link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cancan și Click!, obligate să plătească daune morale de 20.000 de euro fiecare
de dcnews la: 25/09/2012 20:39:36
taguri: Diverse 
Cancan și Click!, obligate să plătească daune morale de 20.000 de euro fiecare

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Cancan și Click!, obligate să plătească daune morale de 20.000 de euro fiecare"

Dovada hotiei patronate de Elena Udrea la Ministerul Turismului: Cum să ai Directie Juridică la minister si să plătesti de pomană 360.000 de euro unei firme de avocati? BONUS ALTE ILEGALITĂŢI
Dovada hotiei patronate de Elena Udrea la Ministerul Turismului: Cum să ai Directie Juridică la minister si să plătesti de pomană 360.000 de euro unei firme de avocati? BONUS ALTE ILEGALITĂŢI
Cabinet avocatura Elena Andrei dreptul muncii daune morale medire decizie concediere
Cabinetul de avocatura Elena Andrei ofera asistenta juridica in domeniul dreptul muncii pentru societati comerciale sau angajati. Daca cauti un avocat care sa ofere consultanta pentru litigii de munca sau despre contract individual de munca, atunci iti recomandam pe Elena Andrei din baroul Bucuresti pentru ca are peste 10 ani de experienta.
Daune de 223.000 de euro pentru o lesbiana
Kerry Fletcher, soldat in armata britanica, este mai bogata cu 223.000 de euro.
Femeia, care este lesbiana declarata, a castigat procesul deschis impotriva superiorului sau, sergentul Ian Brown, care a hartuit-o vreme indelungata pe tema orientarii ei sexuale. Kerry, in varsta de 32 de ani, a primit si scuze publice din partea reprezentantilor Ministerului Apararii.
Celebrul designer Valentino datorează fiscului italian 33 de milioane de euro
Autorităţile fiscale italiene îl acuză pe celebrul designer italian Valentino de evaziune fiscală şi l-au somat pe acesta să plătească daune în valoare de 33 de milioane de euro, potrivit unei informaţii difuzate în presa italiană, preluată de AFP. La această acuzaţie Valentino a replicat afirmând că şi-a mutat reşedinţa la Londra de 10 ani.
Persoane juridice romane beneficiari de dividende - obligatii aferente
Orice persoană juridică română care plăteşte dividende către o persoană juridică română are obligaţia să reţină, să declare şi să plătească impozit...
Intel s-a înţeles cu Transmeta pentru 250 de milioane de dolari
Pentru a evita un proces legat de patente cu compania americană Transmeta, Intel s-a înţeles pe cale amiabilă cu aceştia.

Chiar şi aşa Intel nu a scăpat de plată, ei fiind obligaţi să plătească, conform înţelegerii, nu mai puţin de 150 de milioane de dolari într-o singură etapă şi apoi câte 20 de milioane dolari anual, timp de cinci ani de zile.
Moare lumea de foame? Impozitați bisericile!
Dati Cezarului ce e al Cezarului! Adică taxele.

Românilor le place să poleiască realitatea. Ne place să zicem că biserica e “de încredere”. De fapt, de 70 de ani, biserica ortodoxă trădează interesele poporului român, își urmărește propriile interese, și a susținut hotărât puterea politică. Și pe orice criminal ajuns la putere. Toți conducătorii României au beneficiat de cădelnițări și tămâieri oficiale. În schimb, preasfinții au primit exact ceea ce doreau: bani.

De aia se dă șpagă la seminar.

Meseria de preot e una din cele mai bănoase meserii din România. Împreună cu cea de polițist. De aia cele mai mari șpăgi se dau la intrarea la seminar și la Academia de Poliție. Dar autoritățile au protejat corupția din aceste sisteme, chiar și după ce cazurile de mită au ajuns publice. Cine are de suferit? Ca în orice caz de corupție – cetățeanul obișnuit.

Scutirea de impozit pentru biserici este “șpaga” dată de guverne.

În schimbul a ce? Bineînțeles, a susținerii politice. A tămâierilor oficiale, dar și a unei susțineri mai…active, la alegeri.

În ultimii 20 de ani, ne-am obișnuit cu șpaga electorală. Și ca să fim cinstiți, nu numai biserica a beneficiat de generozitatea politicienilor. Salariile bugetarilor au crescut și ele exact înainte de alegeri. Totuși, banii nu apar prin miracol. Nici chiar în cazul bisericii. Generozitatea politicienilor s-a făcut pe spatele plătitorilor de taxe. Care au fost obligați să plătească taxe mai mari, pentru ca biserica să nu mai plătească deloc!

Și bisericile sunt firme! Doar că sunt scutite de TVA...
Asigurări RCA 2013 – Cum găseşti un RCA ieftin
Toţi proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, sunt obligaţi prin lege să încheie o asigurare RCA şi să plătească prima de asigurare aferentă. Dar cum banii sunt din ce în ce mai puţini încercăm să căutăm un RCA cât mai ieftin....
Vrăjitoarea Sultana: «Aoleu, Boc, ne pui degeaba pe drumuri!»
Vrăjitoarea Sultana e prima prezicătoare care a încercat, în zadar însă, să-şi deschidă firmă de magie albă, aşa cum a cerut Guvernul.

Vrăjitoarea Sultana (36 de ani) şi-a luat, zilele trecute, ghiocul şi cărţile de tarot şi a plecat spre Registrul Comerţului, din Capitală, să-şi deschidă firmă. Dar hăţişurile legii s-au dovedit a fi mai tari chiar şi decât puterile magice ale vrăjitoarei binevoitoare.

Băsescu şi Boc au ameninţat în repetate rânduri că vor strânge laţul în jurul prezicătoarelor din România şi că le vor obliga să-şi facă firmă şi să plătească impozit.
Bloggerii recrutati pentru campanii electorale?
Am văzut la Zoso un post despre intenţia suprimată a unor manageri referitoare la iniţierea unor campanii de marketing în blogosferă. Vezi, Doamne, aceştia „nu vor să îşi ducă brandul într-un mediu în care încă se poartă conversaţii încinse între bloggeri”. O să sar peste prostia explicaţiei şi o să încerc o trecere subtilă de la marketingul de afaceri la cel politic. Întrebarea mea este: am putea oare asista în viitorul apropiat la o implicare a blogurilor în calitatea lor de new media în campaniile electorale?

Clipul cu senatoarea americană Hillary Clinton postat pe YouTube la sfârşitul lui martie 2007 şi afişat de peste 1 milion de ori a semnalat începutul unei revoluţii de proporţii în industria campaniilor electorale. Clipul "Hillary 1984" oferă o nouă perspectivă asupra controversatului spot Apple difuzat prima dată în timpul competiţiei Super Bowl din 1984 şi prezintă aceaşi tânără atletă blondă, care aleargă cu un ciocan spre un ecran unde este vizibilă figura unui Big Brother ameninţător adresându-se discipolilor. În noul spot, femeia poartă un iPod şi are inscripţionat pe tricou sloganul candidatului său, iar figura de pe ecran, care va fi distrusă în final, îi aparţine lui Hillary Clinton. Reprezentanţii echipei de campanie a lui Barrack Obama cu care Clinton luptă pentru obţinerea învestiturii Partidului Democrat în vederea alegerilor prezidenţiale din SUA din 2008, au declarat că nu au autorizat spotul şi nu au nici o legătură cu acesta.

Acest clip reprezintă "o eră nouă, un nou val în politică", crede Peter Leyden, director al New Politics Institute, organizaţie de cercetare în domeniul ştiinţelor politice şi media, apreciind că acesta reprezintă sfârşitul erei broadcastingului. Simon Rosenberg, preşedintele New Democrat Network, a afirmat că acest clip prezintă "o bravă lume nouă", în care activiştii din afara structurilor tradiţionale de campanie au puterea de a modifica mesajele electorale, chiar şi cele ale unui candidat la preşedinţie.

Situaţia din SUA este asemănătoare unei alte ţări de pe continentul american. Astfel, principalele partide politice din Quebec desfăşoară o bătălie dură pe Internet pentru a seduce electoratul foarte divizat pentru alegerile din 26 marite curent, neezitând să cumpere pe Google "cuvinte-cheie" şi să plătească pentru multiplicarea difuzării unor înregistrări video pe YouTube. Partidul Liberal din Quebec a cumpărat pe Google numele a sute de candidaţi ai partidelor concurente. Căutând pe Google numele "Andre Boisclair", liderul Partidului din Quebec, rezultatul este un mesaj privind "lipsa de raţiune" a acestuia, care activat duce către site-ul Partidului Liberal. Liberalii plătesc o anumită sumă de fiecare dată când un internaut intră pe pagina care conţine respectivul mesaj, până la epuizarea bugetului alocat acestei strategii de marketing.

Un exemplu elocvent al puterii crescânde a Internetului în campaniile electorale în SUA este cazul candidatului democrat John Murtha din Pennsylvania. Un utilizator a postat pe YouTube.com un videoclip care surprindea modul în care Murtha a primit mită de la agenţi FBI, deghizaţi în şeici arabi. Apariţia videoclipului a zădărnicit şansele lui Murtha de a fi ales candidat al Democraţilor în Pennsylvania. Un alt incident celebru deja îl implică pe George Allen, senatorul republican de Virginia. Acesta este personajul principal al unei înregistrări video în care a numit „macaca“, un membru cu origini amerindiene al staff-ului de campanie al adversarului sau. Allen a pierdut cursa pentru un loc în Senat, în faţa contracandidatului Jim Webb.

Şi statisticile sunt favorabile acestei Revoluţii a “Erei Conectate”. La sfârşitul lunii trecute, un raport al grupului internaţional de studii de afaceri Informa, citat de „Financial Times“, arăta că valoarea download-urilor de conţinut video de pe Internet, precum YouTube, Google Video, Movielink sau iTunes Video se va înzeci în cinci ani, urmând să atingă 6,3 miliarde de dolari în 2012.

Înainte ca Google să cumpere YouTube, politica fără televizor părea la fel de imposibilă ca şi alegerile fără electorat. Acum, un nou sistem politic, mânat de mediul interactiv online şi nu cel audiovizual a apărut la orizont. “Era Conectată” se bazează pe deplasarea puterii dinspre instituţii înspre indivizi. Abilitatea de a comunica de la individ la individ este acum în mâinile celor care ştiu să utlizeze eficient instrumentele mediilor sociale de genul YouTube, MySpace şi FaceBook. Lupta pentru neutralitatea Internetului – şi prin extensie, a politicii YouTube – va defini democraţia secolului XXI.

Toată lumea ştie de impactul consistent pe care l-a avut înainte de referendumul cu privire la demiterea lui Băsescu site-ul acestuia care era doldora de imagini şi mesaje anti-322. Mai mult, Băse încercase atunci şi menţinerea unui dialog cu vizitatorii săi… Este mai mult decât evident faptul că Internetul devine partea componentă a comunicării individ-individ, individ-grup şi grup-individ. Autoritatea crescândă a anumitor bloggeri mă face să cred că nu mai e mult până când aceştia vor fi contactaţi de autorii de campanii de marketing politic pentru recrutare.
Despre taxa pe poluare
Guvernul Tăriceanu a avut o sforţare de ultim moment şi a dat o taxă pe poluarea auto înainte de a părăsi corabia. Aberantă ar spune unii. Cam mare, dar bună în principiu, este părerea mea. Nu săriţi încă, ascultaţi-mi opiniile, apoi puteţi să mă combateţi!
1. Aberantă a fost, în umila mea opinie, vechea taxă pe poluare, care cerea cumpărătorilor de maşini noi să plătească mai mult decât cei care cumpărau rable, în ideea că cele noi vor circula mai mult timp şi, deci, vor polua o perioadă mai îndelungată. Chiar dacă emisia de noxe era mai mică. Probabil că a fost o strategie de a mai câştiga ceva bani la buget...
Creatorul personajului Omul Păianjen, dat în judecată pentru 750 de milioane de dolari
Stan Lee, creatorul Omului Păianjen, a fost dat în judecată de o companie pe care fondat-o în anii 1990, aceasta cerându-i să-i plătească 750 de milioane de dolari cu titlul de drepturi de autor din profiturile de pe urma filmului şi benzilor animate care îl au ca protagonist pe celebrul personaj.
Apple vrea să cumpere ARM [Zvonlandia] | IT4Fans – te ajută să te miști în IT!
Tulburate sunt apele prin Zvonlandia astăzi! După ce m-am minunat de miliardul zvonit că Google ar fi dispus să-l plătească pentru ITA Software, iată că Apple ca într-un joc de poker clasic plusează și pune la bătaie 8 miliarde de dolari pentru achiziționarea ARM Holdings, cu alte cuvinte, compania al cărui nume este scris pe cele mai multe procesoare pentru telefoane mobile. Deși deocamdată este doar un zvon, dar dacă ar fi adevărat ar fi o știre bombă, pentru că ar zgudui din temelii nișa gadgeturilor mobile.
Victoria împotriva poporului
Ceauşescu spunea să mai răbdăm un pic, să mai punem o haină pe noi, pentru că nu mai e mult şi zorii societăţii comuniste se vor arăta, împlinindu-se astfel „visul de aur al omenirii”. Am pus haina pe noi, am dat pâinea, untul şi carnea de pe masa noastră, am renunţat la lumină şi la căldură şi am plătit anticipat „datoria esternă” conform indicaţiilor „Cârmaciului”. N-a folosit la nimic. Nici nouă, nici lui.

Astăzi, poporul e pus, din nou, să plătească. Ne întoarcem la raţionalizările de pe vremea comunismului, dar fără cartelă. Nu e nevoie de raţii la ulei, zahăr, salam, benzină, pentru că oamenii nu mai au cu ce să cumpere. Raţia este fluturaşul de salariu. Scăderea veniturilor este dramatică şi abruptă. În multe domenii, reducerile sunt mai mari de 25%. Asemenea prăbuşiri ale nivelului de trai nu s-au petrecut nici în Război. Chiar şi sub bombardamentele americane trenurile mergeau mai bine decât astăzi. Ţara arată ca după o înfrângere dezastruoasă, pusă la cheremul unui învingător nemilos. Fabricile, şi bune şi rele, au fost tăiate pentru fier vechi, pământul stă nelucrat, nu sunt drumuri, nu sunt investiţii, dar se dau tunuri de miliarde din sifonarea banilor unui stat despre care se spune că e prea sărac pentru a-şi plăti medicii şi profesorii. Catastrofe cum sunt cea de la Maternitatea Giuleşti nu fac decât să arate iresponsabilitatea, dispreţul faţă de reguli şi treaba făcută de mântuială care au devenit lege în România. [...]
Oferta de împrumut la toate (APLICA ACUM)
Doresc să plătească datoriile? Vrei propria ta afacere sau pentru a extinde activitatile curente? Nu aveti intrebari pentru finanţare? Suntem o bani legitim, creditor cu o bună reputaţie în guvern. Suntem o companie cu asistenţă financiară. Furnizarea de fonduri pentru împrumuturi la oameni care au nevoie de assistance.We ofiţer financiare oferă o rată a dobânzii de 2% şi un împrumut fără garanţii, cu o maturitate de 1-30 ani, deci de ce nu imprumuta, deoarece noi oferim cele mai multe nostru un serviciu bun şi ia numai împrumuturi 2/3hour pentru aprobare. contactati-ne pentru a vă asigura de asigurare şi împrumuturi de la st.petersonloanlenders01 @ gmail.com
Consumul românilor trage UE din criză Românii cheltuiesc de 6 ori mai mult ca nemtii!
“Nu renuntăm la turistii români. Un român cheltuieste 300 de euro pe zi, un german cheltuieste 45-50 de euro” (Nikos Diakolios, șeful Autoritătii Elene de Turism).

Păi cum, tati? Cum au ajuns românii să cheltuiască de 6 ori mai mult ca nemtii? Cum au ajuns turistii români să umple Grecia? E România de 6 ori mai profitabilă ca Germania? O fi economia românească vreo comoară nedescoperită? Da’ de unde! România practic nu mai are sector privat, la buget doar Dacia mai dă niste bani (cât o mai da), statul nu mai are de unde să plătească în 2011 pensiile si salariile (nici măcar așa, scăzute cu 25%). Iar marea majoritate a românilor habar n-au dacă or să mai aibă job în 2011. Păi atunci, de unde bani? [...]
Cum arată moneda pe care China vrea s-o impună lumii
Hu se întâlneşte săptămâna asta cu Obama, să-i povestească. Who?

Deocamdată, chinezii joacă de partea Europei în bătălia pentru finanţare, însă doar pentru că asta îi serveşte intereselor pe termen scurt şi mediu. Pe termen lung, China are la fel de puţină nevoie de euro cât are de dolari. Din două motive: 1 – pentru că având excedent comercial faţă de zonele respective nu poate cumpăra nimic direct şi 2 – pentru că deficitele atât în SUA cât şi în zona euro sunt atât de mari încât tot la tiparniţă se va ajunge.

China vrea ruble, dolari australieni sau reali brazilieni, monedele unor ţări bogate în resurse, cel mult yeni – pentru că faţă de Japonia se află în deficit comercial. Nu poate să cumpere la rezervă prea mult din aceste monede, pentru că le-ar întări şi şi-ar înfrânge astfel propriul scop. Iar swap-urile valutare făcute recent cu Rusia şi Brazilia au o utilitate limitată. Pentru că niciuna dintre monedele celor trei ţări nu este suficient de lichidă încât să poată fi folosită în altă parte. Într-un astfel de swap, inevitabil una din părţi va acumula rezerve inutile din valuta partenerului. Practic, exact situaţia în care se află acum China faţă de SUA.

China este prinsă între ciocan şi nicovală. Pe de-o parte, euro şi dolarul se devalorizează, spulberând rezervele valutare şi făcând economia chineză mai puţin competitivă la export. Pe de altă parte, monedele ţărilor bogate în resurse au tendinţa să se aprecieze, mărind astfel costurile pentru economia chineză. Ideal ar fi ca europenii şi americanii să plătească importurile chinezeşti cu dolari australieni – imposibil – sau măcar cu yuani – iar imposibil. [...]
Ipocrizia superbogaților
Economistul Bruce Bartlett o ia razna de fiecare dată când aude că alt superbogătaș proclamă că este de acord să plătească taxe mai mari. Cel mai recent i‑a ridicat presiunea arterială lui Bartlett chiar Mark Zuckerberg, atunci când fondatorul Facebook s‑a declarat a fi „în regulă“ cu plata unor impozite federale mai mari, alăturându‑se astfel unor moguli ca Bill Gates, Warren Buffett, Ted Turner, în gașcă strecurându‑se și câte un manager de fond de mare risc rătăcit. Să nu vă imaginați că Bartlett, fost membru al echipei lui Reagan la Casa Albă, este împotriva taxelor mai mari pentru bogați. El e genul acela rar de conservator ce consideră că majorarea taxelor n‑ar trebui să fie parte din dezbaterea mai largă cu privire la deficitul bugetar. Care‑i problema lui Bartlett? Economistul crede că este o ipocrizie să spui că administrația federală ar trebui să mărească impozitele pentru cetățenii cu veniturile cele mai mari, atâta timp cât cei ca Zuckerberg au averile sub formă de pachete de acțiuni.

INECHITATE. Veniturile multora dintre superbogați provin aproape în exclusivitate din câștiguri de capital, iar acestea sunt impozitate mult mai lejer – 15% – față de veniturile obișnuite. Atunci când Warren Buffett spune că plătește un impozit mai mic decât al secretarei sale, el se referă la faptul că aceasta își primește aproape toate câștigurile pe fluturașul de salarii, în timp ce majoritatea veniturilor lui se adună sub formă de câștiguri de capital și dividende. [...]
Magazin online – pe platformă românească sau cele deja cunoscute?
Un magazin online este un website dinamic, în care comerciantul îşi poate prezenta produsele scoase la vânzare, iar vizitatorii sau clienţii, îşi pot alege produsele pe care doresc să le achiziţioneze şi, în unele cazuri chiar să le plătească direct prin plata online.
Dacă ești blatist, ai grijă de unde iei RATB-ul
Să fie clar, în acest post mă adresez oamenilor care mai circula ocazional cu RATB-ul fără bilet, din diferite motive plauzibile. Cei care sunt blatiști de meserie și care merg pe idea că doar nu sunt proști să plătească transportul în comun sunt o cauză pierdută.
Ajut-o pe Nicoleta să vadă!
Mariana Călin îşi vede fetiţa de şapte ani doar în vacanţe; pentru ea, distanţa dintre satul Cornu, din comuna Orodel, judeţul Dolj, şi Buzău e prea mare. Nu are bani să meargă să-şi vadă copilul în fiecare weekend, şi nici să plătească operaţiile care ar reda vederea fiicei sale.
România nu-și merită polițiștii
România nu-și merită polițiștii. Atât România, ca stat incapabil să-și respecte și să-și gestioneze cum se cuvine resursele umane, cât și poporul român, care ar trebui să plătească pentru inconștiența și indiferența cu care permite umilirea celor care-l apără.
Legea nu e batuta'n cuie !!!Si-a recuperat taxa auto in instanta
Si-a recuperat taxa in instanta

Un bărbat din Arad a câştigat procesul cu statul român în privinţa taxei de primă înmatriculare. Ce-i drept în prima instanţă. Magistraţii tribunalului Arad au considerat că perceperea acestei taxe este ilegală.
Administraţia finanţelor publice nu renunţă şi va contesta cu recurs hotărârea tribunalului. Ilie Iluna şi-a cumpărat în vară, din Austria, un autoturism din 2002. L-a costat 9.700 de euro, iar în ţară a fost nevoit să mai achite o taxă de înmatriculare de 6.200 lei noi, la acea vreme aproximativ 2.000 de euro. A plătit-o ca să poată înmatricula autoturismul, dar a hotărât imediat să o conteste în instanţă.
Datoria de € 86.000.000.000
Recitiţi cifra şi minunaţi-vă sau măcar număraţi zerourile! Ce am făcut în 20 de ani cu 86.600.000.000 de euro?

31 Martie 1989, ora 10:30 - şedinţa Comitetului Politic Executiv, prezidată de Ceauşescu însuşi. Primul punct pe ordinea de zi, în aplauzele tovarăşilor adunaţi – anunţul că România şi-a plătit în integralitate datoria externă. 30 Aprilie 2010, ora 11:00: domnii de la Banca Naţională anunţă printr-un comunicat sec, ce a trecut aproape neobservat, că datoria totală a României este în cuantum de 86.600.000.000 de euro. Recitiţi cifra şi minunaţi-vă sau măcar număraţi zerourile! Ce am făcut în 20 de ani cu 86.600.000.000 de euro?

Suma e mult prea mare pentru a putea fi procesată cu uşurinţă de mintea unui om. De aceea propun trei experimente de gândire. Dacă am pune cap la cap bancnote de 100 de euro în cuantumul datoriei noastre externe actuale, am ajunge de la Timişoara la Constanţa – nu o dată, ci de 170 de ori! Alternativ, am putea face opt drumuri dus-întors Bucureşti - Washington şi ne-ar mai rămâne şi mărunţiş o autostradă mai mică! La nivel planetar, bancnotele de 100 de euro puse cap la cap, în echivalentul datoriei noastre totale, ar acoperi o treime din distanţa de la Pământ la Lună. [...]
FlatOut 3: Chaos & Destruction lansarea pe 13 decembrie
În 2006 FlatOut 2 era desemnat de IGN drept cel mai bun joc de curse al anului, aşa că era normal ca seria arcade racer să continue.

Strategy First anunţă că pe 13 decembrie vor lansa FlatOut 3: Chaos & Destruction, dezvoltat de studiourile Team 6 pe baza unui engine nou. Acesta face posibil ca pe fiecare circuit să existe peste 20.000 de obiecte ce pot fi distruse iar daunele provocate celor 47 de vehicule să arate într-un mod cât mai realist.

Vor fi disponibile 9 moduri de joc ce însumează 50 de evenimente diferite, cursele urmând să se desfăşoare în 10 zone cu 62 de circuite.

De asemenea, vor exista 8 moduri multiplayer cu suport pentru maxim 16 jucători şi un mod Destruction Derby pentru 24 de jucători.
Cum faci 100.000 euro pe lună?
Peste 100.000 de euro pe lună. Atât a încasat anul trecut cel mai bine plătit salariat din Capitală, potrivit datelor furnizate pentru "Forbes România“ de către Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) a Municipiului Bucureşti
Nu inseamna ca nu?
Eu nu mă vindec cu aer, nici măcar cu ăla sănătos de ţară, de la bunica. Eventual se simt mai bine plămânii şi pregătiţi să înfrunte fiecare moment când vor trebui să stea pe loc, fără să mişte un suflu, pentru când o să mă laşi fără cuvinte.
Licitaţiile online câştigă teren
Bunurile executate silit se pot cumpăra printr-un singur click prin selecţii competitive şi pe internet.


În ultimii ani au fost executate silit foarte multe bunuri, ceea ce a dus la apariţia a numeroase licitaţii, iar mai nou acestea au loc şi în spaţiul virtual.

În ciuda faptului că în cadrul vânzărilor organizate de practicieni în insolvenţă se găsesc preţuri mai mici decât pe piaţă, ofertanţii nu se prea înghesuie să apară deoarece licitaţiile nu sunt suficient de transparente. „Publicul nu are acces la informaţii şi nu este informat cu privire la procedurile de organizare a licitaţiilor. Oamenii au prejudecăţi în cazul licitaţiilor", a declarat pentru „Adevărul" Florian Mateiţă, expert în insolvenţă.

Mărfuri de la 38 de euro

În condiţiile în care trăim într-o eră digitalizată, în mod inevitabil şi licitaţiile au ajuns în mediul virtual. Aşa că a apărut site-ul fairsolve.com, unde se realizează tranzacţii cu bunuri rezultate în urma procedurilor de insolvenţă şi executare silită. Cel mai scump bun scos la licitaţie pe site-ul fairsolve.com este un teren de 43.000 de metri pătraţi pe care sunt amplasate două hale. Preţul de pornire este de 3,71 milioane de euro, iar proprietatea se află în Ilfov, la Popeşti-Leordeni. Licitaţia va avea loc pe 11 septembrie. O altă proprietate imobiliară scoasă la licitaţie este un teren de 1.036 de metri pătraţi, unde sunt aplasate un imobil cu cinci apartamente şi o hală. Licitaţia va porni de la 1,25 milioane de euro, pe data de 7 septembrie. Cu 600.000 de euro, puteţi participa la licitaţia pentru un penthouse amplasat în zona Plevnei. Licitaţia va avea loc pe data de 18 septembrie.

La polul opus, cel mai ieftin bun care va fi scos la vânzare astăzi cu 38 de euro, şi este vorba despre un încălzitor de ceară. Cu 41 de euro puteţi licita pentru o cutie cu parafină SPA, pe data de 5 septembrie. Iar cu 55 de euro, tot astăzi, puteţi participa la licitaţia pentru un sterilizator.

Cum se licitează online

Ofertanţii află toate detaliile de pe site despre bunul în cauză şi achită o garanţie de 10% din valoarea produsului pentru a se înscrie. Se validează înscrierea de către executor prin predarea unui cod, cu ajutorul căruia va licita din faţa calculatorului.
Omniasig plateste daunele in baza RCA si Casco
La Omniasig nu se pune problema sa nu se achite o dauna in baza asigurarii RCA, daca dosarul este in regula. Din punct de vedere al marimii, primele cinci daune platite de Omniasig VIG (Vienna Insurance Group) pe segmentul asigurarilor auto obligatorii a fost de 8,06 mil. lei, in primele 6 luni din 2014.