link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Supa crema de ciuperci
de barbatlacratita la: 30/09/2011 18:46:21 modificat la: 05/04/2012 19:13:12 arata originalul
taguri: Diverse ciuperci de crema supa 
Supa crema de ciuperci cu lapte.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Supa crema de ciuperci"

Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci este atat de delicioasa incat numai ce te gandesti la ea ai vrea sa o mananci.
Supa crema de ciuperci
Ce să vă povestesc eu despre supa cremă de ciuperci? Să vă spun că e paradoxal de gustoasă și de consistentă pentru o supă fără carne, că se mănâncă cu crutoane și că face casă bună cu o lingură de smântână? Mai bine hai să o preparăm și s-o mâncăm, iar apoi ne vom da cu părerea în cunoștință de cauză și sătui pe deasupra.
Supa crema de ciuperci cu perisoare
Supa crema de ciuperci cu perisoare
Supa crema de broccoli
Supa crema de broccoli.
Supa crema de legume livrata de serviciul de catering online Pomello.ro
Supa crema de legume livrata de serviciul de catering online Pomello.ro
Supa crema de telina
Supa crema de telina cu smantana si crutoane.
Supa crema de mazare
Supa crema de mazare. Poate fi transformata in reteta de post taind laptele din lista de ingrediente.
Supa crema de dovlecei
Supa crema de dovlecei - este la fel de savuroasa chiar si rece.
Supa crema de legume
O reteta destul de flexibila din punct de vedere al ingredientelor folosite - supa crema de legume.
Supă cremă de praz Vichyssoise
Cu riscul de a răni niscaiva patriotisme locale, iată că nu tot ce are praz în compoziție s-a inventat și mâncat din moși strămoși în Oltenia. Supa cremă cu praz și cartofi este atestată documentar pentru prima oară în Franța medievală, botezată tot de francezi „Vichyssoise”, poate după numele localității franceze Vichy, poate după numele verișoarei Vichy care o gătea meseriaș, apoi aprobată cu modificări și completări de nemți, belgieni și galezi.
Supa crema de praz Vichyssoise
Cu riscul de a răni niscaiva patriotisme locale, iată că nu tot ce are praz în compoziție s-a inventat și mâncat din moși strămoși în Oltenia. Supa cremă cu praz și cartofi este atestată documentar pentru prima oară în Franța medievală, botezată tot de francezi „Vichyssoise”, poate după numele localității franceze Vichy, poate după numele verișoarei Vichy care o gătea meseriaș, apoi aprobată cu modificări și completări de nemți, belgieni și galezi.
Aici avem o variantă de Vichyssoise upgradată cu afumătură, care ne va merge sigur direct la casa sufletului…
Supa crema de legume
Supa crema de legume
Supa crema de dovleac cu bacon - Retete Culinare
Supa crema de dovleac cu bacon - Retete Culinare
SUPA CREMA DE CONOPIDA
SUPA CREMA DE CONOPIDA
supa crema de sfecla rosie
supa crema de sfecla rosie
Supa crema de legume
Supa crema de legume
Omleta olteneasca cu praz si carnaciori
Ca să mai oblojesc puțin orgoliile rănite în postul cu supa cremă de praz, azi o s-o dăm pe pseudo-bancuri nesărate cu olteni:
- De ce sunt acuzați oltenii de discriminare sexuală?
- Cică în pensiunile turistice din Oltenia, doamnelor li se oferă din partea casei două ouă și-un praz, iar domnilor, o omletă din aceleași ingrediente, dar cu materialul clientului, că e criză…
Tipuri de linte, calorii și beneficii
Astăzi m-am gândit să discutăm puțin despre minunea multicoloră numită linte (foto (1) ). Este o leguminoasă foarte gustoasă, care merită cu siguranță introdusă în dieta ta datorită beneficiilor sale. Și am să îți spun și de ce. Dar în primul rând să discutăm despre varietățile de linte.
Tipuri de linte

Maro – Este cea mai răspândită varietate de linte. Își păstrează bine forma după fierbere.

Verde – Are timpul de fierbere cel mai mare, aproximativ 35-45 de minute. Drept urmare, își păstrează cel mai bine forma după ce o fierbi. Are gust ușor piperat și se pretează foarte bine pentru salate.

Roșie – Are un gust minunat, dulceag si fierbe cel mai rapid dintre toate. Este cea mai potrivită pentru supe sau preparate cu consistență cremoasă.

Neagră – Se mai numește și linte beluga, datorită asemănării cu caviarul cu același nume. Timpul de fierbere și consistența sunt asemănătoare cu ale lintei verde.








Conținut nutrițional (2)

O ceașcă de linte fiartă în apă, fără sare:
Energie: 230 kcal
Proteine: 17.86 g
Carbohidrați: 39.86 g
Grăsimi: 0.75 g
Fibre: 15.6 g



Conținutul de minerale Procentul din Doza Zilnică Recomandată
Calciul: 38 mg (3.8% din DZR)
Fier: 6.59 mg (44% din DZR)
Magneziu: 71 mg (19.7% din DZR)
Fosfor: 356 mg (50% din DZR)
Potasiu: 731 mg (15.55% din DZR)
Sodiu: 4 mg (0.27% din DZR)
Zinc: 2.51 mg (25% din DZR)



Conținutul de vitamine Procentul din Doza Zilnică Recomandată
Vitamina C: 3.0 mg (4% din DZR)
Tiamina (B1): 0.335 mg (28% din DZR)
Riboflavina (B2): 0.145 mg (12% din DZR)
Niacina (B3): 2.099 mg (13.93% din DZR)
Vitamina B6: 0.352 mg (27% din DZR)
Folați: 358 µg (89.5% din DZR)
Vitamina E: 0.22 mg (1.46% din DZR)
Vitamina K: 3.4 µg (3.4% din DZR)

Sursă de proteine

Lintea constituie o bună sursă de proteine vegetale, iar combinată cu alte surse de proteine contribuie considerabil la atingerea necesarului proteic zilnic. Acest lucru devine și mai important în cazul în care nu consumi alimente de origine animală.
Un control mai bun al glicemiei

Consumul de linte te ajută să eviți creșterea excesivă a nivelului glicemiei la mesele următoare și implicit a cantității de insulină pe care pancreasul este nevoit să o secrete. Acest efect se datorează fibrelor insolubile, prezente și în cerealele integrale și legume. Fibrele cresc timpul necesar digestiei și scad viteza de absorbție a carbohidraților în sânge (3).
Greutatea sub control

Bogată în nutrienți precum proteine, fibre, vitamine și minerale, lintea este totuși săracă în calorii. Prin conținutul de fibre și proteine ajută la creșterea sațietății și la normalizarea aportului energetic. Consumul pe termen lung te ajută să îți menții greutatea optimă (4).
Concluzie

Lintea are o compoziție nutrițională excelentă, fiind bogată in substanțe nutritive și săracă în calorii. Datorită acesteia te ajută să te menții în formă, favorizează tranzitul intestinal și previne boli precum diabetul zaharat prin menținerea glicemiei sub control.

Este o leguminoasă potrivită pentru introdus într-o alimentație echilibrată și în cele cu un consum mediu de carbohidrați. O poți servi ca și garnitură, supă cremă sau o poți încorpora într-o salată delicioasă. Cu atâtea variante de linte la dispoziție sigur nu te vei plictisi.
crema crystal
Absorbante Crystal Anion, crema crystal, aloe vera si alte suplimente naturale. Produse Vita Crystal: minerale, vitamine, germeni, ciuperci terapeutice aminoacizi. Comercializam o gama larga de produse naturiste pentru diferse afectiuni: probleme de irigare cardio-vasculara, probleme bronhiale (astm) si pulmonare, hipertensiune, eliminare efecte secundare chimioterapie, radioterapie, antitumoral.
crema de zahar ars
Imi aduc aminte (cu brio) de crema de zahar ars a bunicii… stia sa faca minuni din cuptorul ala improvizat intr-o bucatarie mica, taraneasca, undeva departe de aglomeratia orasului. Am crescut printre tarana, praf, santurile strazilor. Mi-am rupt coatele, mi-am “pus” un picior in ghips, am furat caisele verzi ale vecinii, am fost alergat cu nuiaua prin toata curtea, dar nimic din toate astea nu mi-au ramas imprimate in minte ca mirosul cremei de zahar ars.
Prajitura cu crema de cocos
Prajitura cu crema din nuca de cocos si lapte. Glazura prajiturii este din albusuri batute la bain-marie.
Prajitura cu crema de ciocolata
Prajitura cu crema de ciocolata. Crema acestei prajituri mai este cunoscuta si sub numele de crema ganache.
Supa de rosii mexicana
Supa asta rece de roșii este ruda mexicană a supei de roșii românești, de care o deosebesc câteva legume în plus, precum și faptul că majoritatea ingredientelor nu sunt preparate termic – ceea ce e un lucru bun, după cum se știe, pentru că nu pierdem nimic din calitățile nutritive ale acestora.
Paste cu pui si ciuperci
Paste cu pui si sos din ciuperci si smantana.
Pui cu smantana si ciuperci
Puiul cu smântână și ciuperci este o mâncare clasică în bucătăria românească, mai ales în zona Moldovei, însă cu toate că aproape toate gospodinele o gătesc în mod curent, în această variantă există câteva secrete care fac diferența – în loc să folosim făină pentru a îngroșa sosul, punem gălbenușuri și codițe de ciuperci tocate, ceea ce va lega sosul și-i va da savoare… dar să trecem la treabă, să vedem concret cum e cu puiul asta cu smâtână și ciuperci!
Valoarea alimentara a ciupercilor
Ciupercile contin, pe linga apa – intre 82 si 92%-substante proteice, hidrati de carbon, lipide, vitamine si saruri minerale. Proteinele sunt comparabile cu cele din carne si au un rol foarte important in organism, in ceea ce priveste cresterea si refacerea tesuturilor (rol plastic)
Prajitura cu foi si crema de lamaie
Prajitura cu trei foi si crema de lamaie.
Mancare de ciuperci de post
O reteta de mancare de ciuperci (de post).
Ciuperci umplute cu forta
De felul lor, ciupercile se pot umple cu multe chestii, inclusiv cu forța :) , și reprezintă o masă sănătoasă, gustoasă și de efect, pretabilă inclusiv pentru musafiri intempestivi, aciuați la masă în săptămâna neagră premergătoare zilei de salariu. Totul e ca ciupercile să fie suficient de mari pentru a fi umplute, în rest, vezi care variantă te inspiră și treci la treabă! Poți, de exemplu, să încerci varianta asta – ciuperci umplute cu forța cu șuncă: