link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Ipocrizia in citate, aforisme, maxime
de godessdiana88 la: 28/11/2014 10:04:33
Ipocrizia tinde sa tina de normalitate in timpurile noastre, iar aceste citate, aforisme, maxime pot sa ne releve cum se strecoara acest viciu nu numai in lumea din jur, ci si in gandul si sufletul nostru, pot sa ne aduca in minte ceea ce este cu adevarat ipocrizia dincolo de simpla definitie din DEX: "IPOCRIZÍE s. duplicitate, falsitate, fatarnicie, minciuna, perfidie, prefacatorie, viclenie, viclesug, (livr.) fariseism, machiavelism, tartuferie, tartufism, (rar si fam.) machiaverlac, (inv.) fatarie, prefacanie, prefacatură, procletie, (fig.) iezuitism, mascarada. (~ cuiva in comportare.) "
"Orice om singur este sincer. Atunci cand apare o a doua persoana, incepe ipocrizia.Ne punem in garda si ne aparam la apropierea unui alt om prin complimente, prin barfa, prin distractie, prin claca. Ne ascundem gandurile fata de el sub o mie de valuri."
Ralph Waldo Emerson, "Prietenie," Eseuri
"Adevaratul ipocrit este cel care inceteaza sa perceapa propria lui inselaciune, cel care minte cu sinceritate."
André Gide

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Ipocrizia in citate, aforisme, maxime"

Corupţia în citate, aforisme, maxime
Corupţia este o temă mereu actuală în România. Sper că aceste citate, aforisme, maxime despre corupţie vor lumina mintea noastră şi a unor politicieni, astfel încât să nu trebuiască să mai moară oameni din pricina unor bani negri, a îmbuibării, necinstei şi ipocriziei unora ajunşi pe poziţii înalte graţie aşa-zisei noastre democraţii.
Pastele in citate , aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme,maxime si cugetari despre Pasti si Inviere ar trebui sa ne aduca aminte despre unul din marile evenimente ale oamenirii , dar si despre capacitatea noastra de a trece peste infrangeri si deziluzii, astfel incat sa renastem speranta si nevoia de a ne afirma ca individualitati in aceasta lume adesea sordida si nedreapta.
Halloween in citate, aforisme, maxime
Chiar daca s-a facut simtita de catava vreme si pe plaiurile mioritice , sarbatoarea de Halloween nu ne este intru totul cunoscuta , asa ca , poate, aceste citate, aforisme, maxime va vor ajuta sa o intelegeti sau simtiti mai indeaproape atmosfera ei.
Timpul in citate, aforisme, maxime
Daca te apleci putin asupra acestor citate,aforisme, maxime si proverbe nu ai cum sa spui ca ai pierdut , ci ca ai castigat timp. Da, timpul este un tiran ce nu ne scapa niciodata din vedere, asa ca ar trebui sa fim si noi mereu cu ochii pe el, sa invatam despre el si despre noi deopotriva.
Adevarul in citate, aforisme, maxime
Adevarul este ca aceste citate, aforisme, maxime nu iti pot confirma sau infirma decat propriile adevaruri. Crezi ca adevarul este un bun personal sau un pat al lui Procust, in functie de care ar trebui sa ne cioplim gandurile si valorile ?
Despre citit in citate, aforisme, maxime
Am adunat, citit si recitit aceste citate, aforisme, maxime cu gandul la biblioteca relativ mare a tatalui meu, ce mi se parea a fi imensa pe cand aveam numai cativa anisori si abia incepeam a buchisi prin cate o carte. Inca de atunci, copertile mai mult sau mai putin explicite, miroaznele dulci-amarui de hartie veche erau pline de fagaduinte, sperante, mistere si infricosatoare amenintari. Desigur, citeam pe nerasuflate, carte dupa carte, uneori cu acordul parintilor, alteori ghemuita sub patura impreuna cu o lampa, la ore tarzii cand copiii cuminti trebuiau de mult sa doarma. Nu am cum sa nu ma las ispitita de nostalgie fata de acele vremuri, acum cand reusesc cu greu sa-mi fac timp pentru citit si legatura cu cartea nu mai este atat de ingenua. De aceea, am cules si am ales randurile de mai jos, ca o ofranda adusa cartilor, tatalui meu, si lecturii.
Daca ai cunostiinta despre alte cuvinte inspirate si intelepte despre citit, astept cu sufletul la gura sa ni le impartasesti!
Timpul liber in citate, aforisme, maxime
Inceperea vacantei aseaza in fata invataceilor un ocean aparent netarmurit de timp liber. Am cules (si tradus) aceste citate, aforisme, maxime ca un memento al al felului in care timpul liber ne slefuieste personalitatea atat in joaca si distractie, cat si in focalizarea asupra pasiunilor noastre, preocuparilor care pot lasa o urma statornica a trecerii noastre pe pamant.

"Daca iti pierzi timpul liber, ai mare grija; poti sa-ti pierzi sufletul!"
Logan P. Smith

"In timpul nostru liber ne relevam ce fel de oameni suntem."
Ovidiu

"Renuntam la timpul nostru liber pentru a avea timp liber, la fel cum mergem in razboaie pentru a ne asigura pacea."
Aristotel

"Ceea ce facem in orele nostre de munca determina ce avem; ceea ce facem in orele de timp liber determina cine suntem."
George Eastman

"Cel mai bun test de inteligenta consta in ceea ce facem cu timpul nostru liber."
Laurence J. Peter

"Nu as schimba orele mele de timp liber pentru toate bogatiile lumii."
Contele de Mirabeau
Arhitectura in citate, aforisme, maxime
Un bun prieten m-a rugat sa adun laolalta cele mai frumoase citate, aforisme, maxime despre arhitectura. Ce nu faci pentru amici? Mi-am pus capul si timpul la contributie, dar, probabil ca am trecut totusi cu vederea, fara sa vreau, cateva si numai cateva din cele mai inspirate... Daca ma puteti ajuta sa completez aceasta colectie de cugetari si citate despre arhitectura, va raman profund indatorata...

"Cand sunt intrebat in ce cred, spun ca in arhitectura. Arhitectura este mama artelor. Imi place sa cred ca arhitectura conecteaza prezentul cu trecutul si tangibilul cu intangibilul."
Richard Meier

"Padurile au fost primele temple ale lui Dumnezeu si in paduri oamenii au avut prima lor idee despre arhitectura."
James C. Snyder, Introducere in arhitectura

"Orice mare arhitect este -in mod necesar - un mare poet. El trebuie sa fie un maret si original interpret al timpului sau, zilelor sale, varstei sale."
Frank Lloyd Wright

"Arhitectura este sculptura locuita."
Constantin Brancusi
Arta in citate, aforisme, maxime
Poti descoperi in aceste citate, aforisme, maxime ca arta, in viziunea marilor spirite ale umanitatii, nu poate fi trecuta niciodata cu vederea, ca este o dimensiune esentiala a fiintei umane, indiferent daca e definita ca iluzie ori adevar, inefabil sau indatorire sociala, indiferent daca este considerata ca fiind rezervata unei elite ori drept o ciorba din care ar trebui sa se infrupte toata lumea.
Succesul in citate, aforisme, maxime
Succesul poate fi unul profund, sau unul de suprafata, te poate ridica in ochii altora sau scadea in proprii tai ochi. De fapt, felul cum cineva defineste succesul pare sa dezvaluie masura personalitatii sale si a scarii sale de valori. Sper ca aceste citate, aforisme, maxime, te vor putea ajuta sa iti lamuresti ce insemna cu adevarat succesul pentru tine, si ce ai de facut pentru a-l obtine...
"Incearca sa nu devii o persoana de succes, ci, mai degraba, una de valoare."
Albert Einstein
"Un om de succes este unul care cladeste o fundatie ferma cu caramizile pe care altii le-au aruncat catre el."
David Brinkley
"Succesul nu consta in a nu face niciodata greseli, ci in a nu face a doua oara aceeasi greseala."
George Bernard Shaw
Sufletul in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime converg catre ideea ca sufletul este reflectat in lumea exterioara, in lumea aparentelor, ca el reprezinta expresia unica a sinelui tau care se extinde si se dezvolta mereu in functie de alegerile facute de tine in viata. Sufletul evolueaza prin trairile si simtamintele tale, si se ridica mereu deasupra ratiunii si a temerilor.
Caritatea în citate, aforisme, maxime
Astăzi, 5 septembrie, este ziua internaţională a carităţii, aşa că am cules şi am ales aceste citate, aforisme, maxime, în speranţa că ne vor da de gândit şi ne vor reînvăţa ce înseamnă grija şi compasiunea faţă de aproapele nostru.
Sinuciderea în citate, aforisme, maxime
Am adunat şi selectat aceste citate, aforisme, maxime în urma sinuciderii anunţate (şi din fericire ratate) de scriitoarea româncă Ofelia Prodan pe Facebook. Mobilizarea de care au dat dovadă românii de pe această reţea socială pentru a-i sări în ajutor este exemplară...
Terorismul în citate, aforisme, maxime
După părerea mea, terorismul este însăşi negarea idealurilor celor care îl practică. Aceste citate, aforisme, maxime îţi pot releva, printre altele, ce se ascunde în spatele terorismului, a falsei sale îndreptăţiri. Nu ezită să ne împărtăşeşti gândurile tale despre acest lucru!
Sigmund Freud în citate, aforisme, maxime
Citate, aforisme, maxime pline de înțelepciune, cu o nuanță adeseori ironică, aparținând lui Sigmund Freud (6 mai 1856 - 23 septembrie 1939), neurolog austriac, binecunoscut ca fondator al psihiatriei. Și-a dedicat viața cercetării și scrierii unor lucrări deschizătoare de drumuri despre dezvoltarea mentală și modul cum lucrează psihicul nostru în circumstanțe diverse.
Calatoria in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime despre calatorie ne marturisesc ca drumul catre si prin lume poate fi inutil atata timp cat nu trece si prin suflet ori minte. Atunci cand pornesti intr-o calatorie, ar trebui sa ai drept punct de plecare propria-ti persoana, iar ca destinatie o versiune imbunatatita a fiintei tale.
Inima in citate, aforisme, maxime
Daca privesti numai din perspectiva mintii, inima nu reprezinta decat un organ intern avand rolul de a pompa sangele in organism. Daca gandesti insa cu inima, asa cum iti sugereaza aceste citate, aforisme, maxime, poti realiza ca ea este miezul existentei umane. O inima simte, este stapanita de emotii si simtaminte. Ai sansa de a observa, a intelege si chiar a judeca cu sau prin inima.
Barfa in citate, aforisme, maxime
Cred ca ai fi mai curand de acord ca esti barfit decat ca ai fost vreodata partas la vreo barfa. Daca nu esti convins de lucrul acesta, nu trebuie decat sa treci in revista citatele, aforismele, maximele de mai jos, si vei putea recunoaste, fara ezitari ori ocolisuri, ce inseamna de fapt o barfa...
Bacalaureatul in citate, aforisme, maxime
Liceul a reprezentat pentru cei mai multi dintre noi perioada inchegarii marilor prietenii, iubiri si tovarasii. Vrand-nevrand, bacalaureatul marcheaza o etapa depasita a vietii noastre, ce ne aduce in preajma marilor confruntari cu existenta, indiferent daca continuam a invata la o facultate sau ne angajam in "campul muncii". Ei bine, aceste citate, aforisme, maxime, cugetari, statusuri au rolul de a ne constientiza despre importantul pas in viata pe care il facem odata cu bacalaureatul.
Educatia in citate, aforisme , maxime
Nici o perioada a agitatei si, uneori, debusolatei noastre existente, nu este poate mai prielnica readucerii in minte a rolului educatiei decat cea dinainterea inceperii scolii, atunci cand incepem a ne apuca de lucruri ignorate intreaga vacanta si avem tendinta si chiar oportunitatea de a lua de la capat viata odata cu trecerea intr-o noua clasa sau an de invatamant. Citatele, aforismele, maximele de mai jos nu fac decat sa sa sublinieze rolul si potentialul unei adevarate educatii, avand telul de a ne indruma cum sa gandim si cum sa ne descurcam in viata, si nu de a invata de dragul notelor ori a invataturii.
Noaptea in citate, aforisme, maxime
Citate, aforisme, maxime, proverbe tocmai bune de citit noaptea, atunci cand nu ai somn si incerci sa-ti deslusesti visele si sa risipesti intunericul din viata ta... Noapte buna!
Despartirea in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime ne vorbesc despre dureroasa senzatie de pierdere provocata de o despartire. Despre felul cum aceasta ne cutremura din temelii vietile. Despartirea este insa, in cele din urma, un lucru cu adevarat rau? Daca doi oameni aflati intr-o relatie nu mai contenesc sa-si faca reciproc viata amara, atunci despartirea poate fi ceva bun pentru ei. Este mai bine sa te desparti de un partener care iti face rau decat sa continui a trai sub semnul torturii emotionale. Desigur, poti avea probleme atunci cand te confrunti cu despartirea. Dar viata merge si trebuie sa mearga mai departe. Citatele, aforismele, maximele de mai jos te pot ajuta sa iti aduni toata taria sufletesca pentru a face fata provocarilor, incercarilor si dificultatilor unei despartiri.
Literatura in citate, aforisme, maxime
Pentru mine literatura este uneori o viata mai adevarata, mai semnificativa decat realitatea. Aceste citate, aforisme, maxime, cugetari ne transmit, in cele din urma, mesajul ca viata este numai literatura, cel putin in mintea noastra.
Tenisul de camp in citate, aforisme, maxime
Dedic aceste citate, aforisme, maxime despre tenisul e camp Simonei Halep, marilor ei performante trecute, prezente si viitoare.
"Este sportul care mi-a placut, traiesc pentru el ai sper sa urc, sa nu ma opresc aici. Nu este usor, va trebui sa muncesc la fel de mult, poate si mai mult. Va trebui sa ma mentin acolo unde sunt, atunci ma pot numi o adevarata jucatoare de tenis, cand stau ceva timp in top."
Simona Halep
Leonardo Da Vinci in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime marturisesc despre Leonardo Da Vinci ca adevarat "om al renasterii," un om universal ce si-a revarsat geniul de creator si inventator atat in pictura si sculptura, cat si in muzica, matematica, stiinta, inginerie, si arhitectura.
Inceperea scolii in citate, aforisme, maxime
Inceperea scolii inseamna o bucurie dar si o povara uneori. In ambele cazuri, aceste citate, aforisme, maxime, te pot ajuta sa te mobilizezi, sa te motivezi si sa exclami in sinea ta, poate cu un sporit entuziasm, "Incepe scoala!" Desigur, vorbele intelepte, spirituale sau chiar paradoxale de mai jos sunt rezervate mai ales celor care nu considera scoala drept toceala si trecerea taras-grapis peste inca un an de studii... Pana la urma, o investitie in cunoastere aduce intotdeauna cele mai mari profituri!
Scoala in citate, aforisme, maxime
Am adunat aici o serie de cugetari , aforisme, maxime si citate destinate atat fetitelor rele si baietilor chiulangii , cat si elevilor dedicati sau tocilarilor care vrand-nevrand isi vor reintalni profesorii si invatatorii mai saraciti de o vacanta si o hotarare guvernamentala.
Adolescentii in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime descriu cum adolescenta este, adeseori, o perioda dificila atat pentru cei care o traiesc, cat si pentru parintii lor. Pe de alta parte, ne aduc aminte de pofta de a trai si a ne implini ce nu are egal in orice alta etapa a vietii…
Actorii in citate, aforisme, maxime
Aceste citate, aforisme, maxime despre actori ne pot face sa gandim cum minciuna ori fatarnicia ne duc catre adevar. Da, actorul este, sau poate fi o intrupare a durerilor societatii, dar si a unor framantari eterne ale umanitatii. Cat de mult isi sacrifica viata sau se confunda cu un rol pentru a ne releva noua, spectatorilor, niste adevaruri nestiute sau neconstientizate indeajuns, este un alt lucru care ar trebui sa ne dea mult de gandit…