link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Avocata Ioana Sfiraiala pierde un proces cu Fondul Proprietatea
de miruna_marinescu24 la: 14/04/2013 19:36:01
Avocata Ioana Sfiraiala a pierdut un proces cu Fondul Proprietatea, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins o cerere de anulare a unei decizii a AGA de la FP din noiembrie 2010, aratand ca deciziile AGA din septembrie 2010 prin care Franklin Templeton a fost numit administratorul Fondului nu pot afecta retroactiv validitatea deciziilor luate ulterior, anunta ZF.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Avocata Ioana Sfiraiala pierde un proces cu Fondul Proprietatea"

Alegerea unui avocat in functie de caracterul procesului
Alegerea unui avocat in functie de caracterul procesului
Avocatul Ioan Petru Demeter
Cele mai noi si interesante stiri doar pe avocatura.com
Sefa Fondului Proprietatea, salariul la secret: 17.000 de euro
Sefa Fondului Proprietatea, salariul la secret: 17.000 de euro
Avocatul Ioan Ioanovici
Daca iti doresti un avocat de increre nu ezita si acceseaza avocatura.com unde vei gasi cei mai experimentati avocati cu cele mai rapide solutii.
O femeie pierde un proces pentru download ilegal de muzica si e obligata sa plateasca 220.000 de dolari amenda. Ea a fost acuzată că a share-uit 24 de melodii...
O femeie pierde un proces pentru download ilegal de muzica si e obligata sa plateasca 220.000 de dolari amenda. Ea a fost acuzată că a share-uit 24 de melodii...
Ce șanse are România să iasă din criză cu bani chinezești
“Uitați-vă în Est, acolo sunt banii”, spunea recent Mark Mobius, omul care va prelua administrarea Fondului Proprietatea prin Franklin Templeton. Este doar una dintre sugestiile cum că investițiile chineze ar putea ajuta țări ca România să iasă din criză. Sugestii care, în principiu sunt corecte. Mda, principiile… Poate România să iasă din criză cu bani chinezești?Ca oricare alții, banii chinezilor nu sunt gratis. Poate pretențiile lor sunt altele, dar la fel de mari. Uneori chiar mai mari. De exemplu, China și-a făcut propria agenție de rating și, tristețe: România stă mai prost decât în clasamentele hulitelor Moody’s, Standard&Poor’s și Fitch. Asta înseamnă că, dacă ar împrumuta guvernul român, chinezii ar cere dobânzi chiar mai mari decât băncile din vest.

Însă principala problemă este că, în afară de bani produși (în altă parte), noi nu prea avem ce le da în schimb. Ce le trebuie chinezilor: [...]
Avocatul Gheorghe Piperea: Clientii bancilor pierd in fiecare an peste 1,3 miliarde de euro din cauza clauzelor abuzive
Gheorghe Piperea, avocatul clientilor BCR in procesele privind clauzele abuzive ale bancii, scrie, intr-o postare recenta pe pagina personala de Facebook, citand un studiu de impact, ca, din cauza clauzelor abuzive ale bancilor, clientii acestora pierd in fiecare an peste 1,3 miliarde de euro.
Google pierde un prim proces cu Viacom
Google pierde un prim proces cu Viacom
CC nu se poate pronunta asupra procesului de demitere al Avocatului poporului intrucat s-ar substitui Parlamentului
CC nu se poate pronunta asupra procesului de demitere al Avocatului poporului intrucat s-ar substitui Parlamentului
Avocatii solicita modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor privind repartizarea aleatorie a dosarelor
In timpul Congresului Avocatilor, desfasurat in zilele de vineri, 29 martie si sambata, 30 martie, a fost adoptata o Rezolutie privind implicarea avocatilor in lupta anticoruptie si eficientizarea sistemului de repartizarea aleatorie a cauzelor - garantie a dreptului la un proces echitabil.
Avocat accidente: Ce trebuie sa faci in caz de accident rutier?
Avocat Tudor Ion, specializat si precum avocat accidente te invata ce trebuie sa faci in caz de accident rutier si cum e optim sa procedezi. Pentru ca un incident/eveniment auto, să poată fi considerat accident de circulaţie, trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile: în eveniment să fie implicat cel puţin un vehicul în mişcare, să fie produs pe un drum deschis circulaţiei publice (bulevard, strada, alee, intrare, cale, etc.) ca urmare a nerespectării unei reguli de circulaţie, din care a rezultat decesul sau rănirea unor persoane, avarierea unui vehicul, alte pagube materiale.
În cazul accidentelor petrecute pe drumuri închise circulaţiei rutiere sau drumuri aflate pe proprietăţi private, se aplică regulile stabilite de administratorul proprietarii. Dacă nu există reguli atunci se pot aplica cele privind circulaţia pe drumurile publice, coroborate cu prevederile codurilor civil si penal.
În calitate de participant direct şi/sau martor la un accident de circulaţie, pentru a evita eventualele probleme şi ostilităţi rezultate în urma unui asemenea eveniment, este bine de ştiut cum trebuie să procedaţi în cazul în care aţi avut o daună (în mers sau staţionând):
 Va sfatuiesc precum avocat accidente sa reţineţi sau sa va notati următoarele date despre accident sau daună (în scopul declarării şi întocmirii procesului verbal de constatare la poliţie, pompieri, organe de cercetare penală, etc.):
 Locul exact de producere al accidentului, inclusiv repere şi localizări ca: – numar imobil în dreptul căruia s-a produs evenimentul;
 Kilometrul în dreptul căruia s-a petrecut, daca accidentul a avut loc în afara din localităţii;
 Topografia exactă a locului;
 Din ce direcţie circulaţi dumneavoastra şi din ce direcţie circulau celelalte vehicule implicate în accident;
 Numărul de înmatriculare a vehiculelor implicate în accident;
 Numele conducătorilor auto implicaţi în accident;
 Regulile de circulaţie, indicatoarele şi restricţiile cu aplicare în zona de producere a accidentului;
 Eventual numele martorilor oculari (obligatoriu în cazul accidentelor cu răniri de persoane sau vătămări grave);
 Ora la care s-a produs accidentul sau dauna.
 În cazul în care accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale, procedaţi prin mijloace obişnuite la eliberarea părţii carosabile pentru a nu stânjeni circulaţia altor vehicule. Daca vehiculul dumneavoastra a suferit avarii grave (de ex. scurgeri de lichide sub vehicul, scurt circuite electrice etc.) nu porniţi motorul, ci împingeţi vehiculul sau remorcaţi-l până în afara parţii carosabile după ce, în prealabil, aţi decuplat bornele bateriei de acumulatori pentru a preîntâmpina orice risc de incendiu sau avarii ulterioare.
Precum avocat accidente, va spun ca dacă autovehiculele implicate în accident au devenit nedeplasabile prin forţe proprii în urma evenimentului, conducătorii auto au obligaţia: - de a le deplasa cât mai mult pe partea dreaptă a drumului; - de a anunţa telefonic organele de poliţie despre evenimentul produs şi de a aştepta la faţa locului sosirea organelor constatatoare; - de a se prezenta în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare şi eliberarea autorizaţiei de reparaţie. Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 90 zile.
În cazul în care autovehiculul dumneavoastră a fost avariat în timp ce era staţionat sau parcat, este necesar să vă deplasaţi, în măsura în care este posibilă deplasarea, cu autovehiculul în cauză la organele de poliţie pentru a declara evenimentul şi a se efectua constatarea accidentului.
 În cazul în care din accident au rezultat şi victime fie numai cu raniri uşoare sau vătămări uşoare, nu modificaţi poziţia vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie pentru a se face măsurătorile necesare în astfel de cazuri.
Este foarte important sa nu părăsiţi locul accidentului deoarece, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale cu închisoare de la 2 la 7 ani. Conducătorul auto implicat într-un accident rutier din care au rezultat decesul sau rănirea unei persoane trebuie să anunţe imediat producerea accidentului şi să aştepte sosirea organelor de poliţie si a ambulanţei.
Dacă unul din conducătorii auto implicaţi părăseşte locul accidentului sau refuză să se prezinte la organele de poliţie, celălalt conducător auto trebuie să furnizeze acestor organe cât mai multe amânunte despre autovehiculul respectiv (tip/marca autovehiculului, numărul de înmatriculare etc.) si daca este posibil, datele eventualilor martori oculari identificaţi.
Un alt aspect foarte important, care trebuie reţinut, este atunci când victima (persoana rănită uşor) refuză să considere evenimentul petrecut, un accident de circulaţie şi pleacă de la faţa locului înainte de sosirea organelor de poliţie. În această situaţie, conducătorul auto trebuie să se declare organelor de politie împrejurările producerii evenimentului, eliminând totodată şi orice posibilitate de a fi sancţionat pentru nedeclararea unui accident auto.
Cum va ajuta un avocat accidente rutiere in cazul producerii unui astfel de eveniment
In activitatea mea, ca avocat accidente rutiere am intalnit cazuri in care nu doar conducatorii auto incepatori, ci chiar si cei cu experienta indelungata si abilitati deosebite in conducere, soferi profesionisti cu multi kilometri parcursi in tara si in strainatate, in mod surprinzator, au fost implicati in accidente auto.

Din acest motiv, apelarea la serviciile unui avocat accidente rutiere este necesara, va poate fi de un real folos si uneori poate contribui decisiv la obtinerea solutiei care sa va avantajeze.


Nu pot exclude faptul ca unele persoane ce sunt implicate in accidente rutiere se pot baza in rezolvarea cazului pe cunostintele pe care le poseda in domeniul legislatiei auto, pe intuitie, abilitati ori inteligenta.
Din experienta personala, dar si dupa cum poate v-ati confruntat deja cu asemenea experiente, am constatat ca se poate intampla ca partea adversa sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului, dat fiind interesul pe care il are, expertul sa prezinte concluzii incorecte si sa fie partinitor, argumentele sale sa nu se bazeze pe date stiintifice, ci doar pe interpretarea probelor de la dosar, administrate insa in conditii indoielnice, martorii sa nu fie sinceri din diverse motive , ori organul de cercetare penala sau instanta de judecata sa nu fie suficient de activa si sa nu dispuna de probe suficiente pentru stabilirea adevaratelor cauze ale accidentului, adevaratului vinovat ori a despagubirilor cuvenite.

De asemenea, din experienta personala cunosc si cat de important este ca inca de la inceputul cercetarilor, autorul sau victima unui accident de circulatie sa beneficieze de serviciile unui avocat specializat in accidente rutiere care sa o poata consilia in mod competent si eficient in solutionarea in mod cat mai avantajoasa a problemei sale.
Un avocat accidente rutiere avocat ar urma sa va spuna ca pana la momentul cand vor sosi la fata locului organele de politie va trebui sa nu parasiti locul accidentului pentru ca aceasta constituie o infractiune. De asemenea, sa nu modificati pozitia autovehicului, in masura in care este posibil sa va notati sau cel putin sa retineti cat mai bine locul producerii accidentului, numerele de inmatriculare ale vehiculelor implicate in accident, ale conducatorilor auto, martorii oculari, daca exista camera video in acel loc, ale carei imagini sa fie exploatate in cursul cercetarilor penale.

Dupa venirea organului de politie se procedeaza la o cercetare la fata locului, iar in Procesul verbal de cercetare la fata locului se vor consemna aspectele stabilite, conform prevederilor legale.
In masura in care este posibil, este importanta stapanirea de sine si luciditatea precum si sa aveti grija sa nu se omita date esentiale ce rezulta din cercetare si care sunt utile in aparare, dat fiind ca probarea acestora, ulterioara poate fi dificila.

In acest sens, prezinta insemnatate consemnarea corecta a unor date precum cele privind martoriii oculari, pozitia si sensul de mers al autovehiculelor inainte si dupa accident, urmele de franare ale autovehiculelor pe suprafata carosabila, pe sol, daca existau indicatoare rutiere si care anume , avariile rezultate din coliziune si pozitia lor, cate persoane prezinta vatamari corporale si ce fel, date despre conditiile in care se prezinta suprafata carosabila, persoanele care se aflau in autovehicule, date despre testarea cu aparatul etilotest, corectitudinea schitei locului producerii accidentului.
Andone spune ca CFR-ul nu va pierde cu echipa Chelsea
Fostul tehnician al celor de la CFR Cluj, Ioan Andone, spune că feroviarii sunt capabili să producă o mare surpriză, învingând pe mult mai titrata Chelsea Londra.

“După mine, CFR nu va pierde cu Chelsea. Cunosc foarte bine echipa, nimeni nu-i poate sta în cale atunci când evoluează cu încredere şi entuziasm. Au jucători de viteză şi dacă vor avea spaţii, pot pune mari probleme”, a spus Andone .
Spiegel: Merkel propune ca statele din zona Euro care nu-si rezolva problemele bugetare sa fie sanctionate prin pierderea suveranitatii
Pentru a evita repetarea situatiei cand Germania a fost nevoita sa plateasca pentru excesele bugetare ale Greciei, cancelarul german Angela Merkel pregateste un set de reguli care ar legifera procesul de intrare in insolventa a tarilor din zona Euro care se confrunta cu probleme bugetare. Publicatia germana Spiegel, care a facut publica aceasta stire, considera ca acest plan va intampina rezistenta politica considerabila in randul politicienilor europeni.

Setul de reguli propus de Angela Merkel urmareste ca in cazul insolventei efective a unui stat din zona Euro, partea principala a eforturilor de redresare a situatiei si consecintele negative sa revina statului in cauza si investitorilor care au cumparat obligatiunile statului respectiv. Investitorii vor trebui sa accepte faptul ca pierd un procent din sumele investite in obligatiunile statelor insolvente, iar statele insolvente vor fi fortate sa accepte o guvernare externa care le va decide politica economica. In acest fel, Germania urmareste ca statele din zona Euro care nu isi rezolva problemele legate de deficitele bugetare sa-si piarda efectiv suveranitatea. [...]
Avocatul Radu Muresan: "Medierea - fara sens in procese cu institutiile statului!"
Obligativitatea participarii la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii pentru partile care doresc sa deschida un proces in instanta nu este vazuta cu ochi buni de catre unii avocati maramureseni. Radu Muresan, avocat definitiv in Baroul Maramures este de parere ca medierea va insemna doar cheltuieli in plus pentru justitiabili. Din experienta, avocatul este convins ca cei care sunt porniti sa isi rezolve diferendele in instanta nu se vor impaca in fata mediatorilor.
Avocat, mediator Bucuresti. Drept penal, civil, comercial, drepturile omului. CEDO
Cabinet Avocat Barou Bucuresti va sustine in apararea Drepturilor care va sunt incalcate sau cand deveniti o victima. In procedurile cu caracter penal, victimele au drepturi legale explicitate de lege: Dreptul la asistenţă, Dreptul la reprezentare juridică, Dreptul la intimitate, Dreptul la integritate fizică, Dreptul de a fi protejat ca martor, Dreptul la un proces echitabil, Dreptul la despăgubire, Clauza de impunitate, Dreptul de a nu colabora cu organele de ancheta.
Colegiul National Alexandru Ioan Cuza in pericol de a fi evacuat
.După ce Primăria trebuie să îşi caute un nou sediu , se pare că acelaşi lucru va păţi şi Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza"
Ioana Maria Vlas il acuza pe Sorin Ovidiu Vantu
S.O. Vantu este vinovat pentru teapa FNI ... declara Ioana Maria Vlas
Avocat Oradea-Avocati Oradea
Cabinet avocat Oradea,consultanta juridica,avocat Oradea,consultanta asistenta juridica,reprezentare juridica,redactari contracte civile-comerciale
Avocat - Solutii juridice de care avem nevoie cu totii
Cabinet Avocat Bucuresti. Avocatura - Consultatii de specialitate. Avocat drept civil, avocat dreptul familiei, avocat dreptul muncii, avocat drept penal, avocat drept comercial. Solutii juridice de care avem nevoie cu totii
Sfaturi pentru trecerea peste pierderea locului de munca
Deoarece gasirea unui un loc de muncă nu este o experienta distractiva pentru majoritatea dintre noi si pierderea locului de munca poate afecta punct de vedere emotional si chiar o experienta periculoasa pentru unii oameni. În conformitate cu grila de ajustare sociala, pierderea locurilor de muncă este unul din primi trei factorii de stres în viaţa unei persoane. Dacă ne înţelegem psihologia pierderii locului de munca, avem de obicei un timp mai usor de adaptare la aceast fapt şi putem face pasul mai departe in viaţa noastră.
Proces verbal de predare-primire la inchirierea unui apartament
Se prezinta un model de Proces verbal de predare-primire care se inchieie la inchirierea unui apartament.
Lapte procesat
Lapte procesat
Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul
Minunata poveste a nasterii Sfantului Ioan Botezatorul este descrisa in primul capitol al Evangheliei dupa Luca. Alaturi de venirea pe lume a Sfantului Sfintit Teotokos si a lui Iisus Hristos, acest eveniment reprezinta un reper esential al bisericii. Numele lui Ioan inseamna in ebraica “Domnul este binevoitor”.
O nouă amanare în procesul de la Cluj al lui Oprişan
eri a avut loc la Cluj un nou termen în procesul în care Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, şi alţi foşti şi actuali angajaţi ai Consiliului Judeţean sunt judecaţi de fapte de corupţie.
De ce imi pierd lucrurile?
"Nu pierdem niciodata lucrurile la care tinem cu adevarat". Aceasta este explicatia data de Freud naravului de a rataci obiecte ce ni se par a fi, totusi, extrem de importante. De exemplu, daca iti pierzi cheile de la masina, asta ar putea insemna ca nu vrei sa te duci intr-un loc unde ti se cere prezenta, nu iti este pe plac masina ta, esti deranjat de ceva in legatura cu masina, sau incerci sa nu pleci cu automobilul proprietate personala pentru a evita sa te intalnesti cu niste oameni care nu iti sunt tocmai agreabili.
pierde vara
Din moment ce nu fac toata ziua nimic constructiv , creativ care sa imi justifice utilitatea existentei , m-am apucat de scris ca orice pierde vara care vrea sa le transmita celorlati cat de importante sunt ideile lui.Si da sunt cativa oamenii pe lumea asta de cateva secole incoace care chiar nu au pierdut vremea in fata unui papirus din piele de animal sau in fata unei old style masini de scris ...
Snoava Pacala avocat
In snoava Pacala avocat, mucalitul personaj popular nu-si mai gaseste, ca de obicei, un musteriu pe care sa il traga pe sfoara, ci isi foloseste istetimea pentru a lua partea unui om nevoias, pe cale a ajunge victima inselaciunii ingenioase a unui lacom hangiu.
Avocaţii şi Mediatorii – O relaţie imposibilă? « România Blog
Relaţia dintre avocaţi şi mediatori, două categorii profesionale importante în realizarea actului de justiţie, pare să fie din ce în ce mai încordată pe fondul ...