link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
19 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 18/10/2012 17:50:31
In ziua de 19 octombrie sunt pomeniti Sfantul Prooroc Ioil, Sfintii Mucenici Uar (Var), Felix preot si Eusebiu diacon, Cuviosul Ioan de la Rila, Sfantul Paul al Crucii, preot, si Sfantul Ioan de Brébeuf, preot si insotitorii sai, Mucenici.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"19 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

19 decembrie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
In traditia populara romaneasca , pe 19 decembrie, in ziua de ajunul Iganutului, se obisnuia sa se fiarba un grau pe care capul familiei il tamaia si il binecvanta, dupa care il arunca in sus , zicand : “ Atata de mare !” Ca sa cloceasca bine clostile, era indicat ca in aceasta zi sa fie poftit sa sada oricine intra in casa In noaptea de 19 decembrie, se asternea sare si mei in jurul locuintei , curtii si hambarelor, astfel incat sa fie impiedicate vrajitoarele a fura din belsugul casei.
25 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 25 octombrie sunt pomeniti Sfintii Mucenici Marcian si Martirie, Sfantul Mucenic Valerian, Sfanta Tavita, si Sfintii Crisant si Daria, soti Mucenici.
26 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
26 octombrie, atat in biserica ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica, este o zi de sarbatoare, inchinata Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. In traditia populara romaneasca, pe 26 octombrie se incheiau slujbele, intelegerile si legamintele de munca stabilite cu sase luni in urma, de Sangeorz. Ziua Sfantului Dumitru trebuia sa fie respectata cu sfintenie pentru ca vitele sa nu fie atacate de lupi si oamenii sa nu aiba de suferit din pricina bolilor si a loviturilor.
19 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 aprilie sunt comemorati Cuviosul Ioan de la Lavra Veche (Ioan Paleolavritul), Sfantul Sfintit Mucenic Pafnutie, Sfantul Gheorghe Marturisitorul, Episcopul Antiohiei Pisidiei, si Sfanta Emma, vaduva. In aceeasi zi avea loc sarbatoarea romana Cerealia.
19 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 iulie sunt pomeniti Cuvioasa Macrina, sora Sfantului Vasile cel Mare, Cuvioasa Dia, Sfantul Arsenie, pustnic, si are loc comemorarea Aflarii moastelor Cuviosului Serafim de la Sarov. In traditia populara a romanilor, pe 19 iulie erau sarbatorite Palielele, asa-zisele surori ale Sfantului Ilie, ce aveau darul de a proteja impotriva focului, arsitei si bolilor arzatoare. In noaptea din ajunul zilei Sfantului Ilie, fetele se duceau pe campuri de canepa, si se tavaleau goale peste tarina, dupa care se imbracau si se intorceau degraba acasa, pentru a adormi. Daca in acea noapte vedeau in vis canepa verde, insemna ca vor avea soti tineri, daca visau insa canepa uscata, li se prezicea ca se vor marita cu oameni batrani.
19 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 19 ianuarie este dedicata Sfantului Macarie Egipteanul, Sfintilor Arsenie si Marcu, Sfintei Eufrasia, Sfintilor Soti Martiri Marius si Marta si sarbatorii Timqat din Etiopia.
19 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 mai sunt celebrati Sfantul Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei, Sfanta Mucenita Chiriachi, Cuviosul Memnon, Sfantul Celestin al V-lea, Papa, si Sfantul Duncan.
1 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 1 octombrie are loc sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului, si sunt celebrati Sfantul Apostol Anania, Cuviosul Roman Melodul, si Sfanta Tereza a Pruncului Isus, fecioara invatatoare.
2 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 2 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian, Sfanta Mucenita Iustina, si Cuviosul Teofil, si se desfasoara sarbatoarea Sfintii Ingeri Pazitori.
7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 octombrie sunt praznuiti Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah, Sfintii Sfintiti Mucenici Iulian, Chesarie si Polihronie si are loc sarbatoarea Sfintei Fecioara Maria, Regina Rozariului.
15 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 15 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Luchian, Sfintii Savin si Vars, Episcopi, Cuviosul Eftimie cel Nou, si Sfanta Tereza din Avila, fecioara invatatoare. In traditia populara romanesca, in aceasta zi se lasau berbecii intre oi si nu era bine sa se puna vreo samanta in pamant, mai ales cea de secara.
19 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 februarie sunt comemorati Sfintii Apostoli Arhip, Filimon si sotia sa, Apfia, Cuviosii Marturisitori Evghenie si Macarie, si Sfantul Episcop Mansuet.
In anul 2012, data de 19 februarie este marcata de Duminica lasatului sec de carne ori Duminica Infricosatoarei Judecati, care inaugureaza saptamana dinaintea Postului Pastelui de-a lungul careia este oprit a se manca carne.
19 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 septembrie sunt sarbatoriti Sfantii Mucenici Trofim, Savatie si Dorimedont, Sfantul Ianuariu, Episcop Mucenic, si Sfantul Marian, pustnic.
5 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 5 octombrie, sunt celebrati Sfanta Mucenita Haritina, Sfanta Mucenita Mamelta, Sfantul Placid si insotitorii sai, Mucenici, Sfantul Alois Scrosoppi, preot, si Sfanta Faustina Kowalska, calugarita.
9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 9 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu, Cuviosii Andronic si Atanasia, Sfantul Dionisie, Episcop si insotitorii sai, Mucenici, si Sfantul Ioan Leonardi, preot.
12 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 12 octombrie sunt comemorati Sfintii Mucenici Prov, Tarah si Andronic, Sfantul Cosma, Episcopul Maiumei, si Sfantul Serafim, calugar.
16 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Longhin Sutasul, Sfintii Mucenici Leontie, Dometie si Terentie, Sfanta Margareta Maria Alacoque, calugarita, si Sfanta Hedviga, calugarita.
20 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 20 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mare Mucenic Artemie, Cuvioasa Matroana, Cuviosul Gherasim cel Nou, Sfanta Irina din Portugalia, Feciora Mucenita, si Sfanta Maria Bertilla, calugarita.
22 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 22 octombrie sunt comemorati Sfantul Ierarh, intocmai cu apostolii, Averchie, Sfintii 7 tineri din Efes, Sfanta Maria Salome, si Fericitul Ioan Paul al II-lea, Papa.
24 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mare Mucenic Areta, Sfanta Mucenita Sevastiana, Sfantul Mucenic Valentin, Sfantul Anton M. Claret, Episcop, si Sfantul Alois Guanella, preot.
27 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 octombrie sunt pomeniti Cuviosul Dimitrie cel Nou, ale carui moaste sunt la Patriarhia Romana, Sfantul Mucenic Nestor, si Sfanta Sabina, Mucenita.
19 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 noiembrie sunt comemorati Sfantul Prooroc Avdie, Sfantul Sfintit Mucenic Varlaam, si Sfintii Epimah si Alexandru, Mucenici.
19 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 19 martie este dedicata Sfintilor Mucenici Hrisant, Daria si Ilaria, Sfantului Iosif, Sfantului Marcel Callo, si sarbatorilor Ziua lui San Jose, Randunelele de la San Juan Capistrano si Quinquatria.
18 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 18 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, Sfantul Mucenic Marin cel Batran, si Cuviosul Iulian. In traditia populara romaneasca, pe aceasta data se sarbatoarea Lucinul sau “ziua lupului”, o zi “rea de lupi”, respectata pentru a nu se lipi bolile de vite.
11 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 11 octombrie sunt celebrati Sfantul Apostol Filip, unul din cei 7 diaconi, Cuviosul Teofan Marturisitorul, si Sfintele Mucenite Zenaida si Filonila. In traditia populara romaneasca, Sfantul Filip este aparator de fiare salbatice.
14 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 14 octombrie are loc sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, si sunt comemorati Sfintii Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie si Silvan, precum si Sfantul Calist I, Papa Mucenic.
19 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 19 ianuarie este dedicata Sfantului Macarie Egipteanul, Sfintilor Arsenie si Marcu, Sfintei Eufrasia, Sfintilor Soti Martiri Marius si Marta si sarbatorii Timqat din Etiopia.
19 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 iunie sunt celebrati Sfantul Apostol Iuda, ruda Domnului, Cuviosul Paisie cel Mare, Sfantul Romuald, abate, si Sfanta Iuliana Falconieri, fecioara.
19 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 august sunt celebrati Sfantul Mucenic Andrei Stratilat, Cuviosii Timotei, Agapie si Tecla, Sfantul Ioan Eudes, preot, si Sfantul Sixt al III-lea, Papa.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"sorin cerin"
"asigurari auto obligatorii ieftine"
"cinci euro"
"florarie"
"tratament pentru soliapsis"
"artrita reumatoida"
"Panic Button"
"4 sfaturi"
"artificial intelligence"
"odat ro"
"Fastloader V0 7"
"CAINE ro obosit"
"berbecv2013 ianuarie"
"articole"
"info"
"biciclete"
"arsenie boca"
"antrenamentul abilitatilor de comunicare"
"arsa tigara"
"incantatii de despartire"
"part time"
"doamne numele iti inalt"
"argint"
"arena vietii"
"maxime"
"mamaia baiat"
"arata cat costa Whirpool AWO 62010"
"destin"
"engleza bac scris"
"arat hidromasaj first austria fa- 8100"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.