link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Lumanarile in superstitii, farmece si vise
de godessdiana88 la: 07/06/2012 20:02:41
Credintele, superstitiile, farmecele, vrajile si visele asociate cu lumanarile au dainuit vreme de veacuri. Unele dintre acestea au ramas consemnate numai in carti, altele, precum suflatul in lumanarile de pe un tort aniversar, continua sa ne insoteasca, uneori fara a ne da seama. Lumanarile si felul lor de a arde sunt inca folosite pentru prezicerea viitorului, indiferent daca este vorba despre noroc, dragoste, casatorie, sau moarte.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Lumanarile in superstitii, farmece si vise"

Ceapa in superstitii, farmece si legende
Modesta, umila si, uneori, detestata ceapa a generat, de-a lungul secolelor, nenumarate superstii, credinte, legende si farmece, ce au inaltat-o la rang de simbol si leac minune. Dar nu numai atat...
Luna noua in superstitii, farmece si vraji
In aproape toate traditiile si culturile lumii, luna noua a inspirat superstii legate de noi inceputuri, schimbari ale vremii si destinului oamenilor, precum si farmece ori vraji destinate a intoarce norocul, a avea parte de dragoste, bani sau sanatate.
Rosiile in superstitii, legende si vise
Superstitiile si legendele despre rosii, tomate ori patlagele rosii nu au cum sa inceapa, din punctul meu de vedere, decat chiar cu ciudatul lor nume stiintific, acela de "Lycopersicon esculentum".
Papagalul în simboluri, superstiţii şi vise
Trebuie să se facă o distincţie clară între felul cum este perceput papagalul în mediul său nativ şi cum este apreciat în regiunile unde este folosit ca pasăre de companie. Dacă în primul caz este înconjurat cu respect, consideraţie, în cel de-al doilea simbolismul său este de obicei unul denaturat, degradant, ce poate oglindi chiar şi mentalităţile mai mult ori mai puţin rele ale societăţii.
Luna plina in superstitii si farmece
Atmosfera magica si misterioasa creata de luna plina a inspirat dintotdeuna temeri, sperante, superstitii, credinte, legende si farmece, ce continua sa ne marcheze uneori si astazi, in pofida pretentiei noastre de fiinte rationale ori logice. Luna plina a fost asociata, de-a lungul timpului, cu crimele, sinuciderile, bolile mentale, dezastrele naturale, accidentele, rata nasterilor, fertilitatea femeilor, vrajitoria si varcolacii. Iata cateva dintre aceste credinte, superstitii si farmece…
Ciresele - Superstii si sursa de sanatate
Cand eram mica, aveam in curte un cires, proprietatea mea unica si personala. Superstitie sau nu, fructele mancate sau furate, fara stirea parintilor, catarata in acel pom aveau un gust nemaipomenit, pe care nu mai reusesc sa-l regasesc de multa vreme. Nu pot sa uit, de asemeni, minunatele prajituri cu cirese facute de mama... Am vazut astazi, in piata, pentru prima data in acest an, niste imbietoare cirese, asa ca m-am hotarat sa scriu despre superstitiile legate de aceste fructe si marele potential ce il au in mentinerea ori ameliorarea starii noastre de sanatate.
Ce nu ţi-a spus nimeni despre farmece, vise şi lumânări. Ce trebuie să faci pentru a atrage norocul şi banii I.
Credinţele, superstiţiile, farmecele, vrăjile şi visele asociate cu lumânările au dăinuit vreme de veacuri. Unele dintre acestea au rămas consemnate numai în cărţi, altele, precum suflatul în lumânările de pe un tort aniversar, continuă să ne însoţească, uneori fără a ne da seama.

prima parte
Ce nu ţi-a spus nimeni despre farmece, vise şi lumânări. Ce trebuie să faci pentru a atrage norocul şi banii II.
Credinţele, superstiţiile, farmecele, vrăjile şi visele asociate cu lumânările au dăinuit vreme de veacuri. Unele dintre acestea au rămas consemnate numai în cărţi, altele, precum suflatul în lumânările de pe un tort aniversar, continuă să ne însoţească, uneori fără a ne da seama.

partea a doua
Busuiocul in legende, superstitii si farmece
O planta inzestrata cu calitati magice inca din cele mai vechi timpuri, busuiocul a izvodit numeroase superstitii, legende, si credinte ale lumii, fiind folosit adeseori in ritualuri, farmece, vraji si descantece asociate mai ales cu dragostea.
Visele despre morţi în superstiţiile româneşti
În foclorul românesc există strigoi vii şi strigoi morţi. Cei din urmă, un fel de zombi, se străduiesc să comunice cu oamenii vii, cu rudele lor, prin intermediul viselor. Atunci când un asfel de strigoi nu înceta să bântuiască visele celor apropiaţi, se obişnuia să i se dezgroape trupul şi ca acesta să fie străpuns cu un cui de lemn drept prin inimă, înfipt bine în sicriu, astfel încât să rămână pironit în locul de îngropăciune!
Capcana de vise: Legendă, superstiții, simbol și semnificație
Deși, în prezent. este corelată cu nativii americani, în general, se crede că provine în particular de la tribul Chippewa sau Lakota. Cei mai mulți etnologi consideră a aceasta a fost creată inițial de tribul Ojibwe, și a fostrăspândită printre alți indieni prin căsătorii și comerț. De fapt, în limba Ojibwe, denumirea de "capcană de vise" înseamnă "păianjen."
Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii
Batrana vrajitoare se pierde tiptil prin noapte , in straiele-i smolite.Doar sclipirea fierbinte a ochilor ei o poate da de gol , dar si aceasta da sa se amestece printre acele de jar ale stelelor si puzderia de licurici iviti intaia oara in anul asta. Suratele ei , purtate de aripi de lilieci sau maturi zburatoare , o asteapta deja in tainuita poiana.Numai in noaptea asta si-n cea a Sfantului Andrei se desfereca portile nevazute ale lumii de apoi .
Noaptea Sfântului Andrei - Vrăji, farmece şi superstiţii de măritiş
În multe regiuni din Europa, noaptea de 29 spre 30 noiembrie, precedând sărbătoarea zilei Sfântului Andrei, era şi este considerată favorabilă pentru vrăji, farmece şi încântaţii de
Sânzienele în farmece de dragoste, vrăji şi superstiţii I.
Bătrâna vrăjitoare se pierde tiptil prin noapte, în straiele-i smolite. Doar sclipirea fierbinte a ochilor ei o poate da de gol, dar şi aceasta dă să se amestece printre acele de jar ale stelelor şi puzderia de licurici iviţi întâia oară în anul ăsta. Suratele ei, purtate de aripi de lilieci sau mături zburătoare, o aşteaptă deja în tăinuita poiană....
Sânzienele în farmece de dragoste, vrăji şi superstiţii II.
Jocul sau Mireasa de Drăgaică În dimineaţa zilei de 24 iunie, se practica jocul Drăgaicei la care participau câteva fete îmbrăcate în haine bărbăteşti, numite Drăgaici, Drăghicuţe sau Drăgane. Ele străbăteau uliţele, dansând şi fluturându-şi năframele, purtând uneori un steag sau o prajina de care se atârnau batice multicolore, spice de grâu, usturoi, sau mărgele şi haine ale unor copii ce aveau astfel parte de noroc....
Portocala in superstitii, legende, vise
Se spune ca indragostitii care isi daruiesc unul celuilalt portocale sunt atrasi intr-o sporita masura unul catre celalalt.
Sanzienele in farmece de dragoste, vraji si superstitii
Sanzienele binecuvanteaza oamenii prin felurite vraji .Ele aduc boabe in spicele de grau , parfum si dar de vindecare plantelor si florilor , lecuiesc bolile (in special pe cele ale copiilor) , alina suferintele , protejeaza ogoarele fata de vijelii , furtuni si grindina , daruiesc rod in pantece femeilor , aduc ursita fetelor de maritat , inmultesc pasarile cerului si blagoslovesc cu pui animalele. Molimele sunt alungate de la copii prin stropirea cu apa , iar oamenilor reumatici li se recomanda sa sa se duca cu noaptea in cap la un rau si sa se cufunde in el pana la vremea rasaritului , avand invoirea de a privi soarele numai in reflectarea lui din apa , si nu pe bolta cereasca . Odata cu sarbatoarea Dragaicelor se respecta si traditia Moşilor de Sânziene, ocazie de aducere aminte a mortilor si pomenire a lor , mai ales cu daruri de fructe si legume.
Lumanari de Vis
Lumanari de Vis
Între vis şi realitate ...
"I want a girl with lips like morphine..."

Te căsătoreai ... iar eu ... eu eram invitată.Nu-mi venea să cred.Eram îmbrăcată în blugi.O ţinută care nu mi se părea potrivită pentru un asemenea eveniment dar pe care totuşi o purtam.Nu aveam intenţia de a sta mult.Se pare că nu aveam bani.Vroiam doar ... să-mi fac simţită prezenţa... să te văd ... să o văd pe ea.Atât.Eram însoţită de o fostă colegă de generală.

Mama ta era la intrare.M-a privit ca de obicei cu multă afecţiune.A venit spre mine... mi-a pus mâinile pe faţă... şi ... a salutat-o pe cea care era cu mine.Nu mi-a zis absolut nimic.Am intrat.

Era o atmosferă destul de intimă.Am început o conversaţie cu nişte persoane.Pe tine nici măcar nu te-am observat.Te căutam cu privirea.Era greu să nu te observ în cel mai scurt timp.Ascultai discuţia pe care o aveam.O bârfă în legătură cu mine şi cu un băiat.Zâmbeşti ... ţi se pare nostim şi copilăresc.Deloc interesantă pentru mine discuţia.

Mă uitam după ea.Mă aşteptam să fie lângă tine.Nu era.Vroiam să văd neapărat persoana care ţi-a plăcut atât de mult încât să te determine să faci pasul ăsta.Ştiam că nu aveai o relaţie serioasă cu nimeni.Te-am întrebat unde e ...Nu ştiai.Într-un mod egoist , mi-a părut bine.Iar tu ... nu păreai îngrijorat de lipsa ei.Deloc! Atmosfera nu era una de nuntă.Ea lipsea.De ce erai singur?Unde era toată nunta?De ce erai aşa liniştit? Muzica abia dacă se auzea.Iar dansul ... aproape lipsea.Majoritatea celor prezenţi, mă cunoşteau.Pe tine însă... nu.Dacă era nunta ta ... de ce mă simţeam eu aşa de importantă?Ca şi cum dacă eu n-aş fi , evenimentul n-ar avea niciun farmec.

Persoana cu care venisem împreună cu bunica ei m-au invitat la suc.Nu vroiam să plec de acolo.Dintr-un motiv pe care nu pot să-l explic am acceptat să plec.

Mă aflam într-un loc unde nu vroiam să fiu.Eram cu gândul la ceea ce lăsasem în urmă.Aşteptam să se termine prezentul şi să mă reîntorc.Mi-era gândul doar la asta , nu mai eram atentă la ceea ce se petrecea în jurul meu.

Nici măcar în somn nu pot uita imaginea ta.Te-am visat.

Se zice că ne amintim doar visele în care apare o persoană importantă petru noi.Sau o întâmplare care ne frapează.

Din ceea ce visăm ... oare ... cât din vis exprimă ceea ce ne dorim cu adevărat?Cât de mare este legătura dintre vis şi dorinţă?
Superstitii si credinte irlandeze | Semnificatii si traditii
Probabil ca nu exista nici o alta tara asemeni Irlandei , in care superstitiile si credintele , vechi de sute de ani sau milenii , sa aiba darul de a crea o atmosfera atat de incarcata de farmec si magie .
Lumanarile de Craciun - Simbol si semnificatie
Incantatoarele beculete colorate din bradul de Craciun nu reusesc , cred eu , sa egaleze in farmec precursoarele lor, lumanarile Craciunului.
Nucile in superstitii, legende, simboluri
Inca din antichitate, oamenii au tesut in jurul nucilor o deasa retea de superstitii, simboluri, semnificatii ale viselor, mituri si legende. Foarte populare in toate culturile lumii, prezente in numeroase traditii si obiceiuri, nucile sunt, in general, un simbol al belsugului, abundentei.
Duminica in superstitiile lumii
Guvernata de soare, duminica este considerata adeseori in superstitii lumii drept cea mai norocoasa zi a saptamanii, in care portile raiului sunt deschise, si norocul coboara imbelsugat catre oameni. Se spune ca acei copii nascuti duminica sunt ciolanosi si sanatosi, veseli si buni la inima, inzestrati cu bafta si multe talente, extrem de rezistenti la farmece si descantece malefice indreptate impotriva lor, capabili a face mari descoperiri si a gasi comori.
Cartile din vis | Interpretarea si semnificatia viselor
Cartile din vis semnaleaza in general calm, liniste, seninatate. Te indrepti catre obiectivele tale cu un pas masurat si sigur. Cartile visate simbolizeaza de asemeni cunoasterea, intelectul, informatia si intelepciunea, abilitatea de a invata din experienta altora.
Daca vezi in vis o carte deschisa, inseamna ca esti capabil sa-ti insusesti noi idei cu usurinta. Daca, insa, cartea este inchisa, ea reprezinta farmecul sau misterul tau personal. Pentru a ajunge la o interpretare adecvata, ia in considerare titul respectivei carti. Totodata, acest tip de vis indica sansa de a te implica intr-o noua munca ori intr-un nou sector ocupational ce necesita o sporita aplecare catre studiu. Pe de alta parte, simbolul oniric al cartii inchise iti sugereaza sa nu judeci un eveniment ori persoana la fel ca si o carte, lunadu-te numai dupa coperta.
Şoarecii din vise | Interpretare şi semnificaţie vise
În tradiţia persană, visele despre şoareci prezic un câştig, iar în superstiţiile occidentale semnalează un duşman ascuns, o persoană care te fură, probleme în relaţia cu un partener (de afaceri) sau pierderi financiare.
Duminica in superstitii si credinte romanesti
Cea mai insemnata si de bun augur zi a saptamanii, duminica era dedicata, in superstitiile si credintele populare romanesti, implinirii aduse de Inviere, o zi sfanta, dedicata totusi si practicilor magice de dragoste, in care era interzis a se munci, oamenii neavand voie sa spele, sa toarca, sa coase, sa faca focul, sa isi taie unghiile, sa sadeasca sau sa ude plantele ori sa taie orataniile si animalele din ograda.
Superstitii despre struguri
Asemeni merelor, strugurii au fost inconjurati inca din antichitate de o mare diversitate de superstitii si practici magice. Mai cu seama culegerea strugurilor – si licoarea produsa din ei - a fost asociata cu zeitati ale fertilitati precum egipteanul Hathor, petrecaretul zeu roman Bacchus si Dionysus, corespondentul sau din mitologia greceasca. In cinstea lui Bacchus, dar si a zeitelor Venus si Minerva, avea loc la romani un festival anual al vitei de vie numit Vinalia Rostica, in cadrul caruia erau oferiti drept ofrande primii struguri culesi.
Lumanari Decorative
Magazin online de lumanari decorative. Modele noi la preturi foarte bune.
Aşa se fac cele mai multe farmece! Nimeni nu spune asta, dar singurul mod de a scăpa de ele este...
Farmecele, care pot face mult rău acelora asupra cărora sunt aruncate, nu se pot face fără o bază materială. O minimă atenţie îi poate împiedica pe cei care vor să facă rău să pună mâna pe acele obiecte, de cele mai multe ori banale pentru omul obişnuit. Pentru reuşita scopului vrăjitoresc se folosesc diferite obiecte fără de care puterea vrăjii nu poate să exercite vreo influență asupra persoanelor sau obiectelor. La prima vedere, lucrurile par ridicole şi puerile. Pentru cei ce vor să facă rău, este un principiu fundamental.