link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
31 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 30/08/2012 17:00:09
In ziua de 31 august se celebreaza Punerea in racla a braului maicii Domnului si sunt comemorati Sfintii 366 de Mucenici din Nicomidia si Sfantul Raimund Nonnatus, calugar.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"31 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 17 august sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Miron, Sfintii Mucenici Straton si Ciprian, Sfantul Mucenic Tirs, si Sfantul Iacint, preot.
27 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
27 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 august sunt pomeniti Cuviosul Pimen, Sfanta Mucenita Eutalia, Sfantul Mucenic Fanurie, Sfantul Mucenic Osie, Episcopul Cordovei, si Sfanta Monica.
31 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 31 martie sunt comemorati Sfantul Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei, Sfantul Acachie Marturisitorul, Episcopul Melitinei si Sfantul Mucenic Veniamin (Beniamin), diac.
3 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 august sunt praznuiti Cuviosii Isaachie, Dalmat si Faust, Sfanta Mironosita Salomeea, si Sfanta Lidia.
31 ianuarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 31 ianuarie sunt celebrati Sfintii Doctori fara de arginti Chir si Ioan, , Sfintii Mucenici Victorin, Victor, Nichifor, Claudiu, Diodor, Serapion si Papia, Sfantul Ioan Bosco si Sfanta Marcela.
In traditia populara romanesca, 31 ianuarie era ziua Sfantului Filip Schiopul, ologit de Dumnezeu pentru ca se abatuse de la dreapta credinta. Intr-o alta legenda, se spune ca acest sfant nu cazut victima unei haite de lupi pentru ca s-a rugat Sfantului Petru, iar acesta a inclestat gurile fiarelor. Pe 31 ianuarie nu se lucra jumatate de zi, pentru a se asigura belsugul in casa. Totodata, aceasta sarbatoare era respectata pantru a se vindeca schiopii, a nu fi schilodit de catre Sfantul Filip, a tine lupii si pagubele departe.
1 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 1 august este marcata de sarbatoarea Scoaterii Sfintei Cruci, praznuirea Sfintilor 7 Mucenici Macabei, si a Sfantului Alfons Maria de Liguori, episcop invatator. In traditia populara a romanilor, in aceasta zi se scotea mierea din stupi, toti mebrii familiei trebuind sa guste din ea, pentru a fi aparati de lupi si ursi.
15 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 15 august are loc sarbatoarea Adormirea Maicii Domnului atat in biserica crestin-ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica. In traditia populara romaneasca, femeile merg la biserica cu pomeni din ciorchini sau boabe de struguri (numite “coliva de struguri”), si se culeg flori ce se aseaza la icoana Preacuratei, ele capatand astfel multe daruri de leac.
16 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 august are loc praznuirea Sfintei Mahrame a Domnului, a Sfintilor Martiri Brancoveni Constantin Voda cu cei 4 fii ai sai: Constantin, Stefan, Radu, Matei si sfetnicul Ianache, si a Sfantului Stefan al Ungariei. Pe aceeasi data se desfasoara sarbatoarea japoneza Daimonji Okuribi si Ziua Sfantului Roch.
22 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 22 august sunt celebrati Sfintii Mucenici Agatonic, Antuza, Zotic, Irineu si Or, si are loc sarbatoarea catolica Sfanta Fecioara Maria, Regina.
25 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 25 august se comemoreaza Aducerea moastelor Sfantului Apostol Bartolomeu si sunt sarbatoriti Sfantul Apostol Tit, Sfantul Ludovic, rege, si Sfantul Iosif de Calasanz, preot.
2 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 2 august este marcata de Aducerea moastelor Sfantului Intaiul Mucenic si Arhidiacon Stefan si Portiuncula, precum si de comemorarea Binecredinciosului Imparat Justinian cel Mare, Sfantului Eusebiu din Vercelli, Episcop, si Sfantului Petru Iulian Eymard, preot.
8 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 august sunt pomeniti Sfantul Emilian Marturisitorul, Episcopul Cizicului, Sfantul Miron, Episcopul Cretei, si Sfantul Dominic, preot.
11 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 11 august sunt praznuiti Sfantul Mucenic Nifon, Patriarhul Constantinopolului, Sfantul Mare Mucenic Evplu, arhidiacon, si Sfanta Clara de Assisi, fecioara.
14 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe data de 14 august are loc Inaintepraznuirea Adormirii Maicii Domnului si sunt pomeniti Sfantul Prooroc Miheia, Sfantul Maximilian Kolbe, Preot Mucenic, Sfantul Eusebiu, Preot. In aceeasi zi debuteaza Misterul din Elche, in Spania.
29 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 29 august este dedicata Taierii Capului Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si Sfintei Cuvioase Teodora de la Tesalonic. In traditiile poporului roman, cu aceasta ocazie se postea, nu se manca poama sau varza rosie, nici vreun fruct avand forma rotunda, asemanatoare cu un cap (nuci, mere, usturoi, pepeni), nici fiertura, si nu se bea vin rosu. Nu era bine sa tai mancarea cu cutitul, fiind recomandat sa o rupi intre maini.
31 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 31 mai este dedicata sarbatoririi Sfintilor Mucenici Ermei, Eusebiu si Haralambie, Vizitei Sfintei Fecioare Maria si Sfintei Petronela, Fecioara Mucenita.
24 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 august sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Eutihie, Sfantul Mucenic Tation, si Sfantul Bartolomeu, Apostol.
10 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 10 august sunt pomeniti Sfantul Mucenic Arhidiacon Lavrentie (Sfantul arhidiacon mucenic Laurentiu), Sfintii Mucenici Xist, Episcopul Romei, si Ipolit.
18 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 18 august sunt pomeniti Sfintii Mucenici Flor, Lavru (Laur), Polien si Leon, Sfintii Leon si Iuliana, Mucenici, si Sfantul Agapit, Mucenic.
31 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 31 iulie este marcata de Inainte-praznuirea scoaterii Sfintei Cruci, comemorarea Sfantului si Dreptului Evdochim, Sfantului Iosif din Arimateea si Sfantul Ignatiu de Loyola. In traditia populara romaneasca, aceasta zi era respectata pentru a nu fi atacate vitele de ursi si lupi.
6 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase | Schimbarea la Fata a Domnului
Atat in calendarul crestin-ortodox, cat si in cel romano-catolic ori greco-catolic, in acesta zi are loc sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului (Pobrejenia). In traditia populara romaneasca, pe 6 august incep sa se arate primele semne ale toamnei: berzele pornesc pe drumul lor spre tarile calde, serpii, soparlele si insectele intra in pamant, buruienile si florile dau inapoi, incepand a se vesteji, poamele se dezleaga la biserica, dupa sfintire capatand numele de “coliva de struguri”.
12 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 12 august sunt pomeniti Sfintii Mucenici Fotie (Fotin), Anichit (Anicet), Pamfil si Capiton, si Sfanta Ioana Francisca Frémiot de Chantal, calugarita. In traditiile populare romanesti, se zice ca daca este vreme frumoasa de ziua Sfantului Fotie, se anunta o toamna frumoasa.
4 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 4 august sunt pomeniti Sfintii 7 tineri din Efes, Sfantul Ioan Maria Vianney, preot, si se sarbatoreste Aducerea moastelor Cuvioasei Mucenite Evdochia.
5 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 5 august se celebreaza Inaintepraznuirea Schimbarii la Fata a Domnului si Sfintirea bazilicii Sfintei Maria din Roma, si sunt sarbatoriti Cuviosul Ioan Iacob de la Neamt, Sfantul Mucenic Eusignie, si Sfantul papa Fabian.
9 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 9 august este dedicata comemorarii Sfantului Apostol Matia, Sfintilor 10 Mucenici Marturisitori pentru icoana lui Hristos, Sfantului Mucenic Antonin, si Sfintei Tereza Benedicta a Crucii (Edith Stein), fecioara mucenita, patroana a Europei.
19 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 august sunt celebrati Sfantul Mucenic Andrei Stratilat, Cuviosii Timotei, Agapie si Tecla, Sfantul Ioan Eudes, preot, si Sfantul Sixt al III-lea, Papa.
28 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 28 august sunt sarbatoriti Cuviosul Moise Etiopianul, Sfantul Mucenic Diomid, Sfanta Ana Proorocita, fiica lui Fanuel, si Sfantul Augustin, episcop invatator.
30 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 30 august sunt praznuiti Sfantul Ierarh Varlaam al Moldovei, Sfintii Ierarhi Alexandru, Ioan si Pavel cel Nou, Patriarhi ai Constantinopolului, si Sfantul Felix, mucenic.
26 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 26 august sunt praznuiti Sfintii Mucenici Adrian si Natalia, sotia sa, Sfintii Mucenici Atic si Sisenie, si Sfantul Cezar de Arles, episcop.