link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
raku – Stăteam pe banca (…pentru studiu)
de Hip Hop Bpm la: 25/02/2014 12:46:29
raku – Fuzionare (remix collabos) ► album disponibil pe http://www.raku.ro

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"raku – Stăteam pe banca (…pentru studiu)"

lipsă de comunicare, oameni ai străzii
naşte monstri. Merg pe stradă, liniştit, încătuşat în ideile zilnice. Nu schiţez nici măcar un zâmbet trecătorilor chiar dacă uneori îi privesc în ochi. Pe o bancă stă singur un bătrân: murdar pe pantaloni, cu barbă, un cerşetor, nici măcar. Probabil un om al străzii căci l-am văzut şi ieri pe aceeaşi bancă (şi nu numai ieri, şi-n alte zile). Este un om fără casă. Nimănui nu-i pasă.

Am trecut mai departe fără să-mi pese de acel bătrân. Peste două ore m-am întors, pe acelaşi drum. Aceeaşi bancă, acelaşi bătrân. Privea nestingherit un ceas. Nu cred că-l interesa ora. Probabil că ceasul nu funcţiona şi nici măcar nu arăta ora exactă. Ce ştiu eu? Sunt doar un trecător.. Pentru el timpul s-a oprit în loc la fel ca şi privirea-i.

Dacă m-aş fi aşezat pe bancă poate mi-ar fi spus povestea lui. Lipsa de comunicare i-a spart clepsidra personală. Recent stăteam pe o bancă în faţa unei biserici. Un om al străzii a început să-mi vorbească şi l-am ascultat. Mi-a spus că lumea nu-l prea bagă în seamă, că îi este frică să spună ce are pe suflet chiar şi unui preot. Totuşi mie mi s-a confesat şi l-am ascultat cu plăcere. Aş fi stat toată ziua cu el de vorbă dar nu eram pregătit. E ca şi cum ai juca un joc real. Atât de real încât personajul respectiv a cerut şi pentru mine o bucată de pâine de la o băbuţă. A menţionat că nici eu n-am ce mânca. Jucam probabil rolul lui şi de aceea a avut curaj să discute cu mine.
Generaţia frunză
Am ieşit astăzi în parc să frunzăresc o carte şi anume: Maimuţa goală. O să scriu în curând despre ea căci este deosebit de interesantă şi captivantă. Trecând la lucruri mai serioase (şi mai aproape de subiect) în jurul băncii pe care stăteam erau mai multe straturi de frunze. Total neinteresant, nu? Nici că puteam să citesc prea repede că privirea-mi sălta la peisajul de toamnă. Frunzele gălbui se prăvăleau.. Paraziţii îşi jucau rolul de zi cu zi. Un cuplu (destul de în vârstă), pe o bancă, pesemne că rememora trecutul ori sugea cu atenţie din tinereţea ce se plimba prin parc. Vântul abia că-şi făcea simţită prezenţa, parcă să nu deranjeze.. Poate că şi el devorează din seninătatea indivizilor din parc.

Generaţia frunză? Tot privind la straturile de frunze galbene imginaţia a început să-şi joace şi ea rolul. Câte generaţii zac sub pământ, câte jocuri, câte foi de hârtie. La un moment îmi cade o frunză pe picior. O arunc nepăsător pe jos şi citesc mai departe. O altă generaţie, o ladă de speranţă, nevoia de a fi.
Laptopul, o necesitate
Ca blogger posesor de desktop, visezi uneori la mai multă mobilitate. Cum? De ce? De-aia! Pentru că în ziua de azi, o groază de locuri publice au wireless, adică eşti mai prompt cu ştirile, în cazul în care mergi la un eveniment, cu alte cuvinte, experimentezi şi tu ce e ăla live-blogging. Sau atunci când mergi în vacanţă nu te tot rogi de unul şi altul să te lase să descarci pozele la ei, ca apoi să scrii totul pe un stick de memorie, sau un DVD. Sau la şcoală, sau atunci când mergi într-o vizită, sau…..

Aşa de multe posibilităţi îţi oferă, încât la un moment dat, spiritul de turmă (a se citi “puterea exemplului”) te determină să anulezi orice plan pentru o altă investiţie şi zici “Gata, biroul ăla unde stăteam înţepenit cu orele îi găsim altă întrebuinţare, că eu îmi iau laptop.”
Comunicare fără limite
Stăteam și mă gândeam la nimic cu ochii în tavan până în momentul când am coborât privirea către biroul pe care îmi stăteau telefoanele, aceste jucării contemporane și indispensabile oricărui pământean. Atunci am avut un flashback, mi-am amintit cum era acu câțiva ani (mulți, vreo 8-9), pe vremea când aveam telefonie de la Romtelecom și internet prin modem de 56kb....
O nouă provocare
Nu, nu provoc pe nimeni. Ci am fost provocat. Astă-seară, mergeam cu autobuzul acasă, din Craioviţa. Stăteam cu căştile în urechi, ca de obicei. Când deodată, la o staţie, urcă un tip şi se aşează în stânga mea, lângă mine. Scoate telefonul din buzunar şi îl ţine în mână. Era N97. Acum înţeleg de ce a fost nevoit să-l ţină în mână. Totodată
Perle marca bunică-mea
Stăteam şi mă gândeam anapoda, când deodată îmi vin în minte … perlele lui bunică-mea. Am să vă povestesc acum
Grecia are belele
Grecia. Tărâmul mitic al zeilor şi ţara celor peste 6000 de insule şi insuliţe. Una dintre cele mai exotice destinaţii ale Europei pentru turiştii iubitori de soare şi apă alături de Spania şi Italia. Îmi petrec concediul de vară în Grecia de câţiva ani şi unul dintre lucrurile care-mi plac cel mai mult acolo este relaxarea grecilor. Această detaşare a lor este molipsitoare şi chiar mă ajută să mă deconectez total de ce las în ţară, curăţându-mi astfel zgura acumulată în suflet în cursul anului. Bine, că într-un an starea asta de plutire s-a încheiat chiar pe când stăteam la coadă în vamă să intru în tară, e cu totul altă poveste (un concetăţean s-a gândit să-mi arate degetul mijlociu pe motiv că nu sunt încadrat milimetric în coloană).
Falimentul moral al presei
Narcisistă dincolo de orice limită, obsedată de influenţă, putere şi senzaţional, agresivă în tentativele constante de a impune o agendă progresistă, presa şi-a uitat misiunea fundamentală: să relateze fapte.

Faptele nu sunt nici democratice, nici dictatoriale. Realitatea nu ar trebui să fie nici supusă la vot, nici impusă prin decret. Unii dintre noi care îşi mai amintesc cum creştea producţia şi nivelul de trai în paginile Scînteii şi la televizor în timp ce ştiuleţii erau legaţi cu sârmă în lan iar vacile (aceleaş) erau plimbate de la o fermă la alta pentru vizitele prezidenţiale şi cum ne cocoţasem „pe noi culmi de civilizaţie şi progres” în timp ce stăteam la coadă la brânză, încă mai reuşesc să înţeleagă pericolele pe care le presupune alterarea realităţii în funcţie de imperativele ideologice. Şi, cu toate astea, ne aflăm în plină epocă a refuzului deliberat şi sistematic al faptelor. Câteva exemple.

Agenţia Reuters a difuzat zilele trecute mai multe fotografii cu incidentul de pe nava Mavi Marmara preluate dintr-o sursă turcă în care apare un soldat israelian întins pe punte. Deşi pe sursele originare, soldatul este plin de sânge şi alături de el poate fi observat un „activist umanitar” cu un cuţit în mână, din fotografia difuzată de Reuters au dispărut şi sângele şi cuţitul. Reuters, ca de alfel mai toate mass-media „mainstream” nu a lăsat ca faptele să stea în calea teoriei oficiale potrivit căreia israelienii însetaţi de sange i-au masacrat pe bieţii activişti nevinovaţi. Nici măcar nu e prima oară când se întâmplă aşa ceva. Astă iarnă, France2 a difuzat un reportaj despre un presupus carnagiu comis în Gaza de un bombardament israelian. Zeci de cadavre, femei smugându-şi hainele de durere, ce mai, scenele binecunoscute. Dintr-un motiv rămas necunoscut, imaginile difuzate erau, ce-i drept din Gaza, dar de la un incident din 2005 în care un camion plin cu muniţie al Hamas explodase omorând zeci de oameni.

Acelaşi post TV difuzase anul trecut un reportaj cutremurător tot din Gaza despre cum israelienii îi înfometează pe bieţii palestieni.. Rafturi goale, oameni oameni disperaţi. Ce n-a văzut operatorul şi nici oamenii de la montaj era că toate bunurile din magazinul prezentat drept un monument al dezolării şi penuriei erau înghesuite pe nişte rafturi în spatele camerei care se vedeau foarte frumos în reflexia uşii de la frigiderul gol-goluţ. Dar de ce am lăsa faptele să stea în calea unei poveşti emoţionante?

Un alt exemplu. Ieri majoritatea mass-media au titrat că rezultatele alegerilor din Olanda au fost strânse pentru că liberalii (conservatori) au obţinut un mandat mai mult decât laburiştii (stânga socialistă). În realitate, alegerile au fost oricum, mai puţin strânse: Dreapta - liberalii, Partidul Libertăţii al lui Geert Wilders plus creştin-democraţii au obţinut 76 de mandate din 150, ceea ce, după aritmetică, înseamnă o victorie clară. Partidul lui Wilders, lângă care orice publicaţie „serioasă” nu uită să pună invariabil adjectivul „islamofob”, s-a clasat pe locul al treilea spre ororea „analiştilor”. Ceea ce nu veţi găsi în presa lumii este o explicaţie satisfăcătoare pentru care cea mai tolerantă ţară din lume acordă credit unui om politic taxat de toată lumea drept „extremist de dreapta” pentru că a îndrăznit să afirme deschis că Olanda are o mare problemă cu imigranţii musulmani. Pentru că este mai probabil că olandezii s-au smintit decât că Olanda are o mare problemă cu imigranţii musulmani, dintre care unul i-a tăiat gâtul lui Theo Van Gogh în 2006.

<a href="http://gandeste.org/general/apocalipsa-de-pe-ecrane/11384" target="_blank">(continuare)</a>


-------------------------------
intre ceea ce stii si ceea ce nu stii este ceea ce presupui
gandeste.org
-------------------------------
Concurs surpriză (cititori şi bloggeri)
Dar despre ce să fac concursul?! Pai tot stăteam pe YouTube şi ascultam muzică, şi aşa mi-a venit ideea. O să fie vorba despre un concurs cu muzică, muzica românească. Deci m-am tot uitat si mă gândeam totuşi să nu fie atât de uşor. Bine cel puţin una sunt sigur că o va recunoaşte aproape toată lumea.
O casă ca’n poveşti, doar în Ploieşti
Stăteam şi mă uitam pe anunţurile de imobiliare la aprtamente, vroiam să văd care mai sunt preţurile. Şi ce-mi vine să mă uit şi la case. Bă tată, n-am ştiut că avem oameni cu bani mulţi în Ploieşti, şi cu case din poveşti.
în drum spre serviciu
În seara asta am întâlnit 3 cupluri. Primul, chiar în staţia de autobuz. Vărstă mijlocie, spre a doua :) Ea stătea pe bancă, el în picioare, gesticula nervos. Trecând pe lângă ei, o aud: “Ai văzut ce-a spus doctorul, că din cauza ta mă îmbolnăvesc!”
Discuție în metrou (proză scurtă)
Stăteam în metrou privind distrat la un copil din fața mea. Lângă mine un cuplu: el în picioare ascultând serios și tăcut, ea lansată într-un monolog:
- Nu faptul că nu am reușit să mă mut la alt departament m-a enervat, ci nereușita în sine. La început am avut o speranță. Dacă știam de la început că nu aveam nici o șansă, nu se poate, asta era și vedeam eu cum mă descurcam.
Gustul berii
Stăteam de vorbă cu Adriana, când, deodată, Adam intră în cameră. Se uită surprins la noi câteva clipe, după care spuse:
- Dacă vă deranjez, pot pleca.
- Îți dai seama că dacă ai spus asta, noi n-o să-ți spunem „da, ne deranjezi – pleacă”, zise Adriana.
PRECUM UN BULGĂRE DE AUR ÎN MÂINILE DOMNULUI
Era miezul nopţii şi asta urma să fie ultima mea noapte în Penitenciarul Kirkham, iar în câteva momente urma să fie Ziua de naştere oficială a Maiestăţii Sale Regina, 9 iunie 1988, o zi care credeam că n-o să mai vină niciodată.
Cum stăteam pe patul celulei aşteptând să vină dimineaţa iar gardianul să-mi deschidă uşa, ei bine, pentru prima oară m-am simţit ca un copilaş aşteptând să vină dimineaţa de Crăciun să vadă ce cadouri sunt aşezate sub pom. Curând urma să părăsesc închisoarea, ducându-mă înapoi acasă la soţie şi copii, urma să încep o viaţă nouă şi să pun înapoi toate cioburile sfărâmate ale bietei mele foste vieţi pe care le lăsasem în urmă acum opt luni când am fost condamnat la doi ani de închisoare de către judecător. Mă întrebam cum va fi viaţa me acum şi stiam că nu va fi una de capul meu pentru că Dumnezeu a promis că va fi cu mine pe fiecarea pas din calea mea. Cum aşteptam eu ca dimineaţa să vină, mintea a început să-mi deruleze în faţa ochilor toate momentele vieţii mele.


M-am născut pe 17 Iulie 1951; pe mama o chema Joyce iar tatăl era Harold. Eram cel mijlociu din trei copii, având un frate mai mare Arthur şi o sora mai tânăra Diane. Erau doar ceva mai mult de trei ani diferenţă între noi trei aşa încât eram o familie foarte apropiată. N-am avut parte de o copilărie foarte aşezată deorece tata îşi schimba locul de muncă foarte frecvent aşa că noi toţi ne mutam peste tot în ţară. Până împlinisem paisprezece ani deja ne mutasem de vreo cincisprezece ori şi acum locuiam în Newport, South Wales. Aici am făcut primul meu pariu la cursele de cai şi aici m-am pricopsit cu apucătura de a paria. A fost să fie ca bunul meu prieten Nick Cork să mă ducă pentru întâia data la curse împreună cu familia sa şi de la primul pariu făcut mi-a trecut prin suflet un fior pe care nu-l mai simţisem niciodată. Calul pe care-l alesesem a câştigat şi-atunci am crezut că acesta e modul cel mai uşor de a deveni bogat şi de a face o grămada de bani.
Dacă aşi fi ştiut atunci toată nenorocirea ce se va aşterne în viaţa mea n-aş mai fi fost atât de nerăbdător să mai fac încă un pariu. Eram tânăr şi fără griji şi trăiam pentru „hic et nunc”, adică pentru aici şi acum. Conta doar adrenalina dată de pariuri...
Chiar atunci părinţii m-au anunţat că ei se vor muta înapoi în Manchester, dar deoarece examenele mele de sfârşit erau doar la câteva luni distanţă au fost de acord că pot să continui a locui în Newport în casa unui prieten până îmi vor termina toate examenele. Părinţii au fost de acord să platească patru lire jumătate pentru cheltuielile d epensiune şi încă o jumătate de liră pentru cheltuielile mele personale.
Locuiam cu prietenul meu Paul şi familia sa chiar peste drum de şcoala care o frecventam pe Brynglas Hill. Erau momente fericite pentru mine, căci Paul şi familia lui obişnuiau să parieze la cursele de cai iar sâmbăta era ziua pe care toţi o aşteptam cu nerăbdare deoarece ne înregistrasem pariurile şi vizionam cursele de cai la televizor.
Sfântul Francisc şi păsările | Poveşti medievale
Aveam cinci-şase ani, şi stăteam nemişcată în mijlocul unei străzi pustiite de oameni şi maşini, până când nişte turturele poposeau din zborul lor pe braţele mele. Merita aşteptarea! După câtva timp, am aflat despre Sfântul Francisc şi păsările sale. Desigur, mi-am putut imagina cu uşurinţă cum porumbeii se aşezau pe umerii săi...
Avocatul Gheorghe Piperea: Clientii bancilor pierd in fiecare an peste 1,3 miliarde de euro din cauza clauzelor abuzive
Gheorghe Piperea, avocatul clientilor BCR in procesele privind clauzele abuzive ale bancii, scrie, intr-o postare recenta pe pagina personala de Facebook, citand un studiu de impact, ca, din cauza clauzelor abuzive ale bancilor, clientii acestora pierd in fiecare an peste 1,3 miliarde de euro.
Banc cu Elodia
Banc nou cu Elodia
Concert Raku, Pacha Man & Dj Faibo X
Raku, Pacha Man & Dj Faibo X in concert vineri 27 Iunie, ora 22:00 in Timisoara, club Setup!
Raku - Fumat versus Taxe
Replica lui Raku si a celor de la Happy Fish Tv la noile taxe pe tigari si inscriptionarile cu intentie de speriat target-ul
The Rescue Team
VIDEO The Rescue Team formata din cei 3 colegi ai mei m-au salvat astazi dintr-o buda unde am ramas salvat. Totul a fost filmat
Coffee Team
Coffee Team - Echipa celor mai bune cafele din lume: Illy, Segafredo si Lavazza. Eu prefer cafeaua Illy, voi care cafea?
Bitza feat Raku & Dj Faibo X - Sufletul Orasului videoclip
A iesit si videoclipul lui Bitza de care va spuneam acum cateva zile la piesa Sufletul orasuluicu Raku si Dj Faibo X .Imi place cum arata videoclipul , e lucrat bine , iar despre piesa va las pe voi sa comentati …Albumul Sufletul orasului urmeaza sa iasa pe 25 decembrie si poate fi comandat pe de bitza.ro .
Bancile plutesc inca in deriva
Bancile, acesti copii de bani gata ai Romaniei au primit in ultima perioada numai palme peste bot si promisiuni deloc imbucurutaoare de la tatal lor, Mugur Isarescu.
Raku - Rezistenta album
Raku vine cu un nou album care se numeste Rezistenta si contine featuringuri cu Kazi Ploae, Yolo, Ati de Chile, Dj Vasile …Albumul poate fi cumparat de pe site-ul www.raku.ro la pretul de 5 euro, plata prin sms .Mai jos aveti 2 piese puse spre download
Profil de team-leader
Prin ce se remarca un team-leader in echipa companiei tale si cum te feresti de team-leaderii de ocazie?
Lista banci Prima Casa
Programul Prima Casa a trezit interesul bancilor in a oferi credite romanilor. Lista de banci participante la programul Prima Casa include cele 20 de banci care au depus oferte pentru Prima Casa.
Un banc care reda exact situatia actuala din Romania
Va recomand sa cititi acest banc. O sa zambiti, dar dupa aia o sa stati sa va ganditi.
New Ibiza ST by Seat
New Ibiza ST by Seat ........ ...... ....... .......... .................. ..................... ................... .................
Noua Fiesta ST Turbo
Noua Fiesta ST Turbo ............. ........... .............. .......... ............. ......... ......... .............. ............ .............. ............ ............. .......