link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Schimbarile la Codul Muncii
de Andreiu la: 02/03/2013 11:11:30
Avocatura.com cel mai actualizat site cu si despre avocatura.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Schimbarile la Codul Muncii"

Inutilitatea codului muncii in piata libera
Asistăm în momentul de față la o nouă încrâncenare politică ce a scos la iveală ”valorile” indiscutabile ale socialismului. Subiectul este unul de natură socialistă și reflectă intervenționismul statului în piața muncii (componentă a pieței libere). Politicienii români, incapabili să învețe ceva din lecția dură pe care ne-au servit-o din plin deceniile de socialism ”luminos”, devin părtinitori foarte rapid cu ”aducătorii de voturi” cărora le vând sloganuri ieftine cu privire la cât de atent și protector este statul.

De ce nu e nevoie de un cod al muncii și pe cine apără un astfel de cod? Codul muncii se adaugă obligatoriu oricărei înțelegeri directe între angajator (unde trebuie să facem o distincție clară între cel privat și cel public) şi angajaţii săi și reglementează toate ”anomaliile” sau “ticăloșiile” pe care angajatorii le-ar dori introduse în contractele de muncă (sau excluse din contractele de muncă): munca de probă, perioada determinată a contractelor de muncă, salariul colectiv, condiții colective de remuneare (concedii, prime, sporuri), concedierea celor care sunt incompetenți. Un astfel de cod este absolut inutil pe piața liberă unde contractul este legea părților și unde fiecare aspect trebuie negociat la sânge între angajat și angajatori. În această negociere atât angajatorul cât și angajatul pornesc de pe poziții egale: angajatorul are nevoie de competențele angajatului și angajatul are nevoie de proiectul antreprenorial al angajatorului. Deoarece există un interes comun (angajatul să se angajeze și angajatorul să angajeze forță de muncă), nimeni nu va fi discriminat în contract (cu condiția să fie atenți în negociere și în ceea ce semnează).
codul-muncii-titlul-ii-partea-1/
codul-muncii-titlul-ii-partea-1/
Lamuriri ITM cu privire la modificarea Codului Muncii incepand cu 01.05
ITM Bucuresti vine la randul lui si informeaza angajatii si angajatorii ca la data de 01.05.2011 au intrat in vigoare modificarile aduse Codului Muncii prin L 40/2011.
Modificarile aduse Codului Muncii
La data de 01.05.2011 au intrat in vigoare modificarile aduse Codului Muncii prin Legea nr. 40/2011.

Astfel :
- se instituie obligatia incheierii contractului individual de munca in forma scrisa ca o cerinta ad validitatem;
- dreptul angajatorului de a stabili obiectivele de performanta individuala si obligatia corelativa a acestuia de a informa salariatul cu privire la criteriile de evaluare a activitatii profesionale;
- obligatia legala expresa a angajatorului de a informa salariatul cu privire la fisa postului ;
- perioada de proba va putea avea o durata de maximum 90 de zile calendaristice in cazul functiilor de executie si 120 de zile calendaristice pentru functii de conducere, iar perioada maxima in care se pot face angajari succesive de proba este de 12 luni; (...)
Codul Muncii s-a modificat in favoarea angajatorului
Codul Muncii s-a modificat in favoarea angajatorului
/codul-muncii-partea-1/
/codul-muncii-partea-1/
/codul-muncii-partea-2/
/codul-muncii-partea-2/
/codul-muncii-titlul-ii-partea-2/
/codul-muncii-titlul-ii-partea-2/
/codul-muncii-titlul-ii-partea-3/
/codul-muncii-titlul-ii-partea-3/
/codul-muncii-titlul-iii-partea-1/
/codul-muncii-titlul-iii-partea-1/
/codul-muncii-titlul-iv/
/codul-muncii-titlul-iv/
/codul-muncii-titlul-v/
/codul-muncii-titlul-v/
/codul-muncii-titlul-vi/
/codul-muncii-titlul-vi/
Codul muncii și sclavia modernă
Temă exclusiv socialistă la origine, codul muncii este o lege care se dorește a pune ”ordine” într-o piață a muncii dominată de sindicate, ”antreprenori” de stat și prea puțini care înțeleg cum funcționează cu adevărat o piață liberă cum se formează prețul muncii sau condițiile de muncă (dar se află la butoanele economiei planificând totul prin politici publice lipsite de sens economic). Luând întotdeauna partea celor mulți (care nu sunt antreprenorii ci angajații), statul și politicienii sunt grijulii cu ce drepturi alocă celor care își oferă serviciile de muncă pe piață. Mimând această grijă,statul este strict interesat de voturi și intervine ca atare în raporturile de muncă, distorsionând piața și producând un haos atât la nivel de angajați cât și la nivel de angajatori. Nici unii și nici ceilalți nu mai pot determina adevărata valoare a muncii pe piață. Socialiștii motivează intervenția în piața muncii pedalând pe teme cum ar fi: ticăloșia angajatorilor (antreprenorilor),imperfecțiunile pieței (legate de informații, legate de rigiditatea muncii și a salariilor) sau discriminarea pe care sunt tentați angajatorii să o aplice celor care vor să muncească (discriminare între sexe, discriminare între vârste). [...]
http://portalio.ro/2011/03/codul-muncii-si-asumarea-sa-sunt-constitutionale-ccr/
codul-muncii-si-asumarea-sa-sunt-constitutionale-ccr/
Codul muncii 2014
Foarte multa lume cauta legislatie actualizata gratuit. Aici chiar gasiti Codul muncii din Romania actualizat zilnic.
Modificari codul muncii
Vor sa faca saptamana de lucru de 6 zile. Concediul post-natal doar de un an. Varsta de pensionare 65 de ani. Demisionarul sa stea mai mult in preaviz.

Eu am alte propuneri pentru dansii.
Afla ce contine proiectul Codului Muncii propus de Guvern
Este vorba de proiectul pe care Guvernul vrea sa isi asume raspunderea. Aveti mai jos si textul, dar si prezentarea expunerii de motive, preluate de pe site-ul Camerei Deputatilor.
Contractele de munca si perioada de proba (resurse umane)
Cateva informatii utile, extrase din Codul Muncii.
Angajaţii de la Dacia au protestat!
Ieri, 25 ianuarie 2011 angajaţii de la Dacia au protestat faţă de modificările aduse anul acesta în Codul Muncii. La Mioveni, aproximativ 10.000 de sindicalişti au ieşit în stradă, fiind nemulţumiţi de aceste modificări.
În aceste zile nu se lucrează « România Blog
În România, zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează, sunt prevăzute de Codul Muncii şi sunt în număr de 11 într-un an.
24 și 31 decembrie 2012, declarate zile libere de guvern
În ședința de astăzi, marți, 27.11.2012, Executivului a aprobat un proiect de lege prin care zilele de 24 si 31 decembrie 2012 sunt declarate zile libere. Pentru luna decembrie 2012, conform Codului Muncii zilele libere erau Ziua Națională a României pe 1 decembrie și prima și a doua zi de Crăciun pe 25 și 26 decembrie.
Informaţii preţioase. Sau nu!
Personal mi-a cam trecut cu uitatul la televizor dar forţat de nişte împrejurări ciudate şi de forţe oculte am agăţat din zbor două ştiri care seamănă ca două picături de apă.
/mii-de-oameni-au-iesit-astazi-in-strada-nemultumiti-de-noul-cod-al-muncii/
/mii-de-oameni-au-iesit-astazi-in-strada-nemultumiti-de-noul-cod-al-muncii/
sindicalistii-din-constanta-sunt-nemultumiti-de-noul-cod-al-muncii/
sindicalistii-din-constanta-sunt-nemultumiti-de-noul-cod-al-muncii/
/noul-cod-al-muncii-contestat-la-curtea-constitutionala-de-catre-usl/
/noul-cod-al-muncii-contestat-la-curtea-constitutionala-de-catre-usl/
Noul cod al muncii- salariati sau sclavi?
Noul cod al muncii- salariati sau sclavi?
Studiu NetJobs.ro: Increderea romanilor in revenirea pietei muncii ramane scazuta chiar si in cazul alegerii unui nou presedinte
Mai putin de jumatate dintre romani (47,15%) sunt optimisti in ceea ce priveste o revenire a pietei muncii in cazul schimbarii presedentiei, in urma alegerilor de pe 6 decembrie.

Sondajul a fost realizat de portalul de recrutare NetJobs.ro, la sfarsitul lunii noiembrie, pe un esantion de 482 de persoane.

In revenirea pietei muncii cred numai 47,06% din respondentii cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani, respectiv 39,47% din cei intre 26 si 35 ani si 47,37% din cei intre 36 si 50 de ani.
Modificari ale Codului Fiscal in cazul TVA-ului (incepand cu 01.01.2010)
Extrase din OUG nr. 109/2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 689/13.10.2009, care aduce o serie de modificări şi completări Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal.