link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 06/10/2012 17:39:00
In ziua de 7 octombrie sunt praznuiti Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah, Sfintii Sfintiti Mucenici Iulian, Chesarie si Polihronie si are loc sarbatoarea Sfintei Fecioara Maria, Regina Rozariului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

7 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 7 iulie sunt celebrati Sfanta Mare Mucenita Chiriachi, Cuviosul Toma din Maleon, Cuviosul Acachie, si Sfantul Felix, Episcop. Aceeasi zi este marcata de sarbatoarea romana Juno Caprotina si Tanabata (Sarbatoarea japoneza a stelelor).
25 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 25 octombrie sunt pomeniti Sfintii Mucenici Marcian si Martirie, Sfantul Mucenic Valerian, Sfanta Tavita, si Sfintii Crisant si Daria, soti Mucenici.
7 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 septembrie are loc Inaintepraznuirea Nasterii Maicii Domnului si sunt pomeniti Sfantul Mucenic Sozont si Sfanta Regina, fecioara mucenita. Pe aceeasi data incepe sarbatoarea italiana de la Piedigrotta. In traditia populara romaneasca, in aceasta zi se tineau Cercurile Sfintei Marii celei Mici, ocazie cu care se spunea ca cine muncea risca sa i se verse oala cu mancare ce fierbea la foc, oparindu-i copiii.
26 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
26 octombrie, atat in biserica ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica, este o zi de sarbatoare, inchinata Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. In traditia populara romaneasca, pe 26 octombrie se incheiau slujbele, intelegerile si legamintele de munca stabilite cu sase luni in urma, de Sangeorz. Ziua Sfantului Dumitru trebuia sa fie respectata cu sfintenie pentru ca vitele sa nu fie atacate de lupi si oamenii sa nu aiba de suferit din pricina bolilor si a loviturilor.
7 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
O zi a bucuriei, ce era serbata asemeni Sfintei Duminici, 7 ianuarie, ziua Sfantului Ion Botezatorul era dedicata, in traditia populara romaneasca, stropitului cu apa sau cu zapada, pentru protectia impotriva bolilor in noul an.
7 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 7 martie este dedicata Sfintilor Mucenici Episcopi din Cherson, Sfintilor Mucenici Perpetua si Felicitas, si sarbatorii lui San Juan de Dios (Sfantul Ioan al lui Dumnezeu).
1 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 1 octombrie are loc sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului, si sunt celebrati Sfantul Apostol Anania, Cuviosul Roman Melodul, si Sfanta Tereza a Pruncului Isus, fecioara invatatoare.
2 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 2 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian, Sfanta Mucenita Iustina, si Cuviosul Teofil, si se desfasoara sarbatoarea Sfintii Ingeri Pazitori.
15 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 15 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Luchian, Sfintii Savin si Vars, Episcopi, Cuviosul Eftimie cel Nou, si Sfanta Tereza din Avila, fecioara invatatoare. In traditia populara romanesca, in aceasta zi se lasau berbecii intre oi si nu era bine sa se puna vreo samanta in pamant, mai ales cea de secara.
22 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 22 octombrie sunt comemorati Sfantul Ierarh, intocmai cu apostolii, Averchie, Sfintii 7 tineri din Efes, Sfanta Maria Salome, si Fericitul Ioan Paul al II-lea, Papa.
7 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 februarie sunt comemorati Sfantul Partenie, Sfantul Luca, Sfintii 1.003 Mucenici din Nicomidia, Sfantul Richard si Sfantul Apolinar.
7 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 iunie sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Teodot, Sfanta Mucenita Zenaida, si Sfantul Robert, abate.
5 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 5 octombrie, sunt celebrati Sfanta Mucenita Haritina, Sfanta Mucenita Mamelta, Sfantul Placid si insotitorii sai, Mucenici, Sfantul Alois Scrosoppi, preot, si Sfanta Faustina Kowalska, calugarita.
9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 9 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu, Cuviosii Andronic si Atanasia, Sfantul Dionisie, Episcop si insotitorii sai, Mucenici, si Sfantul Ioan Leonardi, preot.
12 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 12 octombrie sunt comemorati Sfintii Mucenici Prov, Tarah si Andronic, Sfantul Cosma, Episcopul Maiumei, si Sfantul Serafim, calugar.
16 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Longhin Sutasul, Sfintii Mucenici Leontie, Dometie si Terentie, Sfanta Margareta Maria Alacoque, calugarita, si Sfanta Hedviga, calugarita.
19 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 octombrie sunt pomeniti Sfantul Prooroc Ioil, Sfintii Mucenici Uar (Var), Felix preot si Eusebiu diacon, Cuviosul Ioan de la Rila, Sfantul Paul al Crucii, preot, si Sfantul Ioan de Brébeuf, preot si insotitorii sai, Mucenici.
20 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 20 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mare Mucenic Artemie, Cuvioasa Matroana, Cuviosul Gherasim cel Nou, Sfanta Irina din Portugalia, Feciora Mucenita, si Sfanta Maria Bertilla, calugarita.
24 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mare Mucenic Areta, Sfanta Mucenita Sevastiana, Sfantul Mucenic Valentin, Sfantul Anton M. Claret, Episcop, si Sfantul Alois Guanella, preot.
27 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 octombrie sunt pomeniti Cuviosul Dimitrie cel Nou, ale carui moaste sunt la Patriarhia Romana, Sfantul Mucenic Nestor, si Sfanta Sabina, Mucenita.
7 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 mai se celebreaza Aratarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim, sunt comemorati Sfintii Mucenici Acachie si Codrat, Sfanta Ghizela, regina, Sfanta Roza Venerini, calugarita, si se sarbatoreste ziua Sfantului Nicolae in Italia.
11 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 11 octombrie sunt celebrati Sfantul Apostol Filip, unul din cei 7 diaconi, Cuviosul Teofan Marturisitorul, si Sfintele Mucenite Zenaida si Filonila. In traditia populara romaneasca, Sfantul Filip este aparator de fiare salbatice.
18 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 18 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, Sfantul Mucenic Marin cel Batran, si Cuviosul Iulian. In traditia populara romaneasca, pe aceasta data se sarbatoarea Lucinul sau “ziua lupului”, o zi “rea de lupi”, respectata pentru a nu se lipi bolile de vite.
14 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 14 octombrie are loc sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, si sunt comemorati Sfintii Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie si Silvan, precum si Sfantul Calist I, Papa Mucenic.
7 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 7 aprilie este dedicata Sfantului Gheorghe Marturisitorul, Episcopul Mitilenei, Sfantului Mucenic Caliopie, Sfintei Mucenita Achilina, si Sfantului Ioan Baptist de La Salle.
3 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 octombrie sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Dionisie Areopagitul, Sfantul Mucenic Teoctist, Sfintii Martiri din Tomis, si Fericitul Constantin Ignatiu Bogdánffy, Episcop Mucenic.
4 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 4 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei, Sfanta Mucenita Domnina, Sfintii Mucenici Audact si Calistena, si Sfantul Francisc din Assisi.
6 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 26 octombrie sunt comemorati Sfantul Apostol Toma, Sfanta Mucenita Erotiida, si Sfantul Bruno, preot.
10 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 10 octombrie sunt sarbatoriti Sfintii Mucenici Evlampie si Evlampia, sora lui, Cuviosul Vasian, Cuviosul Teofil Marturisitorul, si Sfantul Francisc Borgia, preot.