intr-o țară normală, sindicatele nu trebuie sa decidă nimic in economie. Ele trebuie doar sa apere interesele salariaților. Dar in perioada de criza, salariile trebuie sa scadă, ca firmele sa fie mai rentabile. Nivelul de trai trebuie sa scadă, ca economia sa se orienteze spre export si nu spre consumul intern. Toate aceste scăderi înseamnă automat mișcări de strada. De aceea angajații nu trebuie sa aibă putere de decizie in firme. Deciziile angajaților duc la faliment. Ce face atunci orice guvern normal la cap? Își slăbește adversarul (adică sindicatele), taie drepturile angajaților, reduce sectorul de stat. Dar se pregătește și de bătaie. [...]
Ziua Sfântul Valentin, ziua îndrăgostiţilor? Nu…o sărbătoare păgână, sexuală şi perversă!
Ziua Sf. Valentin este oficial ziua mondială a îndrăgostiţilor. Din moment ce în Biblie este statuat faptul că Dumnezeu este iubire, este Dumnezeu de acord cu această zi? Doreşte
Legenda fraţilor Ayar
Una din principalele legende privind originea incaşilor este mitul fraţilor Ayar, ieşiţi dintr-o grotă numită Pacaritambo, Hanul Producţiei, Hanul Zorilor de Zi sau Casa
Braşov. „Turnirul Cetăţilor“ aduce din nou cavaleri şi domniţe
„Turnirul Cetăţilor“, aflat anul acesta la cea de-a treia ediţie, se va desfăşura în următoarele locaţii: Râşnov 20-22 Iulie – Cetate; Braşov 3-5 August; Cetăţuia
Bran 10-12 August – Platoul Inima Reginei Maria; Făgăraş 16-19 August – Cetatea Făgăraş; Feldioara 31 August – Biserica Fortificată.
Brașov. „Turnirul Cetăților”
La Brașov va avea loc în perioada 3-5 august „Turnirul Cetăților”. Evenimentul se va desfășura la Cetățuie (n.r. Bastion).
Evil Dead (2013) Cartea morţilor
Evil Dead (2013)
Cartea morţilor