link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Reguli noi la credite,din decembrie
de nescuc la: 16/10/2011 16:51:42
Din decembrie, creditele în valută vor deveni o amintire. BNR a pregătit un regulament prin care va limita accesul populaţiei la creditele în altă monedă decît leul. Noul regulament al Băncii Naţionale a României privind limitarea creditării în valută va fi aplicat cel mai probabil din decembrie, a declarat ieri Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi al CEC Bank. „Probabil că decembrie ne va găsi cu noul regulament, pentru că este o procedură. Fac şi eu o simplă socoteală. Trebuie aprobat de Consiliul de Administraţie al băncii naţionale, trebuie publicat în Monitorul Oficial, de acolo sînt 30 de zile pînă la intrarea în vigoare. După aceea băncile trebuie să meargă la autorizare la banca naţională cu noile norme“, a afirmat Gheţea la Romania Financial Forum 2011. Băncile vor putea acorda în continuare credite în valută pentru achiziţia de locuinţe în actualele condiţii, BNR fiind de acord ca prevederile noilor reglementări să nu se aplice creditelor ipotecare şi imobiliare, a mai declarat Radu Graţian Gheţea. „Avem veşti bune de la discuţiile cu BNR. Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe, care se vor face în condiţiile existente. De asemenea, nici achiziţia de locuinţe prin programul Prima Casă nu va fi afectată“, a explicat preşedintele ARB.


Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe

Băncile vor putea acorda în continuare credite în valută pentru achiziţia de locuinţe în actualele condiţii, BNR fiind de acord ca prevederile noilor reglementări să nu se aplice creditelor ipotecare şi imobiliare, a mai declarat Radu Graţian Gheţea. „Avem veşti bune de la discuţiile cu BNR. Noul regulament nu afectează achiziţiile de locuinţe, care se vor face în condiţiile existente. De asemenea, nici achiziţia de locuinţe prin programul Prima Casă nu va fi afectată“, a explicat preşedintele ARB. Gheţea a menţionat că BNR şi băncile au avut două runde de „negocieri“, din care a reieşit că noul regulament ar urma să se aplice pentru creditele de consum, nu şi pentru împrumuturile pentru locuinţe.
Creditul de consum pe mai mult de 5-7 ani nu-şi are rostul, iar reducerea maturităţii acestui tip de împrumuturi este o întoarcere la normalitate, experienţa arătînd că băncile care au mers pe scadenţe de 20 de ani au cele mai multe credite neperformante, a declarat ieri guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. „Am văzut reacţii ciudăţele vizavi de regulament. Mă aşteptam să se spună că revenim la normalitate, că împrumuturile de consum pe o perioadă mai mare de 5-7 ani nu-şi au rostul. Există o civilizaţie a creditului, la fel ca şi cea rutieră. (...) Exact băncile care au dat credite de consum pe 20 de ani au cele mai multe probleme cu creditele neperformante“, a spus Isărescu la Romania Financial Forum 2011.


Împrumuturile pe termen lung presupun o schimbare a modului de viaţă

Oficialul BNR a arătat că împrumuturile pe termen lung presupun o schimbare a modului de viaţă, dar că angajamentele de plată pe scadenţe de 30-40 de ani ar trebui explicate mult mai bine publicului. „Fac parte dintr-o generaţie care a plecat cu familia de la lingură şi farfurie, cum se spune. Pleci de jos, nu iei credite, că nu se dădeau, şi, treptat, cu ajutorul părinţilor, bunicilor ajungi să-ţi faci ceva. În Europa anilor ’50 s-a schimbat modelul: porneşti în viaţă cu de toate, dar cu credite. Model care a avut avantaje, a disciplinat forţa de muncă (...) Noi trebuie să consolidăm modelul, să fie lumea conştientă că a lua un credit pe 30-40 de ani înseamnă un alt mod de a trăi. Creditul pe termen lung pe care-l dorim cu toţii trebuie să fie finanţat pe termen lung“, a arătat Isărescu. În ceea ce priveşte limitarea creditului în valută, guvernatorul a precizat că BNR a anunţat în repetate rînduri că nu vrea ca prin raţionalizarea creditului în valută să înlocuiască un risc cu alt risc, de aceea nu a optat pentru interzicerea unor împrumuturi. „Poziţia noastră a fost una raţională, nu una extremistă. Nu sînt pornit pe creditul în valută, vreau să fie bine evaluat, să fie bine preţuit şi să-i spuneţi clientului care sînt riscurile“, a mai spus Isărescu.

Avans de 30%, de 20%, de 15%, de 5% la Prima Casă


Potrivit proiectului de regulament elaborat de BNR, creditele de consum vor avea o scadenţă de cel mult cinci ani, iar clienţii trebuie să aducă garanţii de 133% din valoarea împrumutată, în timp ce la finanţările imobiliare în euro avansul ar trebui să fie de cel puţin 30%. „În acest moment nu vă pot spune absolut nimic cu exactitate, vă pot spune că am avut două runde de negocieri cu banca naţională, cu persoane care au contribuit la noul regulament şi din discuţiile purtate cu dînşii s-au conturat anumite elemente. Unul dintre elementele care s-au conturat, dar repet că nu se ştie dacă în final Consiliul de Administraţie al BNR va merge pe această idee, ar fi că regulamentul este orientat pentru creditele de consum, nu pentru case şi schimbarea de locuinţe şi aşa mai departe. Pînă nu vedem în Monitorul Oficial nu putem vorbi cu certitudine. În accepţiunea pe care am dat-o noi şi pe care am mai discutat-o cu BNR, acest regulament nu va afecta creditarea pentru case. S-a discutat de avans de 30%, de 20%, de 15%, de 5% la Prima Casă. Nu vreau să intru în detalii pentru că nu am mandat“, a adăugat el. Şeful ARB a menţionat că noul regulament nu va afecta programul Prima Casă, deoarece acesta este un program guvernamental, iar BNR sau ARB nu pot impune modificări.

Prevederile noului regulament

• Noul proiect cere garanţii de minimum 133% din valoarea împrumutată pentru clienţii care cer credite de consum, luate pe cel mult cinci ani.
• Excepţie de la garantarea facilităţilor de creditare vor face descoperirile de cont şi creditele acordate prin intermediul cardurilor de credit, a căror valoare nu depăşeşte de trei ori nivelul veniturilor nete lunare (fără a depăşi însă o limită stabilită prin reglementările interne ale clientului).
• Creditele de consum cu ipotecă vor fi tratate la fel ca orice alt credit de consum. În cazul creditelor de consum pentru cumpărarea de bunuri, clientul trebuie să dispună de o garanţie reală (în general ipotecară) sau personală (de exemplu poliţa de asigurare) de 133% din suma împrumutată. Fac excepţie de la aceste prevederi creditele pentru tratamente medicale, pentru deces şi pentru studii.

Care sînt condiţiile actuale de acordare a creditelor

• În prezent, cele mai multe dintre băncile prezente în România oferă credite de nevoi personale persoanelor majore, de regulă celor care au împlinit 21 de ani sau 23 de ani (în funcţie de fiecare instituţie financiară în parte).
• În momentul în care solicită un credit, clienţii trebuie să aibă o vechime în cîmpul muncii de cel puţin un an şi minimum trei luni lucrate la ultimul angajator.
• De asemenea, ideal ar fi să aibă un venit de cel puţin 800 -1.000 de lei pe cartea de muncă.
• O altă condiţie este ca firma la care clienţii lucrează să aibă cel puţin 20 de angajaţi.
• Mai multe şanse să obţină un împrumut au proprietarii de locuinţe, căsătoriţi, însă acestea din urmă nu sînt condiţii obligatorii.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Reguli noi la credite,din decembrie"

Monily-cel mai bun serviciul de credite rapide se lanseaza in Decembrie 2016
Monily-cel mai bun serviciul de credite rapide se lanseaza in Decembrie 2016
DAE Credite - Semne Bune Anul Are
Prima luna a lui 2010 a venit cu o serie de modificari operate de institutiile financiare asupra costurilor produselor oferite. In acest sens analistii FinZoom.ro au calculat index-uri pentru toate tipurile de credite disponibile pe piata (in RON si EUR) iar vestea buna o reprezinta faptul ca valorile acestora se afla in scadere fata de luna decembrie 2009.

Motivele acestor diminuari ale preturilor variaza de la actualizarea valorilor in functie de indicele de referinta (EURIBOR, ROBOR), la masurile BNR de reducere a dobanzii de politica monetara cu 0,5 pp (de la 8% la 7,5%). Astfel, am inregistrat reduceri ale marjelor de dobanda, ale comisioanelor sau promotii lansate la inceput de an.
Credite rapide cu reducerea dobânzii cu 25% pentru creditele rapide
Ai nevoie sa faci un credit nevoi personale? In prag de sărbători poti profita de un credit rapid deoarece se anunță reducerea dobânzii cu 25% pentru imprumuturile rapide. Numele campaniei este „Dăruiește mai mult!”, și se aplică tuturor clienților care fac cereri de credit în perioada 19-31 decembrie.Asa ca ce mai astepti ? Fa un credit rapid online
1 DEcembrie... o zi de falsa modestie militara !
Despre 1 decembrie in stilul caracteristic mie !
25 Decembrie - crima pentru pace sau pace pentru crima ?
Cum se vede acel 25 decembrie la 18 ani de atunci !
Dobanzile la creditele in euro scad
V-am spus cu ceva timp in urma ca sunt sanse mari ca dobanzile la creditele in euro sa scada? Iata ca astazi Banca Centrala Europeana a decis sa reduca dobanda de politica monetara, lucru care va determina si scaderea (in continuare) a indicelui EURIBOR. Despre acest lucru impartasesc aceeasi parere si ProTV si baniinostri.ro
Astazi, EURIBOR6m a atins cota de 4.651%, cu aproape 0,8% mai putin decat varful atins in luna octombrie, in perioada de maxima criza financiara.
Sorin Cerin - Revelatii 21 Decembrie 2012
Sorin Cerin - Revelatii 21 Decembrie 2012, ultima carte scrisa de Sorin Cerin care ne vorbeste prin aforisme despre faptul ca in 2012 vom muri.
22 decembrie… ziua pe care o uitam!
Desi incercam sa nu uitam, desi ne impunem sa nu fim cei care lasa trecutul in urma, ca pe o haina murdara, nu prea reusim. Uite ca vine 22 decembrie si trece pe langa mine de parca ar fi o zi obisnuita.
Analiza Financiara Decembrie 2008
O scurta analiza lunara a noutatilor aparute pe piata financiara urmata apoi de prezentarea tuturor modificarilor suferite in decursul lunii in fiecare dintre categoriile prezente pe FinZoom.ro (credite ipotecare/imobiliare, de nevoi personale, auto, carduri de credit, fonduri mutuale si de pensii, depozite). Pentru a vedea trend-ul creditelor imobiliare / ipotecare acordate in EUR consultati si Index-ul DAE FinZoom EUR.
Credit Prima Casa
Orice credit Prima Casa va fi garantat de stat cu cel mult 60.000 de euro. Din aceasta perspectiva, creditul Prima Casa pare a fi unul extrem de avantajos. Creditul Prima Casa va putea fi accesat numai de persoane fizice care nu au in proprietate o locuinta in momentul in care il solicita.
Credite si Depozite - 2009 a trecut, oare cum va fi 2010?
CREDITE

In 2009, evolutia costurilor pentru toate tipurile de credite a fost in cea mai mare parte a anului una descrescatoare. In primul trimestru costurile au suferit o serie de ajustari dupa cresterile spectaculoase inregistrate de la declansarea crizei pana la sfarsitul anului 2008, urmand ca, dupa incheierea lunii martie 2009, sa inceapa un trend descendent mentinut pana la acest moment.

Aceasta evolutie este oarecum fireasca - la declansarea crizei, cu sau fara o problema de lichiditate, situatia pietei era una incerta justificand intr-o oarecare masura costurile prohibitive practicate pentru creditele de pe piata. Momentul de "respiro" le-a permis bancilor sa-si regandeasca strategiile atat in privinta produselor cat si in privinta planurilor de viitor. Sa nu uitam ca inceputul anului a fost presarat de comunicate de presa in care bancile anuntau regandirea exitinderilor de retele si/sau de personal.
Reguli noi pentru obtinerea permisului de conducere
Ministerul Sanatatii vine cu reguli “medicale” noi in ceea ce priveste obtinerea dreptului de a conduce si anume testele ORL, oftalmologice, psihologice se vor face DOAR in
Formula 1 2011: Noile Reguli
Formula 1 2011: Noile Reguli .......... ..................... ................... .................. ......................
Carduri de credit
Cardurile de credit sunt acele minunate bucăți de plastic care îți facilitează cumpărarea oricărui obiect, pe care în mod normal nu ți l-ai permite. Băncile sunt foarte darnice cu aceste carduri de credit. BCR, mi-a trimis acasă un astfel de card, cu o valoare mărișoară, fără nicio solicitare din partea mea. Cum am o lungă istorie cu această bancă, în care eu tot plătesc și ei tot cer, m-am grăbit să le refuz oferta.
1 Decembrie cu oua umplute si sarmale
De cativa ani am instaurat o traditie la noi in familie, profitand ca 1 Decembrie e liber si de faptul ca pe 30 Noiembrie e Sf. Andrei si avem un sarbatorit in familie. Care e traditia? Ne strangem cu prietenii si familia sa sarbatorim romaneste cu aperitive romanesti si sarmale facute in casa.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Berbecului
In luna decembrie, Berbecul pare a fi strabatut de fiorii transformarii inspirati de sosirea noului an , asa ca nu pregeta a-si analiza de-a fir a par viata si personalitatea, nazuind catre mai noi sau mai vechi idealuri.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Taurului
In luna decembrie , Taurul isi poate reaseza perspectivele despre lume prin contactul cu un nou mediu social, se arunca patimas in valtoarea vietii , avantajat de o mare sensibilitate a simturilor , dar nu uita sa isi filtreze dorintele si aspiratiile , cu atat mai mult cu cat anul nou ii bate insistent la usa.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Gemenilor
Desi la inceputul lunii decembrie Gemenii nu isi pot infrana aspiratia catre libertate , calmul si intelegerea necesitatii de a interactiona cu cei din jur ii stapanesc din ce in ce mai mult, inspirandu-i atat pe plan personal cat si social.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Racului
In luna decembrie, Racul nu se poate da inapoi intru totul de la sarcinile si obligatiile cotidiene si , daca reuseste sa faca fata tensiunilor si ambitiilor personale , are posibilitatea de a se inarma cu noi mijloace in afirmarea personalitatii sale.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Leului
In luna decembrie, purtat de inaltele valuri ale inspiratiei si creativitatii , Leul rataceste , increzator in el insusi , prin zone de penumbra si ambiguitate, intr-o calatorie potential initiatica dar si riscanta, catre sursele unei altfel de afirmari in viata.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Fecioarei
In luna decembrie, Fecioara incepe sa isi puna o multime de intrebari cu privire la relatiile cu oamenii in general , cu cei apropiati in special. Desi aparent negativa, aceasta conjunctura il indreapta spre o benefica reevaluare a sinelui si a obiectivelor sale.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Balantei
In luna decembrie, Balanta trece printr-o perioada de tranzitie, de adaptare si conformare catre noi tendinte, in decursul careia autoanaliza si expectativa se pot intercala cu surprize deopotriva placute si dezamagitoare.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Scorpionului
In luna decembrie, Scorpionul se deschide catre proaspete oportunitati in viata ,iar chestiunile financiare , caracterizate prin mari fluctuatii sau dinamism , il acapareaza din ce in ce ma mult , lasandu-i totusi un scurt dar pasional ragaz pentru viata amoroasa.
Ce trebuie sa stim despre credite rapide
Nu esti in relatii prea bune cu banca? Nu indeplinesti toate conditiile pentru a lua un imprumut bancar? Nu te panica!

Ai nevoie atunci de un credit rapid, dar nu te grabii pana nu citesti cu grija aceste informatii pretioase.

Exista o solutie si pentru cei care au nevoie de bani acum, urgent, fara clauze contractuale pentru care...
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Sagetatorului
In luna decembrie, Sagetatorul simte ca are nevoie de o schimbare majora in viata si, satul de trage la hamul mediocritatii si al obisnuintelor cotidiene , este gata sa faca o gaura in cer pentru a-I vedea visul cu ochii.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Capricornului
In luna decembrie, Capricornul inceteaza a se mai scalda intre doua ape si incepe a cauta cu gandul si cu fapta noi cai de afirmare si de implinire a aspiratiilor sale.
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Varsatorului
In luna decembrie, Varsatorul isi gaseste ratiunea de a exista in special in mediul social, in compania prietenilor si celor apropiati , desi aceasta orientare nu pare a aduce mereu satisfactii. Se anunta un ceas de cumpana mai mult decat surprinzator, un ramasag cu soarta ce trebuie neaparat sa fie castigat .
HOROSCOP decembrie 2010
Astrele spun ca decembrie, luna cea traditionala a sarbatorilor de iarna si a cadourilor nu se va dezminti si va fi intr-adevar o luna taman buna pentru distractie, comunicare, haz si voie buna; vom avea si ceva banuti prin buzunare poate mai multi decat in perioada anterioara insa se vor cheltui destul de nesabuit pe lucruri mai degraba placute ochiului decat pe cele cu adevarat utile - eh, insa cum se mai spune, doar o data pe an este Craciunul!
Horoscop lunar decembrie 2010 - Zodia Pestilor
In luna decembrie, Pestii cauta sa se elibereze de balastul superficialitatii si al conventionalismului, dornici sa isi regaseasca si afirme autentica lor fiinta. Despartirea de trecut poate fi totusi dureroasa , cerand uneori cateva sacrificii.