link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
23 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 22/10/2012 18:11:53
Pe 23 octombrie sunt praznuiti Sfantul Apostol Iacob, ruda Domnului, Sfanul Ignatie, Patriarhul Constantinopolului, Cuviosul Petronie, Sfantul Ioan de Capistran, preot, si Sfantul Sorin, Episcop.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"23 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

25 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 25 octombrie sunt pomeniti Sfintii Mucenici Marcian si Martirie, Sfantul Mucenic Valerian, Sfanta Tavita, si Sfintii Crisant si Daria, soti Mucenici.
26 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
26 octombrie, atat in biserica ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica, este o zi de sarbatoare, inchinata Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. In traditia populara romaneasca, pe 26 octombrie se incheiau slujbele, intelegerile si legamintele de munca stabilite cu sase luni in urma, de Sangeorz. Ziua Sfantului Dumitru trebuia sa fie respectata cu sfintenie pentru ca vitele sa nu fie atacate de lupi si oamenii sa nu aiba de suferit din pricina bolilor si a loviturilor.
23 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 23 februarie sunt comemorati Sfantul Mucenic Policarp, Episcopul Smirnei si Cuvioasa Gorgonia, in aceeasi zi avand loc in Roma antica sarbatoarea Terminalia.
23 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 23 iunie, sunt praznuiti Sfanta Mucenita Agripina, Sfantul Mucenic Aristocleu Preotul, si Sfantul Niceta de Remesiana, Episcop. Aceasta zi este asociata cu Ajunul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul sau al sarbatorii Sanzienelor, ceremonia druida a solstitiului de vara, sarbatoarea poloneza a cununilor si ritualul vodoo numit Dansul Calinda.
23 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 septembrie are loc sarbatoarea Zamislirea Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul si sunt pomeniti Cuviosii Xantipa si Polixenia, si Sfantul Pius din Pietrelcina (Padre Pio).
1 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 1 octombrie are loc sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului, si sunt celebrati Sfantul Apostol Anania, Cuviosul Roman Melodul, si Sfanta Tereza a Pruncului Isus, fecioara invatatoare.
2 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 2 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian, Sfanta Mucenita Iustina, si Cuviosul Teofil, si se desfasoara sarbatoarea Sfintii Ingeri Pazitori.
7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 octombrie sunt praznuiti Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah, Sfintii Sfintiti Mucenici Iulian, Chesarie si Polihronie si are loc sarbatoarea Sfintei Fecioara Maria, Regina Rozariului.
15 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 15 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Luchian, Sfintii Savin si Vars, Episcopi, Cuviosul Eftimie cel Nou, si Sfanta Tereza din Avila, fecioara invatatoare. In traditia populara romanesca, in aceasta zi se lasau berbecii intre oi si nu era bine sa se puna vreo samanta in pamant, mai ales cea de secara.
23 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 ianuarie sunt celebrati Sfintii Mucenici Clement si Agatanghel, Sfanta Emerentiana, Sfantul Ildefons, si incepe (in 2012) anul nou chinezesc.
23 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 martie sunt celebrati Sfantul Cuvios Mucenic Nicon si cei 199 ucenici ai lui, Sfantul Turibiu de Mongrovejo, Sfanta Pelagia
si este sarbatorit Anul Nou hindus.
23 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 aprilie sunt comemorati Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Purtatorul de biruinta, Sfantul Mucenic Valerie, si Sfantul Adalbert, Episcop Mucenic. De asemeni, pe 23 aprilie are loc, in anul 2012, Pastele Blajinilor sau Pastele Mortilor.
5 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 5 octombrie, sunt celebrati Sfanta Mucenita Haritina, Sfanta Mucenita Mamelta, Sfantul Placid si insotitorii sai, Mucenici, Sfantul Alois Scrosoppi, preot, si Sfanta Faustina Kowalska, calugarita.
9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 9 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu, Cuviosii Andronic si Atanasia, Sfantul Dionisie, Episcop si insotitorii sai, Mucenici, si Sfantul Ioan Leonardi, preot.
12 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 12 octombrie sunt comemorati Sfintii Mucenici Prov, Tarah si Andronic, Sfantul Cosma, Episcopul Maiumei, si Sfantul Serafim, calugar.
16 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Longhin Sutasul, Sfintii Mucenici Leontie, Dometie si Terentie, Sfanta Margareta Maria Alacoque, calugarita, si Sfanta Hedviga, calugarita.
19 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 octombrie sunt pomeniti Sfantul Prooroc Ioil, Sfintii Mucenici Uar (Var), Felix preot si Eusebiu diacon, Cuviosul Ioan de la Rila, Sfantul Paul al Crucii, preot, si Sfantul Ioan de Brébeuf, preot si insotitorii sai, Mucenici.
20 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 20 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mare Mucenic Artemie, Cuvioasa Matroana, Cuviosul Gherasim cel Nou, Sfanta Irina din Portugalia, Feciora Mucenita, si Sfanta Maria Bertilla, calugarita.
22 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 22 octombrie sunt comemorati Sfantul Ierarh, intocmai cu apostolii, Averchie, Sfintii 7 tineri din Efes, Sfanta Maria Salome, si Fericitul Ioan Paul al II-lea, Papa.
24 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mare Mucenic Areta, Sfanta Mucenita Sevastiana, Sfantul Mucenic Valentin, Sfantul Anton M. Claret, Episcop, si Sfantul Alois Guanella, preot.
27 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 octombrie sunt pomeniti Cuviosul Dimitrie cel Nou, ale carui moaste sunt la Patriarhia Romana, Sfantul Mucenic Nestor, si Sfanta Sabina, Mucenita.
23 noiembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 23 noiembrie sunt pomeniti Cuviosul Antonie de la Iezerul-Valcea, Sfantul Ierarh Amfilohie, Sfantul Clement I, Papa Mucenic, Sfantul Columban, Abate, si Sfanta Lucretia, Mucenita.
23 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 23 iulie este dedicata comemorarii Sfintului Sfintit Apolinarie, Sfintului Sfintit Vitalie, Aducerii Moastelor Sfantului Sfintit Foca, Episcopul de Sinopi, si Sfintei Brigita, calugarita, patroana a Europei. In traditia populara romaneasca, se spunea ca ziua Sfantului Foca era o sarbatoare atat de mare incat ardeau pietrele din apa si o tineau pana si turcii. Se obisnuia sa se lucreze numai pana la pranz, cei ce nu respectau aceasta zi fiind condamnati sa le arda granele sau sa le fie cuprinse de pelagra, sa se arda pe trup, sa se imbolnaveasca de friguri, sau sa le fie traznite vitele. Cu acest prilej, nu era bine sa se dea foc din casa, sa se faca paine in cuptor, sa se toarca, ori sa se scalde oamenii in rauri.
18 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 18 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, Sfantul Mucenic Marin cel Batran, si Cuviosul Iulian. In traditia populara romaneasca, pe aceasta data se sarbatoarea Lucinul sau “ziua lupului”, o zi “rea de lupi”, respectata pentru a nu se lipi bolile de vite.
11 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 11 octombrie sunt celebrati Sfantul Apostol Filip, unul din cei 7 diaconi, Cuviosul Teofan Marturisitorul, si Sfintele Mucenite Zenaida si Filonila. In traditia populara romaneasca, Sfantul Filip este aparator de fiare salbatice.
14 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 14 octombrie are loc sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, si sunt comemorati Sfintii Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie si Silvan, precum si Sfantul Calist I, Papa Mucenic.
3 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 octombrie sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Dionisie Areopagitul, Sfantul Mucenic Teoctist, Sfintii Martiri din Tomis, si Fericitul Constantin Ignatiu Bogdánffy, Episcop Mucenic.
4 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 4 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei, Sfanta Mucenita Domnina, Sfintii Mucenici Audact si Calistena, si Sfantul Francisc din Assisi.
6 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 26 octombrie sunt comemorati Sfantul Apostol Toma, Sfanta Mucenita Erotiida, si Sfantul Bruno, preot.


linkuri

hot

taguri

arhiva

 

comentarii

recente

 

RSS
urmareste-ne pe Twitter...

 

plugin WordPress

Ai un blog pe WordPress?

Instaleaza-ti pluginul WP RoSocial cu care iti poti trimite foarte usor linkurile catre Ghidoo
(pentru mai multe detalii si un exemplu de utilizare click aici)

 

cautari recente
"detector de minciuni"
"lista"
"gabriela cora"
"sms de dragoste in germana"
"monosilab de toamna axa lexicala a poezii"
"cea mai frumoasa femeie"
"lupul si mielul de jean de la fontaine argumentare ca este o fabula"
"poze maily crus"
"ochi albastrui"
"porno sex"
"raport de productie in excel"
"the exeplendabes"
"munca versus talent"
"downoal cs 1 6 free"
"noi stim a invarti sapa,coasa si secera"
"Foarfeci pentru gradina de la Magazia lu' Costica"
"chimie organica"
"motanul incaltat si cei trei diavoli mici dublat in romana"
"filmuletul cu politistul porno"
"pozele duplicat"
"reparatii aer conditionat"
"WWW GHIDOO RO SEARCH COMMENTS ADRIAN BORSCIOV 1"
"casting miss fata de la tara"
"bobite negre de boz"
"OSTEOPOROZA TRATAMENT"
"Cum i-mi promovez blogul"
"rochii de seara ieftine"
"Science Fiction list"
"http: www webpr ro stiri-banci finante-21182445-apelati-contabilicesc-pentru-servicii-contabilitate-sectorul-6-bucurestiului htm"
"directoare de articole"
mai multe...

 

ghidoo blog

anunturi de la admin

 

contact ghidoo

contact, sugestii, nelamuriri...

 

fotografii

Vrei fotografii de calitate pentru a ilustra articolele blogului tau?

Incearca Photoree, unde vei gasi rapid imagini deosebite, in licenta gratuita Creative Commons.