link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Poezii de dragoste din literatura universală
de interferente11 la: 13/02/2012 21:04:49

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Poezii de dragoste din literatura universală"

Rumi: Poezii de dragoste
Aşa cum se întrezăreşte în poezia sa, Rumi este fascinat atât de dragostea pătimaşă, de senzualitatea iubirii, cât şi de supremaţia spirituală, inegalată de nimic, conferită de dragoste. Pentru el, numai dragostea însăşi poate explică dragostea şi îndrăgostiţii, dragostea este netemătoare în mijlocul mării temerilor, dragostea este sursa a nenumărate daruri ale vieţii şi ne salvează din cercul îngust al timpului.
Poezii de dragoste in limba engleza de Valentine’s day - Ziua Indragostitilor
Poezii de dragoste in limba engleza de Valentine’s day - Ziua Indragostitilor
Poezii de dragoste în limba engleză
Poezii de dragoste în limba engleză
Poezii de dragoste - poeţi străini
Poezii de dragoste - poeţi străini
Poezii de dragoste pentru iubită: Bursucul vorbitor şi programul unui iubiţel
Poezii de dragoste pentru iubită: Bursucul vorbitor şi programul unui iubiţel
Poezie de dragoste
Poezie de dragoste
John Steinbeck despre dragoste - O scrisoare catre fiul indragostit
In corespondenta lui Steinbeck, se remarca o frumoasa scrisoare trimisa fiului sau, Thom, in anul 1858, drept raspuns la o epistola a adolescentului, in care acesta ii marturisea tatalui ca se indragostise nebuneste de o colega de scoala pe nume Susan. Vorbele intelepte ale lui Steinbeck - strabatute de iubire filiala, optimism, intuitie, sensibilitate si perspicacitate- ar putea sa se numere printre putinele, nemuritoarele ode inchinate dragostei, lasate posteritatii de geniile literaturii universale.
Ocupaţia: forumist
Sache e un individ aparent normal, pe care l-am cunoscut la ziua unui prieten. Era cu laptopul după el şi toată seara a stat într-un colţ al camerei şi a trimis mesaje pe internet. Dacă-l întrebi ce ocupaţie are îţi răspunde fără să clipească: forumist. Pentru cei care nu ştiu, forumistul este un animal social pe cale de răspândire, (înrudit cu şobolanul de net, după cum reiese dintr-un articol al singurului scriitor din Rmânia care a ales să scrie asta pe barba lui, mă refer aici la Andrei Pleşu) a cărui ocupaţie zilnică este de a-şi da cu părerea despre diverse teme postate pe internet, care mai de care mai interesante: „Cum agăţi o fată pe internet”, „Totul despre arta gătitului”, „Femeile şi orgasmul”, Politică la greu” etc. Sache intră pe forumuri pentru că: „ mă simt ca la război, deşi n-am făcut armata, că eram prea mic de statură şi toată lumea îmi zicea „Girafă mic㔺i toată copilăria am fost foarte interiorizat şi mi-am ros unghiile şi de la mâini şi de la picioare. De când a fost numit dl. Boc Prim Ministru, am mai crescut şi eu câţiva centimetri în ochii mei.”

Iată câteva exemple de Nick-uri folosite de Sache (pentru necunoscători, nick-urile sunt pseudonimele cu care îşi semnează internauţii comentariile): „vaspargpetoti”, matrix4”, „gigicontra”, „periscop”, "mi-e rau”, „tinarulninja”, „smecheriinumoare”.
„La început”, povesteşte Sache, „totul a pornit ca o distracţie, ca un mod plăcut de a-mi petrece timpul liber, după ce am fost concediat de la unul din serviciile române secrete, pe motiv că, în timp ce-l filam pe personajul cu nume de cod „guzganul rozaliu”, mi-a venit ideea să-l strig chiar aşa pe stradă, să văd dacă se întoarce. Şi s-a întors. În schimb, eu a doua zi nu m-am mai întors la servici, urmare a sms-ului pe care l-am primit de la Şefu: „LOL, ai fakt kkt prf Sache. De mâine DND”, DND, însemnând „do not disturb”, adică stai draq acasă şi nu mă mai deranja. Poate şi din cauza frustrării am intrat în primul internet cafe care mi-a iesit în cale, m-am logat cu nick-ul: „Nabucodonosor” şi-am început să-mproşc cu noroi în stânga (pe blogul lui Geoană) şi-n dreapta (pe blogul lui Crin Antonescu) De cele mai multe ori, pentru a nu fi depistat, lucrez sub acoperire (vezi foto).”

„Şi cum îţi câştigi existenţa?” „La început mi-a fost foarte greu. Mai vindeam câte un nick de Mirc, câte un id de mess, mai faceam câte o clonă la comandă. Mai târziu, după ce am determinat, prin comentariile mele, închiderea câtorva forumuri, blog-uri şi chiar a câtorva site-uri de politicieni, am început să primesc mesaje pe e-mail în care, pe lângă înjurăturile de rigoare, mi se propuneau şi diverse colaborări contra cost. Au contat foarte mult experienţa pe care o căpătasem în serviciile secrete şi stăpânirea unor tehnici ca: insinuarea, denunţul calomnios, turnătoria, manipularea etc. Cel mai uşor a fost pe blog-ul Elenei Udrea unde, la postul dânsei: „Comisia parlamentară de execuţie a Elenei Udrea” am publicat câteva poezii de dragoste, ca să-i mai ridic moralul şi ca să abat atenţia de la acuzaţiile ce i se aduceau. Am folosit nik-ul: „pleşuvultăudrag”. Pe blogul lui Crin Antonescu mi-am folosit în schimb tot arsenalul din dotare, plus cuvinte ca: limbric, sfertodoct, mafiot, urangutan gay, misogin, şulfă bătrână, trepăduş de serviciu, lingău, scârbă penală, canalie arogantă, (asta am folosit-o cu succes şi pe site-ul lui Mircea Badea), bugetofag (ăsta din urmă nu ştiu ce înseamnă, dar mi-a plăcut cum sună). A dat bine la polemică, domnul Crin Antonescu a testat promptitudinea cu care admiratorii săi au sărit să-l apere şi ulterior m-a răsplătit pe măsură. Recunosc că multe dintre cuvintele şi expresiile folosite le-am „împrumutat” din arhiva ziarului România Mare, cu acordul Tribunului, în schimbul a şase cutii de Rudotel Forte. Abia aştept să-nceapă viitoarea campania electorală.”
Biblioteca digitala ( 2 ) - Feodor Mihailovici Dostoievski
Feodor Mihailovici Dostoievski (1821-1881) reprezintă fără îndoială unul dintre figurile cele mai importante ale literaturii ruse, fiind de asemenea un reprezentant important al literaturii universale .Opere sale au fost traduse în mai toate țările de pe mapamond sunt repere ale existențialismului, iar opera sa naște și acum controverse privind critica și înțelegerea sa.
taxe vitale
Aştept să vii să-ţi colectezi taxele pe priviri,
stau cuminte şi privesc cuvintele cum îţi sărută buzele,
îţi mângâie sânii atente, în grabă îţi zdrobesc sfârcurile,
se-ntorc respinse la stăpân,aşteptând să creşti.
Poezia safica | Poemele de dragoste din Lesbos
Stilul poetic al lui Sappho, senzual si melodic , a fost orientat in special catre cantece de iubire , de dor si reflectie , avand drept subiect constant femeile , multe din ele date ei in grija in scopul de a fi educate in sfera artelor. Fetele pe care le-a educat , iubit si carora le-a inchinat poeme de dragoste au parasit una cate una insula Lesbos pentru a se marita , iar Sappho se despartea de obicei de ele compunandu-le cantecele pentru nunta.
Poezii si versuri de dragoste de Dragobete
Poezii si versuri de dragoste de Dragobete
Interviu cu Cecilia Stefanescu
Cum e sa intalnesti o femeie cu chip de fetita? Soiul acela de copil care stie sa faca toate nazbatiile in mintea lui, care-si creeaza lumi, care reinventeaza realitatea in stilul propriu, dedandu-se fictiunii ca prada unei dualitati a realului:

pentru ca vreau sa scriu despre ceva ce n-am trait, vreau sa intru intr-o lume si s-o populez pentru un an, doi, trei cat tine cartea, s-o populez atunci in momentul ala. Asta-i sansa mea sa traiesc o alta viata, cred ca asta-i frumusetea de a scrie carti.
Picaturile de ploaie
Picaturile de ploaie
De pe chipul tau plapand
Le zaresc ades cu teama
Unor lacrimi tremurand

Preschimbate in durerea
Unui ferecat zavor
Ce si-a pus pecete crunta
Pe cuvantul viitor [continuarea pe blog...]
Citate, maxime, proverbe despre dragoste, iubire, success, speranta. Cugetari, aforisme, poezii Eminescu, Paler, Arghezi, Blaga, Eliade
O impresionanta colectie de citate celebre, maxime si proverbe despre dragoste, iubire, success, speranta. Cugetari, aforisme, poezii de Eminescu, Paler, Arghezi, Blaga, Eliade, un cenaclu literar si o librarie online cu carti in limba engleza de la cele mai renumite edituri din lume.
Dragostea ta nu trebuie să fie nicicând oferită... | Din poezia lui Hafez
Dragostea vrea să ne facă un mare favor: ne ţine cu picioarele în sus şi scutură din noi tot ce este lipsit de sens.
Dragostea ta
Nu trebuie să fie nicicând oferită gurii unui străin,
Ci numai cuiva care are valoarea şi îndrăzneala
De a tăia bucăţi din sufletul său cu un cuţit
Legi universale in dragoste
Legi universale in dragoste
Barbatul Pesti - Dragoste si cucerire
Barbatul nascut in Pesti este autenticul romantic al zodiacului, mereu in cautarea unei iubiri magice, abundand in tot ceea ce promit nemuritoarele cantece de dragoste: tandrete, poezie, sentimente impartasite sub lumina lunii si in acordurile unei sonate de Chopin (si el un nativ din Pesti).
e. e. cummings - Povesti, basme sau poezie
Marele si inimitabilul poet e. e. cummnigs, un nume fara majuscule, asa cum obisnuia sa isi semnaleze prezenta discreta in lumea poeziei si in literatura americana scriitorul Edward Estlin Cummings, un poet drag mie mie, nu a avut cum sa nu isi puna amprenta jocurilor sale spirituale asupra lumii copiilor si a povestilor. Ale sale "Fairy Tales", patru la numar, nu au cum sa nu ne socheze si farmece prin ineditul perspectivei sale asupra lumii.
Povesti, legende si mituri despre dragoste de pe cuprinsul lumii
Astazi va ofer patru legende despre dragoste care dovedesc ca, indiferent de cultura, traditii sau spatiu geografic, acest sentiment ramane acelasi peste tot in lume. Aceste povesti au inspirat poezii, piese de teatru si filme, si continua sa fie pretuite si depanate pana in zilele noastre.
Carti ci su despre dragoste
Dragostea este o tema existenta in literaturile din toate timpurile. Torturati sau exaltati de un dor nebun, poeti, scriitori si filozofi au incredintat hartiei impresiile, experientele si ideile lor legate de dragoste.
Mesaje d dragoste
Cele mai frumoase mesaje de dragoste
Rumi: În clipa când mi-am auzit prima poveste de dragoste
Rumi: În clipa când mi-am auzit prima poveste de dragoste
Kahlil Gibran despre dragoste
Când dragostea îţi face semn, urmeaz-o,
Deşi căile sale sunt anevoioase şi abrupte.
Iar atunci când aripile sale te cuprind, nu te opune,
Deşi sabia ascunsă printre penele sale te poate răni.
Expresii şi cuvinte compuse din imnografia ortodoxă şi din literatura veche românească
Listează şi analizează sintagme, expresii şi cuvinte compuse din imnografia ortodoxă şi din literatura veche românească, cel mai adesea provenind din limba greacă. Problematizează formele posibile de scriere / grafie / ortografie astăzi.
Declaratie de dragoste
Pe YouTube , oamenii mai nou isi fac video declaratii de dragoste.
Dragostea doare in adevaratul sens al cuvantului!
Dragostea doare in adevaratul sens al cuvantului iar cupidon se pare ca se distreaza ca na, este un bebe tampit.
Citate de dragoste
Colectie citate de dragoste, citate despre iubire
Sms-uri de Dragoste
O lista dragutza de messaje sms de dragoste !!!