link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
19 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 18/03/2012 14:47:51
Ziua de 19 martie este dedicata Sfintilor Mucenici Hrisant, Daria si Ilaria, Sfantului Iosif, Sfantului Marcel Callo, si sarbatorilor Ziua lui San Jose, Randunelele de la San Juan Capistrano si Quinquatria.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"19 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

19 decembrie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
In traditia populara romaneasca , pe 19 decembrie, in ziua de ajunul Iganutului, se obisnuia sa se fiarba un grau pe care capul familiei il tamaia si il binecvanta, dupa care il arunca in sus , zicand : “ Atata de mare !” Ca sa cloceasca bine clostile, era indicat ca in aceasta zi sa fie poftit sa sada oricine intra in casa In noaptea de 19 decembrie, se asternea sare si mei in jurul locuintei , curtii si hambarelor, astfel incat sa fie impiedicate vrajitoarele a fura din belsugul casei.
1 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe data de 1 martie sunt comemorati Cuvioasa Mucenica Evdochia, Cuvioasa Domnina, Sfanta Mucenica Antonina, Sfintii Mucenici Marcel si Anton, si Sfantul Albin. 1 martie este in mod traditional ziua daruirii martisoarelor, vestind inceputul primaverii, si ziua Babei Dochia, ce marcheaza inceperea zilelor Babelor.
31 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 31 martie sunt comemorati Sfantul Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei, Sfantul Acachie Marturisitorul, Episcopul Melitinei si Sfantul Mucenic Veniamin (Beniamin), diac.
19 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 19 ianuarie este dedicata Sfantului Macarie Egipteanul, Sfintilor Arsenie si Marcu, Sfintei Eufrasia, Sfintilor Soti Martiri Marius si Marta si sarbatorii Timqat din Etiopia.
3 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 martie sunt comemorati Sfintii Mucenici Eutropiu, Cleonic si Vasilisc, Sfanta Cunegunda, Sfantul Marin, si are loc sarbatoarea japoneza Hina Matsuri.
5 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 5 martie este marcata de celebrarea Sfantului Mucenic Conon din Isauria, Sfantului Mucenic Conon Gradinarul, Sfintei Mucenite Iraida, Sfintilor episcopi Romeo si Teofil, Sfantului Adrian din Cezareea, Sfantului Gherasim, sarbatoarea misionarilor (Polinezia Franceza) si sarbatorea revenirii insectelor (China si Coreea).
7 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 7 martie este dedicata Sfintilor Mucenici Episcopi din Cherson, Sfintilor Mucenici Perpetua si Felicitas, si sarbatorii lui San Juan de Dios (Sfantul Ioan al lui Dumnezeu).
9 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 9 martie este dedicata comemorarii Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia, Sfintei Francisca Romana si Sfantului Grigore de Nyssa.
In traditia populara romaneasca, pe 9 martie se da de pomana pentru cei 40 de sfinti, astfel incat campurile sa aiba ploi la vreme si sa dea recolte bogate. Femeile se duc la biserica cu Mucenici, pe care, dupa ce ii sfintesc, ii dau de pomana la vecini si rude, impreuna cu alte feluri de mancare.
11 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 11 martie este marcata de celebrarea Sfantului Sofronie, Patriarhul Ierusalimului, Sfintilor Mucenici Trofin si Talu, Sfintei Rozina, si Sarbatorii primaverii din Liban.
16 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 16 martie este dedicata Sfantului Mucenic Sabin Egipteanul, Sfantului Cuvios Anin, Sfintei Benedectina, Sfantului Urho si sarbatorii haitiene Loco Davi.
20 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 20 martie, sunt comemorati Cuviosii Mucenici ucisi in Manastirea Sf. Sava cel Sfintit, Sfantul Ierarh Nichita Marturisitorul, Sfanta Claudia, fecioara, si Sfanta Alexandra, mucenite, si au loc sarbatorile Higan, Ibu Afo, Ostara si Mabon.
19 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 aprilie sunt comemorati Cuviosul Ioan de la Lavra Veche (Ioan Paleolavritul), Sfantul Sfintit Mucenic Pafnutie, Sfantul Gheorghe Marturisitorul, Episcopul Antiohiei Pisidiei, si Sfanta Emma, vaduva. In aceeasi zi avea loc sarbatoarea romana Cerealia.
19 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 iulie sunt pomeniti Cuvioasa Macrina, sora Sfantului Vasile cel Mare, Cuvioasa Dia, Sfantul Arsenie, pustnic, si are loc comemorarea Aflarii moastelor Cuviosului Serafim de la Sarov. In traditia populara a romanilor, pe 19 iulie erau sarbatorite Palielele, asa-zisele surori ale Sfantului Ilie, ce aveau darul de a proteja impotriva focului, arsitei si bolilor arzatoare. In noaptea din ajunul zilei Sfantului Ilie, fetele se duceau pe campuri de canepa, si se tavaleau goale peste tarina, dupa care se imbracau si se intorceau degraba acasa, pentru a adormi. Daca in acea noapte vedeau in vis canepa verde, insemna ca vor avea soti tineri, daca visau insa canepa uscata, li se prezicea ca se vor marita cu oameni batrani.
8 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 martie sunt celebrati Cuviosul Teofilact Marturisitorul, Episcopul Nicomidiei, Sfantul Ierarh Pavel Marturisitorul, Sfantul Ioan al lui Dumnezeu, si au loc sarbatorile Purim, Magha Puja, Holi, precum si ziua internationala a femeii.
19 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 mai sunt celebrati Sfantul Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei, Sfanta Mucenita Chiriachi, Cuviosul Memnon, Sfantul Celestin al V-lea, Papa, si Sfantul Duncan.
4 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 4 martie este dedicata Cuviosului Gherasim de la Iordan, Sfintilor Mucenici Pavel si Iuliana, sora lui, si Sfantului Cazimir.
6 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 6 martie sunt comemorati Sfintii 42 de Mucenici din Amoreea, Sfantul Mucenic Eufrosin, Sfantul Luciu I, papa, si Sfanta Coletta.
12 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 12 martie este dedicata Sfantului Cuviosul Teofan Marturisitorul, Sfantului Grigorie Dialogul, Episcopul Romei, Sfantului Simeon, Noul Teolog, Sfantului Maximilian, si Sfantului Iosif.
13 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 13 martie este marcata de Aducerea moastelor Sfantului Nichifor, Patriarhul Constantinopolului si comemorarea Sfintei Mucenite Teodora.
22 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 22 martie este marcata de celebrarea Sfantului Cuvios Mucenic Vasile, preot din Ancira, Sfintei Drosida, fiica imparatului Traian, si Sfantului Octavian.
23 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 martie sunt celebrati Sfantul Cuvios Mucenic Nicon si cei 199 ucenici ai lui, Sfantul Turibiu de Mongrovejo, Sfanta Pelagia
si este sarbatorit Anul Nou hindus.
24 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 martie sunt comemorati Sfantul Cuvios Zaharia, Sfantul Ierarh Artemon, Sfanta Ecaterina a Suediei, Sfintii Romulus si Secundus, si are loc Inaintepraznuirea Bunei Vestiri.
19 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 februarie sunt comemorati Sfintii Apostoli Arhip, Filimon si sotia sa, Apfia, Cuviosii Marturisitori Evghenie si Macarie, si Sfantul Episcop Mansuet.
In anul 2012, data de 19 februarie este marcata de Duminica lasatului sec de carne ori Duminica Infricosatoarei Judecati, care inaugureaza saptamana dinaintea Postului Pastelui de-a lungul careia este oprit a se manca carne.
19 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 septembrie sunt sarbatoriti Sfantii Mucenici Trofim, Savatie si Dorimedont, Sfantul Ianuariu, Episcop Mucenic, si Sfantul Marian, pustnic.
19 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 octombrie sunt pomeniti Sfantul Prooroc Ioil, Sfintii Mucenici Uar (Var), Felix preot si Eusebiu diacon, Cuviosul Ioan de la Rila, Sfantul Paul al Crucii, preot, si Sfantul Ioan de Brébeuf, preot si insotitorii sai, Mucenici.
19 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 noiembrie sunt comemorati Sfantul Prooroc Avdie, Sfantul Sfintit Mucenic Varlaam, si Sfintii Epimah si Alexandru, Mucenici.
10 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 10 martie sunt comemorati Sfintii Mucenici Codrat, Ciprian si Dionisie, precum si cei 40 de sfinti soldati mucenici.
19 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 19 ianuarie este dedicata Sfantului Macarie Egipteanul, Sfintilor Arsenie si Marcu, Sfintei Eufrasia, Sfintilor Soti Martiri Marius si Marta si sarbatorii Timqat din Etiopia.
27 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 27 martie este consacrata Sfintei Mucenice Matroana din Tesalonic, Sfantului Prooroc Anania, Sfintilor Mucenici Filet, Lidia si fiii lor, Sfantului Ioan din Egipt, si sarbatorii romane Equirria.