link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Protestele din Romania - mica Revolutie din 2012
de danblogro la: 16/01/2012 05:22:00
Protestele din Romania – mica Revolutie din 2012

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Protestele din Romania - mica Revolutie din 2012"

Analiza de piata pentru pretul orzului din Romania pentru luna aprilie 2012
Articol informativ despre pretul cerealelor din principalele judete ale tarii noastre, pentru luna aprilie 2012
Analiza de piata pentru pretul carnii de pasare din Romania pentru luna aprilie 2012
Dupa cum se observa, pretul minim al unui kg de carne de pasare in viu este de 4 lei/kg in judetul Gorj, care se inregistreaza timp de 2 saptamani 16-29 aprilie 2012.
Analiza de piata pentru pretul carnii de porc din Romania pentru luna aprilie 2012
Dupa cum se observa, pretul minim al unui kg de carne de porc in viu este de 5 lei/kg in judetul Hunedoara, care se inregistreaza timp de 2 saptamani 9-22 aprilie 2012.
Analiza de piata pentru pretul carnii de vita din Romania pentru luna aprilie 2012
Dupa cum se observa, pretul minim al unui kg de carne de vita in viu este de 4 lei/kg in judetul Harghita, care se inregistreaza timp de 2 saptamani 9-22 aprilie 2012.
Analiza de piata pentru pretul laptelui din Romania pentru luna aprilie 2012
Dupa cum se observa, pretul minim al unui kg de lapte este de 1,5 lei/kg in judetul Arges, care se inregistreaza timp de 2 saptamani 16-29 aprilie 2012.
Analiza de piata pentru pretul branzeturilor din Romania pentru luna aprilie 2012
Dupa cum se observa, pretul minim al unui kg de branza este de 8 lei/kg in judetele Constanta si Maramures, care se inregistreaza timp de 2 saptamani 16-29 aprilie 2012.
Analiza de piata pentru pretul graului din Romania pentru luna aprilie 2012
Dupa o analiza de piata despre preturile graului am reusit sa adun cateva date, de pe site-ul “Ministerului Africulturii si Dezvoltarii Rurale”, foarte importante care sa vina in ajutorul fermierilor si agricultorilor care doresc sa achizitioneze sau sa vanda grau, de panificatie sau furajer.
Analiza de piata pentru pretul porumbului din Romania pentru luna aprilie 2012
In urma unei analize de piata de pe site-ul “Ministerului Africulturii si Dezvoltarii Rurale”, despre preturile cerealelor si ale produselor agricole, pe langa pretul graului care a fost dezbatut intr-un articol anterior, vin in ajutorul fermierilor cu date depre pretul porumbului.
Raceala
cred ca n-am mai fost racit de cel putin doi ani. prin urmare iti dai seama
surprinderea mea atunci cand, cu cateva zile in urma, m-am trezit racit. am fost
atat de uimit incat nu stiam ce sa fac. probabil ca asa s-a simtit si Ceausescu
atunci cand a vazut ca romanii incep revolutia.
Istoria Basarabiei, Moldova rusofila si dezinformarea ITAR-TASS
Imi vine greu sa urmaresc ce se-ntampla in Moldova, intre altele fiindca neputinta ma-nfurie. Mai mult, logica sau bunul simt par sa fi fost interzise si proscrise, odata cu diseminarea propagandei referitoare la implicarea Romaniei in “Revolutia Twitter”.
19 mai – Cel mai mare protest din România după 1989
19 mai – Cel mai mare protest din România după 1989
Hotel Transilvania
vezi gratuit la calitatea hd hotel transilvania dublat in romana online.
EPIC FAIL Fata asta o să ajungă vedetă. Cu tot cu mustaţa ei VIDEO
Toată lumea poate să ajungă un star, nu? Nu contează că ai mustaţă, nu poţi să pronunţi “r”, vorbeşti “pe nas” sau dai mai repede din ochi decât girofarul poliţiei. Epic fail!Toată lumea poate să ajungă un star, nu? Nu contează că ai mustaţă, nu poţi să pronunţi “r”, vorbeşti “pe nas” sau dai mai repede din ochi decât girofarul poliţiei. Epic fail!

Poate câştigă la “Românii au talent” sau “Vocea României”. :P
VIDEO PE BLOG
Mica Romanie din Canada a lui Nicapetre
Cea mai importanta proprietatea a emigratiei romanesti. 48 de acri intr-un cadru natural execeptional undeva la mijlocul distantei intre Toronto si Cascada Niagara. Campul Romanesc din Hamilton, Muzeul in aer liber Nicapetre, puterea vindecatoare si istoria unui simbol al exilului romanesc. Povestea in continuare:

Mica Românie din Canada a lui Nicăpetre
08/05/2008vezi toate articolele scrise de Andrei Badin OMUL ŞI OPERA. Maestrul Nicăpetre la atelierul său canadian, alături de Mircea Eliade şi Vintilă Horia. Aşa cum i-a întruchipat el EXIL ● Cîmpul Românesc din Hamilton, un muzeu în aer liber


La peste 10.000 de kilometri de Bucureşti se află una din cele mai importante realizări ale exilului românesc. La jumătatea distanţei dintre metropola de expresie britanică Toronto şi celebra Cascadă Niagara se află Cîmpul Românesc din Hamilton, întins pe o suprafaţă de 48 de acri. Cîmpul Românesc mai este cunoscut şi ca Mica Românie a lui Nicăpetre sau Muzeul în aer liber Nicăpetre sau ca al treilea loc bioenergetic din lume.

Nicăpetre s-a stins zilele trecute la Toronto, uitat în ţara sa natală, ca mai toate valorile pe care le avem peste tot pe planeta asta. Săptămîna Mare a fost şi Săptămîna Patimilor în cultura românească. S-au stins Monica Lovinescu, Marcel Chirnoagă, Cezar Ivănescu şi Nicăpetre.


DE LA BRĂILA ÎN SCARBOUROUGH. Petre Bălănică este numele adevărat al sculptorului care în ultimele decenii a cucerit planeta. Nicăpetre, originar din Brăila, s-a stabilit în Canada în urmă cu aproape trei decenii. A murit la Toronto, în aceeaşi zi cu Monica Lovinescu, dar uitat în România sa natală. Admiratorii săi din Canada i-au adus însă un ultim omagiu la o casă funerară din Toronto. "Viaţa este ea frumoasă, dar loveşte dur de tot uneori. După zece ani în care am trăit şi cioplit într-o fundătură din Bariera Vergului în Bucureşti mi-am luat lumea-n cap şi am ajuns în Scarborough-Toronto-Ontario-Canada. Nici habar nu aveam că există aşa ceva pe lumea asta; Scarborough!? Brăiliţa? definitiv un loc al nimănui, for sure Scarborough un loc oarecare, un penibil Babilon", scria Nicăpetre la un moment dat într-unul dintre textele sale publicate în revista culturală "Observatorul" de la Toronto.


ALEEA SCRIITORILOR ROMÂNI DIN EXIL. La Cîmpul Românesc din Hamilton, Nicăpetre a desăvîrşit busturile unor scriitori care au făcut istorie în exilul românesc. Cîmpul Românesc de la Hamilton se află într-un cadru natural deosebit, departe de forfota oraşului. Pădure, rîu, sălciile de la Brăila de care Nicăpetre era atît de îndrăgostit. Un mic sat de vacanţă unde simbolurile româneşti sînt la tot pasul, de la stînca vopsită în tricolorul românesc de la intrare. "La doi ani după sosirea mea în Canada, românii din împrejurimile oraşului Toronto s-au gîndit să facă în Cîmpul Românesc, de lîngă Hamilton, o alee a scriitorilor noştri din diasporă, iar sarcina realizării sculpturilor mi-au incredinţat-o mie. Am început cu bustul în bronz al lui Aron Cotruş şi am continuat, de-a lungul anilor, cu cele ale lui Mircea Eliade, Horia Vintilă, Horia Stamatu, George Donev, Vasile Posteucă", spunea într-un interviu Nicăpetre.

Primul bust de la Hamilton a fost însă cel al marelui poet naţional: "În 1989, cînd în întreaga lume s-a sărbătorit «Anul Eminescu», mi s-a cerut să fac bustul lui Eminescu: «Ne e dor de el» – mi-au spus conaţionalii mei din Canada. L-am cioplit chiar acolo, direct, dintr-o bucată de marmură pe care o adusesem din Grecia. Eminescul meu a fost cioplit de un om care citeşte şi iubeşte ce a dat acest poet lumii. Dar, în primul rînd, eu am sculptat nevoia noastră de Eminescu." Despre artistul ajuns de la Brăiliţa la Scrabourough scria marele critic de artă Petru Comarnescu: "Nicăpetre poseda mai ales metodele de configurare a pietrei, astfel că ea să cînte, să exprime elevaţie şi sensibilitate, să aibă ordinea arhitecturii şi libertăţile sculpturii, stilizate metaforic".


ISTORIA UNEI MICI ROMÂNII CANADIENE. În 1967 s-a cumpărat terenul pe care în momentul de faţă este Cîmpul Românesc. Proprietatea se află în suburbia Hamilton-ului, un oraş asemuit de românii canadieni cu Reşiţa datorită industriei siderurgice de aici. "La aceea vreme s-a construit o mică clădire, aş spune mai mult o cabană care avea în jur de 100 de metri pătraţi în care însă au avut loc tot felul de activităţi culturale, istorice în care s-au menţinut tradiţiile româneşti. Religioase, specifice culturii noastre. În anul 1985 am primit o scrisoare de la compania de asigurare prin care ni se spunea că nu mai poate fi asigurată clădirea de la Cîmpul Românesc, fiind din lemn şi prezentînd un pericol de incendiu. Şi atunci am hotărît să ridicăm Centrul Cultural de astăzi", ne spune Mihaela Moisin, preşedinte mai mulţi ani al Asociaţiei Culturale Române din Hamilton, care administrează Cîmpul Românesc. "Suma este ridicolă. Proprietatea a costat 2.000 de dolari. Iar munca nu a fost uşoară. Natural, şi cred că bănuieşti că a fost nevoie de multă-multă muncă, fiindcă era un teren viran, virgin. Şi noi a trebuit să umplem tot terenul şi am semănat şi răsădit pomi. De fapt, aveam o zi a sădirii pomilor organizată în fiecare an pînă nu a mai fost nevoie să sădim pomi. Şi aşa a luat Cîmpul Românesc naştere!", spune George Bălaşu, unul dintre supravieţuitorii grupului care a fondat Cîmpul Românesc. În momentul în care s-a hotărît ridicarea unui modern Centru Cultural, s-au strîns fonduri din toate colţurile lumii. "Donaţii în valoare de 75.000 de dolari. Venite de peste tot. Din Canada, America, Australia, din Africa de Sud. Şi două donaţii de la doi cardinali români de la Vatican", ne spune Mihaela Moisin. Cîmpul Românesc este considerat alături de Arhiepiscopia Ortodoxă de la Vatra (Statele Unite) şi Biblioteca de la Freiburg (Germania Federală) ca una dintre realizările importante ale exilului românesc.


AL TREILEA LOC BIOENERGETIC DIN LUME? Pe terenul unde se află Cîmpul Românesc a fost descoperit acum mai mulţi ani un loc bioenergetic. Acesta se află chiar în faţa Capelei cu hramul de Sfinta Maria, care se află pe o colină stîncoasă a Cîmpului. "Locul bionergetic a fost descoperit de inginerul Cristenco. El a venit la Cîmpul Românesc şi a pornit de la ideea că capela care a fost sfinţită şi ridicată la îndemnul episcopului Valerian, locul care este foarte straniu, să spunem, deoarece este un loc viran, stînci. Cristenco a ajuns la concluzia că este pe locul trei din lume ca bioenergie", ne spune George Bălaşu. Cercetările românului au fost confirmate şi de canadieni.

"Eram la Cîmpul Românesc cînd au venit doi profesori de la Universitatea din London, Canada, şi au măsurat această energie care emană de la Cîmpul Românesc. Ei au confirmat concluziile lui Cristenco", mai spune Bălaşu. De atunci, în poiana de la Capelă vin diferiţi oameni pentru a se trata. Au existat şi cîteva cazuri de vindecare. Conform cercetărilor efectuate de profesorul român şi de cei canadieni, explicaţia ar fi că în subsol s-ar afla un zăcămînt de cuarţ. Ei au concluzionat că, în ordine, cele mai bune tratamente sînt pentru afectiuni fizice, tulburări de raţionament, alte probleme psihice şi starea generală de sănătate. "Este un adevăr. Eu am cunoscut persoane care au venit aici şi s-au vindecat de anumite boli. Este chiar un cetăţean pe care îl cunosc dinainte să se vindece şi îl văd şi acum. Este formidabil, o schimbare de neimaginat şi foarte greu de explicat", ne povesteşte Dumitru Răchitan, manager la o firmă din Toronto şi care a fost o perioadă preşedintele ACR Hamilton.


VISUL LUI NICĂPETRE. La începutul acestui an, într-un interviu pentru Antena 3 pentru un reportaj despre românii-canadieni, Nicăpetre spunea că vrea foarte mult să-i facă un bust lui Marin Sorescu. Nu a mai apucat. A apucat însă pe banii săi să aducă la Brăila o parte din operele din Canada. Povestea

PSEUDONIM. Petre Bălănică este numele adevărat al sculptorului cunoscut de toată lumea drept Nicăpetre (al doilea din stînga)
cum începînd din 1993 a avut parte de promisiunile a doi preşedinţi, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, pentru o expoziţie la Bucureşti. Nu a fost posibil decît în 2002. Eminescu al său de la Hamilton primise promisiunea de a avea o copie la New York. Şi, în acest caz, oficialii români au uitat repede.

CENACLUL LUI NICĂ. În ultimii ani, Nicăpetre s-a implicat activ în susţinerea cenaclului întemeiat de membrii redacţiei revistei "Observatorul" din Toronto. După moartea sa, acesta a devenit cenaclul Nicăpetre.


Biografie
Nicăpetre s-a născut la 27 ianuarie 1936, în Brăiliţa, România. Este absolvent al Academiei de Arte "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti (1964). Între anii 1964-1968 este profesor de desen şi istoria artelor. Prima sa expoziţie personală, de la Galeriile "Simeza" din Bucureşti, 1969, s-a bucurat de un mare succes, consacrîndu-l drept un artist de talent. Renumitul critic de artă Petru Comarnescu i-a facut o prezentare elogioasă. Urmează mai multe expoziţii de succes. În 1981 emigrează în Canada. Se stabileşte la Toronto. Obţine cetăţenia canadiană în 1985. S-a stins din viaţă la 21 aprilie 2008.
Unde sunt cele mai mici preturi din UE. Vezi cu cat sunt mai ieftine legumele, carnea, branzeturile din Romania fata de media europeana
Unde sunt cele mai mici preturi din UE. Vezi cu cat sunt mai ieftine legumele, carnea, branzeturile din Romania fata de media europeana
Centralele termice pe lemne sunt tot mai populare printre romani datorita costurilor mici la caldura
Centralele termice pe lemne sunt tot mai populare printre romani datorita costurilor mici la caldura
Micul Print 2015 Dublat in Romana
Micul Print dublat in romana reprezinta numele unei animatii foarte frumoasa care se bazeaza pe o poveste foarte cunoscuta la nivel international.
Romanii pot beneficia de tratamente medicale avansate in Turcia la preturi mici prin agentia de turism HappyTour
Romanii pot beneficia de tratamente medicale avansate in Turcia la preturi mici prin agentia de turism HappyTour
Subiecte limba romana - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina limba si literatura romana, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Trimite pachete in Romania sau Europa la preturi incredibil de mici
Trimite pachete in Romania sau Europa la preturi incredibil de mici
Romanii pot beneficia de tratamente medicale avansate in Turcia la preturi mici cu Happy Tour
Romanii pot beneficia de tratamente medicale avansate in Turcia la preturi mici cu Happy Tour
Corsete la preturi mici pe BellezzaFashion.ro, cu transport gratuit in Romania
Corsete la preturi mici pe BellezzaFashion.ro, cu transport gratuit in Romania
Cele mai bune Universitati de Stat Mici din Romania | Top
Un studiu care a analizat care sunt cele mai bune universitati de stat mici din România. Topul e realizat după activitatea ştiinţifică relevantă la nivel internaţional din ultimii 10 ani.
Cea mai buna cantareata din Romania: Inna, Delia, Alexandra Stan, Andreea Banica si Antonia nominalizate la RMA 2012
Competiţia pentru titlul de Best Female – Cea mai bună cântăreaţă din România, este una extrem de acerbă, la ediţia 2012 de la Romanian Music Awards. Nominalizatele la această categorie, pentru evenimentul desfăşurat la craiova pe data de 6 iunie, sunt următoarele:

• Inna, pentru Un Momento, interpretat alături de Juan Magan

• Andreea Bănică, pentru Dale

• Alexandra Stan, pentru Million, interpretat alături de Carlprit

• Antonia, pentru Marionette

• Delia, pentru Dale
INCEPE CENZURA INTERNETULUI! Romania a semnat ACTA. In Polonia internautii au PROTESTAT in strada
Romania, alaturi de alte 21 de state din Uniunea Euorpeana, a semnat astazi la Tokyo controversatul acord ACTA, legat de protejarea proprietatii intelectuale pe internet, care contine o serie de prevederi contestate de organizatiile pentru protectia drepturilor utilizatorilor de internet si a intimitatii acestora.

Electronic Frontier Foundation, unul dintre cele mai vocale grupuri de aparare a drepturilor internautilor, afirma ca prevederile noului acord, care includ monitorizarea comunicatiilor persoanelor private de catre entitati comerciale, incalca normele internationale privind drepturile omului. Intr-un interviu acordat Wired, grupul de hackeri Anonymous a promis sa raspunda in forta prin noi atacuri asupra site-urilor guvernamentale din intreaga lume. [...]
Cumpara ieftin, la cele mai mici preturi in Romania
Cumpara ieftin, la cele mai mici preturi in Romania rapid si usor
EcoPlanning contribuie la organizarea Let's do it Romania 2012, in judetul Bihor
Pentru cel de-al treilea an consecutiv, bihorenii vor fi invitaţi să participe la ziua de curăţenie naţională, impreuna cu toti romanii si locuitorii din peste 85 de tari.
Sub îndrumarea echipei "Let's Do It, Romania!", pe data de 12 mai, va avea loc acţiunea de curăţenie
Rezultate Loto Romania 07.10.2012
Rezultate Loto Romania 07.10.2012
Galerie Foto - Toamna in Parcul din Roman, 2012
Galerie Foto - Toamna in Parcul din Roman, 2012

comentarii (1):

*** - de al49ex la: 16/01/2012 11:22:09
Nici nu ma gindeam sa comentez vreodata un asemenea subiect, dar ce am vazut la televizor duminica seara, m-a scarbit peste masura. Daca pina acum eram perceputa ca o tara stabila, spre disperarea multor "pretini" de < buna credinta>(??!!!) in deosebi vecinii nostri maghiari, acum ne-am dat arama pe fata. S-a confirmat stravechiul dicton, de la care romanii nu s-au abatut niciodata in toata istoria,
,, De ce sa fie bine, daca poate fi rau ?!".
Eu nu fac politica, nu sint partizanul nimanui, dar ca sa identifici problemele tale cu ale unor bisnitari de masini, afectati de noua taxa si asa zise galerii de fotbal (de parca acestea ar constitui o categorie sociala semnificativa a poporului roman) mi se pare mai mult decit fortat.
Sint pentru libera exprimare a ideilor, nemultumirilor, dar nu sub aceasta forma, a violentei si barbarismului, ce nu ne fac onoare si nici bine.
Interesul meschin al unor politicieni care, asa cum se spune in popor, n-au mama, n-au tata, dar mai grav, n-au nici D-zeu, trec peste cadavre si-si urmaresc scopul, nu-i intereseaza costurile, care binenteles le platim tot noi, ce-i nevoiasi.
In concluzie, daca de aceasta harababura, numita de unii " mica revolutie " noi, marea majoritate a oamenior de buna credinta, nu ne delimitam, inseamna ca sintem pe calea
cea ,,buna ,,si ne meritam soarta. Si cind te gindesti ca
sint multi care abia asteapta sa se infrupte din tara noastra.
Asa sa ne ajute D-zeu!
#1415 comenteaza . modifica . semnaleaza adminului . blocheaza userul