link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
7 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 06/09/2012 15:21:12
In ziua de 7 septembrie are loc Inaintepraznuirea Nasterii Maicii Domnului si sunt pomeniti Sfantul Mucenic Sozont si Sfanta Regina, fecioara mucenita. Pe aceeasi data incepe sarbatoarea italiana de la Piedigrotta. In traditia populara romaneasca, in aceasta zi se tineau Cercurile Sfintei Marii celei Mici, ocazie cu care se spunea ca cine muncea risca sa i se verse oala cu mancare ce fierbea la foc, oparindu-i copiii.


comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"7 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

4 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 4 septembrie sunt celebrati Sfantul Mucenic Vavila, Episcopul Antiohiei, Sfantul Prooroc Moise, si Sfanta Roza din Viterbo, fecioara. Aceeasi zi este asociata cu Dansul coarnelor din Anglia si Jocurile romane (Ludi Romani).
7 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 7 iulie sunt celebrati Sfanta Mare Mucenita Chiriachi, Cuviosul Toma din Maleon, Cuviosul Acachie, si Sfantul Felix, Episcop. Aceeasi zi este marcata de sarbatoarea romana Juno Caprotina si Tanabata (Sarbatoarea japoneza a stelelor).
22 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 22 septembrie sunt pomeniti Sfantul Ierarh Mucenic Teodosie de Manastirea Brazi, Sfantul Sfintit Mucenic Foca, Sfantul Mucenic Martin, Sfantul Mucenic Isac, Sfantul Toma din Villanova, Episcop, si Sfantul Mucenic Mauritius si insotitorii sai. In traditia populra romaneasca, in acesta zi nu se muncea, pentru ca oamenii sa nu fie pedepsiti de Sfantul Foca cu focuri napraznice.
6 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 6 septembrie are loc Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose si sunt praznuiti Sfantii Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil si Macarie, precum si Sfantul Zaharia, profet. In traditia populara romaneasca, in acesta zi avea loc sarbatoarea numita “Ciuda lui Arhanghel”, respectata mai cu seama de femei, de frica batailor si certurilor din casa, si pentru ca barbatul sa nu umble inciudat tot anul.
7 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
O zi a bucuriei, ce era serbata asemeni Sfintei Duminici, 7 ianuarie, ziua Sfantului Ion Botezatorul era dedicata, in traditia populara romaneasca, stropitului cu apa sau cu zapada, pentru protectia impotriva bolilor in noul an.
7 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 7 martie este dedicata Sfintilor Mucenici Episcopi din Cherson, Sfintilor Mucenici Perpetua si Felicitas, si sarbatorii lui San Juan de Dios (Sfantul Ioan al lui Dumnezeu).
13 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 13 septembrie este marcata de Inaintepraznuirea Inaltarii Sfintei Cruci si sarbatoarea Innoirii bisericii Invierii de la Ierusalim. Pe aceeasi data sunt celebrati Sfantul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul, Cuviosul Ioan de la Prislop si Sfantul Ioan Gura de Aur, episcop invatator.
14 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe data de 14 septembrie se celebreaza sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci, numita si Ziua Crucii, atat in biserica crestin-ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica.
15 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 15 septembrie sunt praznuiti Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, Sfantul Mare Mucenic Nichita Romanul si are loc sarbatoarea catolica Sfanta Fecioara Maria Indurerata.
23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 septembrie are loc sarbatoarea Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si sunt pomeniti Cuviosii Xantipa si Polixenia, si Sfantul Pius din Pietrelcina (Padre Pio).
26 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 26 septembrie se comemoreaza Adormirea Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan si sunt pomeniti Sfanta Mucenita Hira, si Sfintii Cosma si Damian, Mucenici. In traditia populara romaneasca, din aceasta zi si pana pe 28 septembrie, se sarbatoreau cei dintai Filipi de toamna, in aceasta perioada nefiind bine a se coase, a matura in casa, a da foc din casa la vecini, a se da imprumut sau a munci, pentru a nu cade prada primejdiilor, mortii si a nu avea pagube din cauza lupilor.
7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 octombrie sunt praznuiti Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah, Sfintii Sfintiti Mucenici Iulian, Chesarie si Polihronie si are loc sarbatoarea Sfintei Fecioara Maria, Regina Rozariului.
7 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 februarie sunt comemorati Sfantul Partenie, Sfantul Luca, Sfintii 1.003 Mucenici din Nicomidia, Sfantul Richard si Sfantul Apolinar.
7 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 iunie sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Teodot, Sfanta Mucenita Zenaida, si Sfantul Robert, abate.
3 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei, Cuviosul Teoctist, Sfantul Grigore cel Mare, Papa invatator, si Sfantul Marinus.
8 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 septembrie se celebreaza, atat de crestini-ortodocsi, cat si de romano-catolici si greco-catolici, ziua Nasterii Maicii Domnului.
10 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 10 septembrie are loc praznuirea Sfintelor Mucenite Minodora, Mitrodora si Nimfodora, Sfintei Pulheria imparateasa, si Sfantului Nicolae din Tolentino, preot.
16 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 septembrie sunt praznuiti Sfanta Mare Mucenita Eufimia, Sfanta Mucenita Meletina, Sfantul Corneliu, Papa Mucenic, Sfantul Ciprian, Episcop Mucenic, si Sfanta Ludmila, Mucenita.
17 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 17 septembrie este dedicata pomenirii Sfintei Mucenite Sofia si fiicelor sale, Pistis, Elpis si Agapi, si Sfantului Robert Bellarmino, episcop invatator.
19 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 septembrie sunt sarbatoriti Sfantii Mucenici Trofim, Savatie si Dorimedont, Sfantul Ianuariu, Episcop Mucenic, si Sfantul Marian, pustnic.
20 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 20 septembrie sunt comemorati Sfintii Mari Mucenici Eustatie si sotia sa Teopista cu cei 2 fii, Agapie si Teopist, si Sfintii Andrei Kim Tae-gõn, Paul Chõng Ha-sang si tovarasii lor, Mucenici.
24 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 septembrie sunt sarbatoriti Sfanta Mare Mucenita, intocmai cu apostolii, Tecla, Cuviosul Coprie, si Sfantul Gerard, Episcop Mucenic.
27 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 septembrie sunt pomeniti Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Sfantul Mucenic Calistrat, Sfanta Mucenita Epiharia, si Sfantul Vincentiu de Paul, preot.
30 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 30 septembrie, sunt sarbatoriti Sfantul Mucenic Grigorie Luminatorul, Episcopul Armeniei, Sfintele Mucenite Ripsimia si Gaiani, si Sfantul Ieronim, preot invatator.
7 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 mai se celebreaza Aratarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim, sunt comemorati Sfintii Mucenici Acachie si Codrat, Sfanta Ghizela, regina, Sfanta Roza Venerini, calugarita, si se sarbatoreste ziua Sfantului Nicolae in Italia.
12 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 12 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Autonom, Sfintii Mucenici Macedonie si Teodul, Sfantul Emilian, episcop, si are loc sarbatoarea Sfantului Nume al Mariei.
1 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In traditia poporului roman, ziua de 1 septembrie se tinea pentru rodul pamantului, cei ce nu o respectau riscand sa fie loviti de cutremur, sa le cada stalpul hornului de pe casa, sa le intepeneasca picioarele, sa aiba ameteli, sau sa fie la cheremul unor intamplari primejdioase. De asemeni, aceasta zi se respecta pentru ca femeile sa fie ferite de boli si sa nu dea nastere la copii cu probleme, locuintele sa fie ferite de purici, plosnite si alte ganganii daunatoare, pomii sa fie aparati impotriva omizilor si focul sa nu se atinga de gospodarii.
2 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 2 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Mamant, Sfantul Ierarh Ioan Postitorul, Patriarhul Constantinopolului, si Fericita Ingrid, calugarita. Tot in aceasta zi se desfasoara Sarbatoarea lui San Estevan (Sfantul Stefan) si Sarbatoarea burmaneza Shinbyu.
9 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 9 septembrie sunt celebrati Sfintii si Dreptii parinti Ioachim si Ana, Sfantul Cuvios Dimitrie de la Vorona, Sfantul Mucenic Severian, Cuviosul Teofan Marturisitorul si Sfantul Petru Claver, preot. Potrivit traditiei populare romanesti, cine muncea in aceasta zi era sortit sa sufere de lovituri.