link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
24 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
de godessdiana88 la: 23/10/2012 20:30:19
In ziua de 24 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mare Mucenic Areta, Sfanta Mucenita Sevastiana, Sfantul Mucenic Valentin, Sfantul Anton M. Claret, Episcop, si Sfantul Alois Guanella, preot.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"24 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase"

25 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 25 octombrie sunt pomeniti Sfintii Mucenici Marcian si Martirie, Sfantul Mucenic Valerian, Sfanta Tavita, si Sfintii Crisant si Daria, soti Mucenici.
24 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In calendarele religioase ale lumii, in ziua de 24 mai sunt comemorati Sfantul Cuvios Simeon Stilitul / Stalpnicul, Sfantul Mucenic Serapion, Sfanta Mucenita Marciana, Sfanta Fecioara Maria, Ajutorul Crestinilor, Sfintii Mucenici Donatian si Rogatian, si are loc (in anul 2012) sarbatoarea Inaltarii Domnului.
24 ianuarie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
In credintele religioase ale lumii, ziua de 24 ianuarie este rezervata Sfintei Xenia, Sfintilor Mucenici Vavila, Timotei si Agapie, Sfantului Francisc de Sales si targului Alasitas.
In traditia populara romaneasca, ziua de 24 ianuarie, dedicata Sfintei Agapia, era “tinuta” pentru primejdie si bube rele. Femeile nu munceau pentru a nu le capia oile.
26 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
26 octombrie, atat in biserica ortodoxa, cat si in cele romano-catolica si greco-catolica, este o zi de sarbatoare, inchinata Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de mir. In traditia populara romaneasca, pe 26 octombrie se incheiau slujbele, intelegerile si legamintele de munca stabilite cu sase luni in urma, de Sangeorz. Ziua Sfantului Dumitru trebuia sa fie respectata cu sfintenie pentru ca vitele sa nu fie atacate de lupi si oamenii sa nu aiba de suferit din pricina bolilor si a loviturilor.
24 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 24 februarie este marcata de ziua Sfantului Sergiu si a Sfantului Matia, precum si de sarbatorile Intaia si a doua aflare a capului Inainte-Mergatorului si Botezatorului Ioan, si Regifugium.
24 aprilie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 aprilie sunt celebrati Sfintul Ierarh Ilie Iorest, Sfantul Ierarh Sava, Mitropolitul Transilvaniei, Sfantul Ierarh Iosif Marturisitorul din Maramures, Sfintii Mucenici Pasicrat si Valentin din Durostorum, Cuvioasa Elisabeta, Sfantul Fidelis din Sigmaringen, Preot Mucenic, si Sfantul Mucenic Sava Stratilat. In traditia populara romaneasca, pe 24 aprilie se sarbatorea Calul Sfantului Gheorghe, fara de care Sfantul Gheorghe nu ar fi putut sa il omoare pe balaur.
1 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 1 octombrie are loc sarbatoarea Acoperamantului Maicii Domnului, si sunt celebrati Sfantul Apostol Anania, Cuviosul Roman Melodul, si Sfanta Tereza a Pruncului Isus, fecioara invatatoare.
2 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 2 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian, Sfanta Mucenita Iustina, si Cuviosul Teofil, si se desfasoara sarbatoarea Sfintii Ingeri Pazitori.
7 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 octombrie sunt praznuiti Sfintii Mari Mucenici Serghie si Vah, Sfintii Sfintiti Mucenici Iulian, Chesarie si Polihronie si are loc sarbatoarea Sfintei Fecioara Maria, Regina Rozariului.
15 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 15 octombrie sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Luchian, Sfintii Savin si Vars, Episcopi, Cuviosul Eftimie cel Nou, si Sfanta Tereza din Avila, fecioara invatatoare. In traditia populara romanesca, in aceasta zi se lasau berbecii intre oi si nu era bine sa se puna vreo samanta in pamant, mai ales cea de secara.
24 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 martie sunt comemorati Sfantul Cuvios Zaharia, Sfantul Ierarh Artemon, Sfanta Ecaterina a Suediei, Sfintii Romulus si Secundus, si are loc Inaintepraznuirea Bunei Vestiri.
24 septembrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 septembrie sunt sarbatoriti Sfanta Mare Mucenita, intocmai cu apostolii, Tecla, Cuviosul Coprie, si Sfantul Gerard, Episcop Mucenic.
5 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 5 octombrie, sunt celebrati Sfanta Mucenita Haritina, Sfanta Mucenita Mamelta, Sfantul Placid si insotitorii sai, Mucenici, Sfantul Alois Scrosoppi, preot, si Sfanta Faustina Kowalska, calugarita.
9 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 9 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol Iacob al lui Alfeu, Cuviosii Andronic si Atanasia, Sfantul Dionisie, Episcop si insotitorii sai, Mucenici, si Sfantul Ioan Leonardi, preot.
12 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 12 octombrie sunt comemorati Sfintii Mucenici Prov, Tarah si Andronic, Sfantul Cosma, Episcopul Maiumei, si Sfantul Serafim, calugar.
16 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 16 octombrie sunt pomeniti Sfantul Mucenic Longhin Sutasul, Sfintii Mucenici Leontie, Dometie si Terentie, Sfanta Margareta Maria Alacoque, calugarita, si Sfanta Hedviga, calugarita.
19 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 19 octombrie sunt pomeniti Sfantul Prooroc Ioil, Sfintii Mucenici Uar (Var), Felix preot si Eusebiu diacon, Cuviosul Ioan de la Rila, Sfantul Paul al Crucii, preot, si Sfantul Ioan de Brébeuf, preot si insotitorii sai, Mucenici.
20 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 20 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mare Mucenic Artemie, Cuvioasa Matroana, Cuviosul Gherasim cel Nou, Sfanta Irina din Portugalia, Feciora Mucenita, si Sfanta Maria Bertilla, calugarita.
22 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 22 octombrie sunt comemorati Sfantul Ierarh, intocmai cu apostolii, Averchie, Sfintii 7 tineri din Efes, Sfanta Maria Salome, si Fericitul Ioan Paul al II-lea, Papa.
27 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 octombrie sunt pomeniti Cuviosul Dimitrie cel Nou, ale carui moaste sunt la Patriarhia Romana, Sfantul Mucenic Nestor, si Sfanta Sabina, Mucenita.
24 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 24 iunie este dedicata mai ales sarbatorii Sfantului Ioan Botezatorul si sarbatorilor Sanzienelor (Dragaicelor) atat in religia ortodoxa cat si in cea romano-catolica. Ioan este inaintemergatorul lui Iisus, si, noi, ce am venit dupa aceea, putem alege intre dumnezeire si diavoli …
24 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 august sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Eutihie, Sfantul Mucenic Tation, si Sfantul Bartolomeu, Apostol.
24 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 24 iulie sunt praznuiti Sfanta Mucenita Hristina (Cristina), Sfantul Mucenic Ermoghen, si Sfantul Sarbel Makhouf, preot.
18 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 18 octombrie sunt pomeniti Sfantul Apostol si Evanghelist Luca, Sfantul Mucenic Marin cel Batran, si Cuviosul Iulian. In traditia populara romaneasca, pe aceasta data se sarbatoarea Lucinul sau “ziua lupului”, o zi “rea de lupi”, respectata pentru a nu se lipi bolile de vite.
24 decembrie – Sarbatori , traditii si obiceiuri religioase
Potrivit traditiei populare romanesti , pe 24 decembrie, in Ajunul Craciunului, Mos Ajun , fratele lui Mos Craciun, da in dar covrigi , colaci, mere, nuci, pere, placinte, bomboane si alte dulciuri pe placul copiilor. Se povesteste ca Maica Domnului, cuprinsa de chinurile facerii, a cerut gazdurile la Mosul Ajun, dar aceasta i-a zis ca-i sarac si nu o poate primi, asa ca a trimis-o la fratele sau mai bogat, Mos Craciun.
11 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 11 octombrie sunt celebrati Sfantul Apostol Filip, unul din cei 7 diaconi, Cuviosul Teofan Marturisitorul, si Sfintele Mucenite Zenaida si Filonila. In traditia populara romaneasca, Sfantul Filip este aparator de fiare salbatice.
14 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 14 octombrie are loc sarbatoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iasi, si sunt comemorati Sfintii Mucenici Nazarie, Ghervasie, Protasie si Silvan, precum si Sfantul Calist I, Papa Mucenic.
3 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 3 octombrie sunt pomeniti Sfantul Sfintit Mucenic Dionisie Areopagitul, Sfantul Mucenic Teoctist, Sfintii Martiri din Tomis, si Fericitul Constantin Ignatiu Bogdánffy, Episcop Mucenic.
4 octombrie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 4 octombrie sunt sarbatoriti Sfantul Mucenic Ierotei, Episcopul Atenei, Sfanta Mucenita Domnina, Sfintii Mucenici Audact si Calistena, si Sfantul Francisc din Assisi.