link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Subiecte limba romana - titularizare 2012
de subiect.exam la: 09/11/2012 10:46:01
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina limba si literatura romana, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Subiecte limba romana - titularizare 2012"

Subiecte limba engleza - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina limba engleza, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte si bareme - titularizare 2012
Au fost afisate subiectele extrase pentru examenul de titularizare din 2 august 2012. Le puteti descarca cu tot cu baremele de notare de la link-ul urmator.
Rezolvare subiect model istorie - titularizare 2012
O varianta de rezolvare a subiectelor model de la titularizare 2012, disciplina istorie, puteti vedea aici.
Cheeky Girls, limba romana si romani
Via Cancan, aflu ca Cheeky Girls detesta limba romana.
Acum, dincolo de valurile pe care Cancan incearca sa le starneasca, ca de obicei, raman faptele. Nu stiu daca ce zic ei acolo este adevarat, deoarece este vorba totusi de Cancan, dar cand cele doua (nu stiu cum sa le zic) au venit in .ro, am observat ca aveau probleme in legarea cuvintelor.
Asta imi aminteste de cei care pleaca in Italia, si dupa o luna se intorc inapoi cu texte de genul: Come stai?, Ciao, Vreau una scheda pentru telefonino…
Blog search in limba romana - beta
Blog search in limba romana - beta
Scurt ghid de limba romana pentru bloggeri si comentatori
Oripilat fiind de avalansa de expresii folosite anapoda sau constructii gramaticale (agramaticalitati, ca sa-l citez pe marele cantautor Costi Ionita) care nu isi au locul intr-un blog, am decis sa pornesc in greaua si anevoioasa incercare de a face un scurt ghid de folosire a limbii romane curente pentru toti cei care scriu pe bloguri, comenteaza sau pornesc discutii pe forumuri. Am incercat sa prezint principalele greseli si forma corecta, nu am pretentia ca le-am epuizat pe toate. Daca mai stiti si altele, va rog sa le prezentati, poate incercam sa pastram limba romana asa cum este ea, nu alterata.
Daca stii limba romana, atunci te poti angaja in strainatate
Desi pare greu de crezut, in UE exista job-uri care cauta oameni ce vorbesc bine limba romana, dar nu uitati ca trebuie sa cunoasteti si engleza.
Limba romana strambata cu jargoanele noii generatii
Nu ma simt deloc "batrana", dar comunicarea presarata cu enorme goluri de cultura si infatuate vorbe de doi lei ce stramba limba romana si o chinuie pana in pragul martirajului, intalnita mai ales printre liceeni, studenti, si nu numai, ma nedumereste si intriga tot mai mult in ultima vreme. Am constat lucrurile astea in comentariile si schimburile de mesaje cu oamenii care imi citesc blogul. Engleza de balta se intalneste frecvent in acest limbaj cu limba romana de baltoaca, mai mult sau mai putin manelista, de provenienta roma. Se stie foarte bine ca "rromanii" se inmultesc mult mai repede decat romanii, dar infiltrarea vocabularului lor in limba romana pare a fi si mai accelerata. Probabil ca, peste o suta de ani, limba vorbita de la Nistru pana la Tisa va fi un amestec de engleza dobitoaca cu o esentiala vana de limba "rromana". Doamne fereste! Oricum, scoala din zilele noastre nu are de a face cu educatia. Sunt doua lucruri cu totul divergente! Va redau mai jos un articol excelent preluat de pe ziarul “Adevarul.”
Kung Fu Panda 3 Online Subtitrat in limba romana
Kung Fu Panda 3 Online Subtitrat in limba romana
Film DeadPool Online Subtitrat in limba romana 2016
Film DeadPool Online Subtitrat in limba romana 2016 |
Al 5lea val Film Online Subtitrat in limba romana 2016
Al 5lea val Film Online Subtitrat in limba romana 2016
Alvin and The Chipmunks - The Chip Road Online subtitrat in LIMBA ROMANA
Alvin and The Chipmunks - The Chip Road Online subtitrat in LIMBA ROMANA
Ave, Cezar ! - Film online subtitrat in limba romana 2016 HD
Ave, Cezar ! - Film online subtitrat in limba romana 2016 HD
Brokerii Apocalipsei 2016 Online Subtitrat in limba romana
Brokerii Apocalipsei 2016 Online Subtitrat in limba romana
Bunicul Dezlantuit 2016 online subtitrat in limba romana
Bunicul Dezlantuit 2016 online subtitrat in limba romana
Titularizare - subiecte si bareme limba romana
Subiecte si bareme de corectare titularizare, din anii anteriori, la disciplina romana.
Subiecte invatatori - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina limba si literatura romana (invatatori), sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte educatori - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina limba si literatura romana (educatori), sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte matematica - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina matematica, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte biologie - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina biologie, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte chimie - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina chimie, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte fizica - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina fizica, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte geografie - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina geografie, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Subiecte istorie - titularizare 2012
Subiectele care au fost date la examenul de titularizare 2012, la disciplina istorie, sunt afisate mai jos. Este afisat si baremul de notare corespunzator.
Bacalaureat 2014- proba scrisa la limba romana
Iaca si prima zi de bac anul asta, proba scrisa la limba romana. Cum s-au descurcat proaspat absolventii de liceu? Vom vedea la rezultatele finale. Sper doar ca tragedia sa nu fie la fel de mare ca si la Evaluarea nationala.

Asadar, elevii de la profilul filologie au avut in prim plan:
Limba romana
Noi nu suntem pe masura limbii romane, o stricam, o batjocorim, o dezapreciem. Este una din cele mai frumoase limbi, cu toate acestea toata lumea apeleaza la prescurtari dintre cele mai urate. Stiu ca exista o lege psihologica ce prezinta necesitatea de a prescurta cuvintele pentru rapiditatea in vorbire, insa lucrurile au luat-o pe un fagas gresit. Acum ceva timp ii trimit mamei mele un mesaj cu semne si cu cuvinte scrise cu K, ast, cf. De abia dupa ce am trimis mesajul am realizat ca nu v-a intelege nimic din ce am scris, de aceea l-am retrimis, scris intr-un mod corect. Sau cand un profesor dicteaza prea rapid am inceput sa preiau semnele dupa internet, sau sa scriu cu sh, tz, si tot asa. Pe toate siteurile vezi nickuri de genul: pisicutza, bombonik, simpatikutza, smekerul, sweet, princess, frumusik. Sau ce, acum nu mai este la moda sa iti scrii numele intreg? Esti cumva fraier daca ai un nick sau id cu numele din buletin? Sau pe cei ai caror parinti ii cheama Gheorghe, Maria, Ion, aveti cumva de gand sa ii denumiti dupa numele americane George, Mariah, John? Ce sa mai spun despre cei care nu stiu nimic despre regulile gramaticale, topica, fonetica? E destul de neplacut sa termini liceul si sa scrii in dezacorduri sau sa nu stii sa scrii deloc.
Posturi titularizare 2012
Acum cateva zile a fost lansat site-ul oficial pentru examenul de titularizare 2012. Momentan au fost afisate posturile disponibile anul acesta pentru concurs. Pentru a le putea vedea, intrati pe judetul care va intereseaza.
WP Ajax Edit Comments (similar zoso/jimmy) tradus in limba romana
WP Ajax Edit Comments (similar zoso.ro si jimmy.ro) tradus in limba romana. Un plugin foarte util.
Cuvinte noi in Dictionarul Limbii Romane
Incepand de la anul, dictionarul limbii romane va contine cuvinte noi.