link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Luna plina in superstitii si farmece
de godessdiana88 la: 05/05/2012 10:50:21
Atmosfera magica si misterioasa creata de luna plina a inspirat dintotdeuna temeri, sperante, superstitii, credinte, legende si farmece, ce continua sa ne marcheze uneori si astazi, in pofida pretentiei noastre de fiinte rationale ori logice. Luna plina a fost asociata, de-a lungul timpului, cu crimele, sinuciderile, bolile mentale, dezastrele naturale, accidentele, rata nasterilor, fertilitatea femeilor, vrajitoria si varcolacii. Iata cateva dintre aceste credinte, superstitii si farmece…


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Luna plina in superstitii si farmece"

Luna plina - Nume si semnificatii
Luna plina a fost dintotdeuna asociata, in intreaga lume, cu activitatile si traditiile sezoniere, de aici derivand si o mare parte din superstitiile si practicile magice ce inconjoara acest fenomen astronomic.
Vrăji, ritualuri şi obiceiuri la Lună Plină, Crai Nou, Lună Nouă şi Lună Neagră
Casele se văruiesc la Lună Plină, dar în zi de post. Ţărăncile execută această operaţiune cu mâinile dindarat mesecând ceva: o coajă de pâine de exemplu, şi fac acesta pentru a scăpa de gândaci, de plojnite sau animale nedorite.
Luna plina si influenta sa asupra noastra
Luna plina ne-a influenţat dintotdeauna, chiar dacă în ultimele secole am preferat să uităm acest lucru. Omul contemporan are atitudinea struţului care bagă capul în nisip pentru a nu vedea pericolul, sperând că astfel îl va face să dispară. Dar, fie că recunoaştem sau nu influenţa fazelor lunii asupra noastră, ea e la fel de mare.
Horoscop 28 noiembrie: Luna plina in Gemeni si eclipsa de luna
Horoscopul zilei de miercuri, 28 noiembrie 2012, este influenţat de opoziţia dintre Soarele în Săgetător şi Luna în Gemeni. Este vorba despre aspectul numit Lună plină, dublat de o eclipsă de Lună
Berbecii au luna plina in CASA TRANSFORMARILOR
Berbecii au luna plina in CASA TRANSFORMARILOR
Dolunay (Luna Plina) Episodul 16 Online subtitrat
Dolunay (Luna Plina)

Episodul 16

Online subtitrat

http://www.zazareplay.ro/dolunay-luna-plina-episodul-16-online-subtitrat/
Dolunay (Luna Plina) Episodul 17 Online subtitrat
Dolunay (Luna Plina)

Episodul 17

Online subtitrat
http://www.zazareplay.ro/dolunay-luna-plina-episodul-17-online-subtitrat/
Dolunay (Luna Plina) Episodul 18 Online subtitrat
Dolunay (Luna Plina)

Episodul 18

Online subtitrat

http://www.zazareplay.ro/dolunay-luna-plina-episodul-18-online-subtitrat/
Dolunay Luna Plina Ep 23 Online subtitrat
Dolunay Luna Plina Ep 23 Online subtitrat

http://www.zazareplay.eu/2017/12/16/dolunay-luna-plina-ep-23-online-subtitrat/
A doua luna plina
A doua luna plina este continuarea romanului "Luna plina" scris de autoarea de origine canadiana Kelley Armstrong din ciclul "Lumea de Dincolo".
Filmele din competiția festivalului Lună Plină
Filmele din competiția festivalului Lună Plină
Festivalul Lună Plină, la start
Festivalul Lună Plină, la start
Asigurare de calatorie pentru Thailanda, Koh Phangan – Festivalul Lunii Pline
Koh Phangan este una dintre insulele de vis din Thailanda. In fiecare luna, se organizeaza Festivalul Lunii Pline. Pana la sfarsitul acestui an, evenimentul este programat pentru zilele de 1 octombrie, 15 octombrie, 31 octombrie, 14 noiembrie, 29 noiembrie, 14 decembrie si 27 decembrie. Incheie si tu o asigurare medicala pentru Thailanda, Koh Phangan si mergi la festival. Distractia este garantata!
Luna noua in superstitii, farmece si vraji
In aproape toate traditiile si culturile lumii, luna noua a inspirat superstii legate de noi inceputuri, schimbari ale vremii si destinului oamenilor, precum si farmece ori vraji destinate a intoarce norocul, a avea parte de dragoste, bani sau sanatate.
Luna noua şi Luna plina in 2012 (calendarul Lunii)
Luna exercită o influenţă majoră asupra planetei noastre şi a locuitorilor acesteia – noi înşine. Că mareele sunt provocate de Lună, că numărul sinuciderilor sau accentuarea unor probleme psihice au o legătură evidentă cu fazele Lunii – toate acestea pot fi uşor dovedite.
Busuiocul in legende, superstitii si farmece
O planta inzestrata cu calitati magice inca din cele mai vechi timpuri, busuiocul a izvodit numeroase superstitii, legende, si credinte ale lumii, fiind folosit adeseori in ritualuri, farmece, vraji si descantece asociate mai ales cu dragostea.
Cum ne influenţează luna plină somnul
Cum ne influenţează luna plină somnul
Superluna si ploaie de stele in noaptea de 5 mai
La noapte e petrecere mare in cer! Superluna si ploaia de stele a Eta Aquaridelor, vedetele noptii dintre 5 si 6 mai , anunta spectacole ceresti rare si magnifice! Cea mai mare luna plina din acest an, numita "superluna", va fi cu pana la 30% mai stralucitoare si cu 14% mai apropiata de noi decat in mod obisnuit.
Luna in 2014 | Calendar lunar 2014
Calendar lunar / selenar cuprinzand zilele si orele fazelor lunii in 2014, inclusiv data si semnul zodiacal in care apar in acest an Luna noua si Luna plina.
Fazele Lunii in 2012
Fazele Lunii in 2012, când va fi Lună Nouă si Lună Plină pe parcursul anului 2012.
Superstiţii din vechime
Uneori când ghinionul ne loveşte, ne ascundem în spatele vorbelor „aşa a fost să fie”. Sau când altora li se întâmplă ceva rău ne facem cruce, ne scuipăm în sân, facem 3 paşi înapoi sau cine mai ştie ce ritualuri arhaice moştenite de la părinţii şi bunicii noştri sau însuşite, pur şi simplu, de pe stradă, de la diverşi.

Viaţa noastră e plină de superstiţii. Oare dacă nu am mai ţine cont de ele, ar fi altfel? La ce bun să condamnăm nişte superstiţi nevinovate, care nu fac rău nimănui şi care, într-un fel sau altul ne apropie de Dumnezeu, prin simplul fapt că acceptăm existenţa unor forţe spirituale superioare. În materialul de mai jos vom vorbi despre... pantofii vechi şi influenţele lor asupra noastră.
O luna in blogosfera!
Trecea ziua de azi si uitam ca acum fix o luna a luat nastere acest blog, a fost o luna plina cu bune si rele in care acest blog a crescut destul de bine. Totul a inceput sa mearga bine cand INconstantIN a ras un pic de blogul meu, acele critici din articolul lui m-au ajutat foarte mult sa indrept greselile majore care le facusem, chiar daca nu asta a fost intentia lui de a ma ajuta, eu i-am multumit si il respect.
Ritual pentru ca el să vă ia de soţie
Accesorii: Două lumânări roz. Tămâie din lemn de santa lO ceaşcă cu nisip. Un ruj ocru sau maroUn fir de aţă de 2 - 2,5 cm Perioadă: O noapte cu Lună plină. Farmec: Puneţi toate aceste
Ritual de a suscita pasiune
Pentru a efectua acest ritual trebuie să alegeţi o vineri seara pe Lună plină. La 15 minute înainte de miezul nopţii, relaxaţi-vă într-o baie fierbinte, în care aţi pus în prealabil puţin ulei de trandafir, Apoi, la miezul nopţii începeţi ritualul, stând în baie şi spunând:
Pisica vrăjitoarei
Încă de la origini pisica a avut o afinitate deosebită cu femeia, atât în viaţa de fiecare zi, cât şi în simbolismul religios. Încă din Egiptul Antic, când pisica era reprezentată în scene din viaţa unei familii, ghemuită sub scaunul stăpânilor, nu apare niciodată alături de un bărbat, ci întotdeauna alături de femeie. Bastet în religia egipteană, Artemis pentru greci, Diana pentru romani, Freyia pentru scandinavi, sunt înfăţişate sau se afla în legătura cu imaginea pisicii.

Pisica era legată şi de fazele lunii, datorită capacităţii de a-şi micşora sau lărgi pupilele, urmărind, conform vechilor credinţe, fazele de lună nouă şi lună plină.

Dispariţia treptată a divinităţilor păgâne şi răspândirea creştinismului corespund unei dramatice schimbări de atitudine faţă de pisică, ea devenind un demon al răului, slujitor al diavolului şi tovarăş de rele al vrăjitoarelor şi al necromanţilor. Pe toată durata Evului Mediu şi în prima perioadă a epocii moderne, pisicile, în special cele negre, devin victime ale unei persecuţii feroce, începută în secolul al XIII-lea şi care a durat mai bine de 450 de ani.
Balada Miorita violet cu magie violet poezia lui Geoana
Pe-un picior de plai

La Izvor, pe Splai

Iată vin la vale

Pentru confruntare

Două siluete

Mândre, violete

Unul e Traian,/ Baciul constăntean/ Mergand pe furiş,/Şi privind cruciş./Cu engleza “unsă”,/Si şuviţa tunsă. Iar celălalt e,/Lider PSD./Familist convins,/ Prostănac distins,/Care bea şampanii/Când il bat duşmanii.

Se strânse Băselu’/ Şi cu tot cartelu’/ Şi se tot vorbiră/Şi se sfatuiră/ Pe l-apus de soare/ Fix la confruntare/ In seara senină/ Şi cu lună plină,/Să-i pună lui Geoană,/Sare drept pe rană./Şi să-i dea incet/ Flăcări violet.
Horoscop saptamanal 12-18 septembrie
Horoscopul saptamanal este influenţat puternic de luna plină în Peşti de luni, 12 septembrie. Al doilea eveniment astral important este intrarea lui Venus în Balanţă, chiar într-o vineri (ziua lui Venus). Sensibilitatea şi frumuseţea sunt valorile ce au de câştigat, în aceste circumstanţe.
Horoscop saptamanal 10-16 octombrie
Horoscopul saptamanal este influenţat de numeroase evenimente astrale: Începutul tranzitului lui Venus prin Scorpion de luni, Luna plină în Berbec de miercuri, intrarea lui Mercur în Scorpion de vineri, conjuncţia Soare-Saturn, tot vineri.
Horoscop saptamanal: 4-10 iunie
Horoscopul saptamanal pentru perioada 4-10 iunie este influenţat decisiv de un eveniment astral ce are loc chiar luni: Luna plină în Sagetator, dublată de o eclipsă de Lună, care aduce destule tensiuni pe plan intelectual şi în ceea ce priveşte comunicarea.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"m hotnews ro"
"luxurigift ro"
"led-concept ro"
"laptopnews ro"
"ideaplaza ro"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa the5thelementro-ofera-genti-de-dama-din-piele-la-moda-pentru-2016-la-preturi"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa imperiro-va-pune-la-dispozitie-o-colectie-vasta-de-bratari"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa drujbele-de-la-vexioro-incluse-intr-o-promotie-importanta"
"buna ziua"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa chip-tuning-pentru-opel-realizat-de-maxxperformancero-se-efectueaza-cu-aparate"
"https: www marketingromania ro comunicatedepresa angrotelliro-aprovizioneaza-magazinele-cu-sandale-engros-care-se-vand-bine"
"http: www webpr ro stiri-banci finante-21182445-apelati-contabilicesc-pentru-servicii-contabilitate-sectorul-6-bucurestiului htm"
"http: www trilulilu ro muzica-populara lilian-dobre-geampara-4http: trilulilu-download com asculta 78471 paul-stanga---hore-si-sarbe html"
"femeie"
"http: www mugurfrunzetti ro un-cadou-de-ziua-mea-de-la-mine"
"http: www infopentrutine ro medicamentul-locobase-ce-face-acesta "
"http: www asiguratorii ro"
"foreveraloe ro"
"rochii"
"raport de gestiune bilant ong 2008"
"femei care fac pipi la wc"
"posete dama kipling"
"euro-pc ro"
"descintec pentru ca barbatul sa-mi faca cadouri"
"grĂmadĂ lemne"
"descintec pentru aducerea inapoi a barbatului"
"Prizoniera dragostei"
"demoiselle ro"
"exclusiv design"
"cuvinte cu acelasi sens ro obosit"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.