link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
8 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 07/09/2012 16:40:02
In ziua de 8 septembrie se celebreaza, atat de crestini-ortodocsi, cat si de romano-catolici si greco-catolici, ziua Nasterii Maicii Domnului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"8 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

4 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 4 septembrie sunt celebrati Sfantul Mucenic Vavila, Episcopul Antiohiei, Sfantul Prooroc Moise, si Sfanta Roza din Viterbo, fecioara. Aceeasi zi este asociata cu Dansul coarnelor din Anglia si Jocurile romane (Ludi Romani).
8 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 mai sunt comemorati Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, Cuviosul Arsenie cel Mare, Fericitul Ieremia Valahul, calugar, Sfantul Victor, Mucenic, si au loc sarbatorile Ziua Florei din Helston si Nabekamuri Matsuri (Sarbatoarea Cratitei in cap).
8 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 iunie are loc sarbatorirea Sfintilor Mucenici Nicandru si Marcian, Aducerii Moastelor Sfantului Mare Mucenic Teodor Stratilat si Sfantului Medard, Episcop.
8 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 iulie sunt comemorati Sfantul Mare Mucenic Procopie, Sfintii Mucenici Epictet si Astion, precum si Sfintii Aquila si Priscilla.
22 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 22 septembrie sunt pomeniti Sfantul Ierarh Mucenic Teodosie de Manastirea Brazi, Sfantul Sfintit Mucenic Foca, Sfantul Mucenic Martin, Sfantul Mucenic Isac, Sfantul Toma din Villanova, Episcop, si Sfantul Mucenic Mauritius si insotitorii sai. In traditia populra romaneasca, in acesta zi nu se muncea, pentru ca oamenii sa nu fie pedepsiti de Sfantul Foca cu focuri napraznice.
8 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Potrivit traditiilor, in ziua de 8 ianuarie sunt celebrati Sfantul Gheorghe Hozevitul, Sfanta Domnica, Sfantul Emilian Marturisitorul, Sfantul Claudiu Apollinariu, Sfanta Gudula, iar in Grecia are loc sarbatoarea Gynaecocratia.
6 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 6 septembrie are loc Pomenirea minunii Sfantului Arhanghel Mihail in Colose si sunt praznuiti Sfantii Mucenici Eudoxie, Zinon, Romil si Macarie, precum si Sfantul Zaharia, profet. In traditia populara romaneasca, in acesta zi avea loc sarbatoarea numita “Ciuda lui Arhanghel”, respectata mai cu seama de femei, de frica batailor si certurilor din casa, si pentru ca barbatul sa nu umble inciudat tot anul.
7 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 septembrie are loc Inaintepraznuirea Nasterii Maicii Domnului si sunt pomeniti Sfantul Mucenic Sozont si Sfanta Regina, fecioara mucenita. Pe aceeasi data incepe sarbatoarea italiana de la Piedigrotta. In traditia populara romaneasca, in aceasta zi se tineau Cercurile Sfintei Marii celei Mici, ocazie cu care se spunea ca cine muncea risca sa i se verse oala cu mancare ce fierbea la foc, oparindu-i copiii.
8 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 februarie sunt cinstiti Sfantul Teodor Stratilat, Sfantul Zaharia, Sfintele Mucenite surori, Marta si Maria, Sfantul Ieronim Emiliani, Sfanta Iosefina Bakhita, si au loc sarbatorile Tu BiShvat si Hari-Kuyo (Sarbatoarea acelor rupte).
8 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 aprilie sunt comemorati Sfintii Apostoli Irodion, Agav si Ruf, Sfanta Iulia Billiart, Sfantul papa Celestin, si are loc sarbatoarea Hana Matsuri (Festivalul florilor). De asemeni, in anul 2011, ziua de 8 aprilie este dedicata sarbatorii de Florii in biserica crestin-ortodoxa si cea greco-catolica , sarbatorii Pastelui in biserica romano-catolica, si sarbatorii Bunei Vestiri in biserica crestin-ortodoxa de stil vechi.
8 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 martie sunt celebrati Cuviosul Teofilact Marturisitorul, Episcopul Nicomidiei, Sfantul Ierarh Pavel Marturisitorul, Sfantul Ioan al lui Dumnezeu, si au loc sarbatorile Purim, Magha Puja, Holi, precum si ziua internationala a femeii.
13 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 13 septembrie este marcata de Inaintepraznuirea Inaltarii Sfintei Cruci si sarbatoarea Innoirii bisericii Invierii de la Ierusalim. Pe aceeasi data sunt celebrati Sfantul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul, Cuviosul Ioan de la Prislop si Sfantul Ioan Gura de Aur, episcop invatator.
14 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe data de 14 septembrie se celebreaza sarbatoarea Inaltarea Sfintei Cruci, numita si Ziua Crucii, atat in biserica crestin-ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica.
15 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 15 septembrie sunt praznuiti Sfantul Ierarh Iosif cel Nou de la Partos, Sfantul Mare Mucenic Nichita Romanul si are loc sarbatoarea catolica Sfanta Fecioara Maria Indurerata.
23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 septembrie are loc sarbatoarea Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si sunt pomeniti Cuviosii Xantipa si Polixenia, si Sfantul Pius din Pietrelcina (Padre Pio).
26 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 26 septembrie se comemoreaza Adormirea Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan si sunt pomeniti Sfanta Mucenita Hira, si Sfintii Cosma si Damian, Mucenici. In traditia populara romaneasca, din aceasta zi si pana pe 28 septembrie, se sarbatoreau cei dintai Filipi de toamna, in aceasta perioada nefiind bine a se coase, a matura in casa, a da foc din casa la vecini, a se da imprumut sau a munci, pentru a nu cade prada primejdiilor, mortii si a nu avea pagube din cauza lupilor.
8 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 noiembrie are loc sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, si este pomenita Fericita Elisabeta a Sfintei Treimi.
8 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 august sunt pomeniti Sfantul Emilian Marturisitorul, Episcopul Cizicului, Sfantul Miron, Episcopul Cretei, si Sfantul Dominic, preot.
3 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Antim, Episcopul Nicomidiei, Cuviosul Teoctist, Sfantul Grigore cel Mare, Papa invatator, si Sfantul Marinus.
10 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 10 septembrie are loc praznuirea Sfintelor Mucenite Minodora, Mitrodora si Nimfodora, Sfintei Pulheria imparateasa, si Sfantului Nicolae din Tolentino, preot.
16 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 septembrie sunt praznuiti Sfanta Mare Mucenita Eufimia, Sfanta Mucenita Meletina, Sfantul Corneliu, Papa Mucenic, Sfantul Ciprian, Episcop Mucenic, si Sfanta Ludmila, Mucenita.
17 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 17 septembrie este dedicata pomenirii Sfintei Mucenite Sofia si fiicelor sale, Pistis, Elpis si Agapi, si Sfantului Robert Bellarmino, episcop invatator.
19 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 septembrie sunt sarbatoriti Sfantii Mucenici Trofim, Savatie si Dorimedont, Sfantul Ianuariu, Episcop Mucenic, si Sfantul Marian, pustnic.
20 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 20 septembrie sunt comemorati Sfintii Mari Mucenici Eustatie si sotia sa Teopista cu cei 2 fii, Agapie si Teopist, si Sfintii Andrei Kim Tae-gõn, Paul Chõng Ha-sang si tovarasii lor, Mucenici.
24 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 septembrie sunt sarbatoriti Sfanta Mare Mucenita, intocmai cu apostolii, Tecla, Cuviosul Coprie, si Sfantul Gerard, Episcop Mucenic.
27 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 septembrie sunt pomeniti Sfantul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Sfantul Mucenic Calistrat, Sfanta Mucenita Epiharia, si Sfantul Vincentiu de Paul, preot.
30 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 30 septembrie, sunt sarbatoriti Sfantul Mucenic Grigorie Luminatorul, Episcopul Armeniei, Sfintele Mucenite Ripsimia si Gaiani, si Sfantul Ieronim, preot invatator.
12 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 12 septembrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Autonom, Sfintii Mucenici Macedonie si Teodul, Sfantul Emilian, episcop, si are loc sarbatoarea Sfantului Nume al Mariei.
1 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In traditia poporului roman, ziua de 1 septembrie se tinea pentru rodul pamantului, cei ce nu o respectau riscand sa fie loviti de cutremur, sa le cada stalpul hornului de pe casa, sa le intepeneasca picioarele, sa aiba ameteli, sau sa fie la cheremul unor intamplari primejdioase. De asemeni, aceasta zi se respecta pentru ca femeile sa fie ferite de boli si sa nu dea nastere la copii cu probleme, locuintele sa fie ferite de purici, plosnite si alte ganganii daunatoare, pomii sa fie aparati impotriva omizilor si focul sa nu se atinga de gospodarii.