link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Intampinarea Domnului - credinte, traditii si obiceiuri
de interferente11 la: 31/01/2015 23:02:08

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Intampinarea Domnului - credinte, traditii si obiceiuri"

Pastele in Spania - Traditii si obiceiuri
Pastele in Spania reprezinta o perioada de speciala, de dedicare religioasa si bucurie pentru invierea lui Iisus Cristos, marcata de numeroase si pitoresti traditii si obiceiuri. Patimile lui Cristos sau Saptamana Sfanta (in limba spaniola, Semana Santa) este recunoscuta drept una din cele mai importante sarbatori spaniole.
6 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In traditiile religioase ale lumii, ziua de 6 mai este dedicata comemorarii Sfantului si Dreptului Iov, Cuviosilor Mamant, Pahonie si Ilarion, Sfantului Dominic Savio si Sfantului Gheorghe.
http://godessdiana88sex1.blogspot.com/2012/05/6-mai-sarbatori-traditii-si-obiceiuri.html
2 februarie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 2 februarie are loc sarbatoarea Intampinarea Domnului, sunt celebrati Sfintii Mucenici Iorda, Gavriil si Agatodor, Sfantul Cornel si se desfasoara festivalul marmotei si festivalul Yemanja.
In traditia populara romaneasca, Stretenia (denumirea slavona a Intampinarii Domnului), era vazuta drept o sfanta ce aducea ajutor oamenilor aflati la mare nevoie. 2 februarie era, totodata, sarbatoarea vitelor, a babelor, ziua in care vulpile se temeau sa mearga pe gheata, pasarile incepeau a-si face cuibul, iar copiii a manca mai mult.
Traditii si obiceiuri de Sfantul Valentin
De Valentine’s Day, pe 14 februarie, milioane de indragostiti din lumea intreaga isi celebreaza dragostea. De-a lungul timpului, s-au nascut mai multe traditii si obiceiuri de Ziua indragostitilor.
Pastele in Grecia - Traditii si obiceiuri
Unicitatea sarbatorii Pastelui, conform traditiilor si obiceiurilor grecesti, se regaseste mai ales in saptamana dinaintea marelui eveniment religios, ce consta nu numai din alaturarea la suferintele, rastignirea si invierea lui Iisus Hristos, ci si din ritualuri caracteristice trecerii de la iarna spre primavara.
Taierea porcului de Ignat - Traditii si obiceiuri
In traditiile si obiceiurile taierii porcului de Ignat, din ziua de 20 decembrie, se impletesc atat credinte crestine cat si si superstitii pagane. Poate ca, tocmai din aceasta cauza, se spunea in popor ca Sfantul Ignat este un sfant fara cruce! In folclorul romanesc, el este indrituit sa aiba putere asupra porcilor intrucat i-ar fi vindecat odata, demult, de o boala grea. De atunci, Sfantul Ignat se arata ratanilor si ii vesteste ca vor muri, iar dupa ce se savarsesc din viata, le ia sufletele.
Craciunul in Grecia - Traditii si obiceiuri
Atunci cand in Grecia se pomeneste despre sarbatorile de iarna, este vorba despre traditiile si obiceiurile cuprinzand Craciunul, Anul Nou si Epifania (Boboteaza). Sarbatorile Craciunului insumeaza nu mai putin de 12 zile in Grecia.
Sfantul Andrei in traditii si obiceiuri romanesti
In traditiile si obiceiurile romanesti, sarbatoarea Sfantului Andrei de pe 30 noiembrie marcheaza inceputul iernii si poarta o sumedenie de semne si profetii despre anotimpul rece si chiar noul an pe cale sa vina. In folclorul romanesc, ziua Sfantului Andrei era respectata pentru a fi gerul slab si iarna dulce, fara vifor, plina de zapezi avand darul de a vesti belsugul din urmatorul an (Sfantul Andrei inlesnind norocul pentru pomi si semanaturi). De asemeni, cei care il "tineau" pe Sfantul Andrei aveau prilejul de a se bucura de o vara frumoasa si a trai multi ani!
Craciunul in Spania - Traditii si obiceiuri
In Spania, la fel ca in multe alte tari din sudul Europei , Pastele este o sarbatoare mult mai bogata in traditii si obiceiuri decat Craciunul . Cu toate acestea , Craciunul spaniol este prilejul unei unice celebrari a bucuriei , ce pune accentul pe armonia familiala , sarbatori religioase specifice si petreceri insotite de mancaruri traditionale.
12 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
12 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 12 iunie sunt pomeniti Sfantul Cuvios Onufrie cel Mare, Sfantul Cuvios Petru Atonitul si Sfantul Ioan de Facundo. In unele regiuni romanesti, pe aceasta data avea loc “sarbatoarea soarecilor”, intrucat se spunea ca daca pe 12 iunie ploua, nu vor mai fi soareci in tot restul anului. Tot acum, era rau de grindina, nu se taiau lemne si femeile nu faceau mancare pentru a nu se aduna multi soareci pe camp. Aceasta zi se respecta pentru belsugul granelor si pentru ca varza sa nu fie stricata de viermi. Se tinea in special de catre femei, pentru a nu li se roade hainele in tot restul anului.
17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
17 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 17 august sunt praznuiti Sfantul Sfintit Mucenic Miron, Sfintii Mucenici Straton si Ciprian, Sfantul Mucenic Tirs, si Sfantul Iacint, preot.
1 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 1 mai sunt comemorati Sfantul Prooroc Ieremia, Cuviosii Mucenici Eftimie, Ignatie si Acachie, Cuvioasa Isidora, si Sfantul Iosif Muncitorul.
In traditia populara romaneasca, ziua de 1 mai (Armindenul) era rezervata petrecerilor la iarba verde, pentru a se intra cu sanatate in vara si a avea parte de veselie in tot restul anului. Cu aceasta ocazie, se bea vin (pelin) rosu, astfel incat sa innoiasca sau subtieze sangele, sau vin alb insotit de cas dulce, pentru a trece cu bine peste tot anul.
21iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 21 iulie sunt praznuiti Cuviosii Simeon si Ioan Pustnicul, Sfantul Prooroc Iezechiel, Cuviosii Rafail si Partenie de la Agapia, Sfantul Laurentiu de Brindisi, preot invatator, si Sfantul Daniel, prooroc. In traditia populara romaneasca, a doua zi dupa Sfantul Ilie incepeau Pirliile, trei divinitati surori cu Sfantul Ilie, onorate vreme de o saptamana sau trei zile, cand nu se muncea pentru a nu fi arse de soare recoltele si a nu se aduce peste oameni boli “arzatoare”. Pirliile erau sarbatorite si pentru a nu cade grindina, a nu fi loviti satenii de fulgere ori nebunie, si a nu fi stricate de viermi roadele pomilor.
27 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
27 august – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 27 august sunt pomeniti Cuviosul Pimen, Sfanta Mucenita Eutalia, Sfantul Mucenic Fanurie, Sfantul Mucenic Osie, Episcopul Cordovei, si Sfanta Monica.
1 martie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe data de 1 martie sunt comemorati Cuvioasa Mucenica Evdochia, Cuvioasa Domnina, Sfanta Mucenica Antonina, Sfintii Mucenici Marcel si Anton, si Sfantul Albin. 1 martie este in mod traditional ziua daruirii martisoarelor, vestind inceputul primaverii, si ziua Babei Dochia, ce marcheaza inceperea zilelor Babelor.
4 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 4 mai sunt celebrati Sfanta Mucenica Pelaghia, Cuviosii Ilarion, Nichifor, Atanasie si Valerian, si Sfantul Florian, Mucenic.
7 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 7 mai se celebreaza Aratarea semnului Sfintei Cruci la Ierusalim, sunt comemorati Sfintii Mucenici Acachie si Codrat, Sfanta Ghizela, regina, Sfanta Roza Venerini, calugarita, si se sarbatoreste ziua Sfantului Nicolae in Italia.
8 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 8 mai sunt comemorati Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, Cuviosul Arsenie cel Mare, Fericitul Ieremia Valahul, calugar, Sfantul Victor, Mucenic, si au loc sarbatorile Ziua Florei din Helston si Nabekamuri Matsuri (Sarbatoarea Cratitei in cap).
9 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 9 mai este dedicata Aducerii la Bari a moastelor Sfantului Ierarh Nicolae, Sfantului Prooroc Isaia, Sfintilor Mucenici Hristofor, Epimah si Gordian, Sfantului Pahomie, sarbatorii Lemuralia din Roma antica si zilei Sfintei Ioana d’Arc la New Orleans.
11 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 11 mai ne aducem aminte de sarbatorile inchinate Sfantului Sfintit Mucenic Mochie, Sfantului Mucenic Dioscur, Sfintilor Metodie si Chiril, Apostolii slavilor, Sfantului Mamert, Episcop, si festivalului din Roma antica, Lemuralia.
12 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 12 mai sunt celebrati Sfantul Mucenic Ioan Valahul, Sfantul Epifanie, Arhiepiscopul Ciprului, Sfantul Gherman, Patriarhul Constantinopolului, Sfintii Nereu si Ahile, Mucenici, si Sfantul Pancratiu, Mucenic.
14 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 14 mai este marcata de celebrarea Sfantul Mucenic Isidor din Hios, Sfantului Mucenic Terapont, Episcopul Ciprului, Sfantului Apostol Matia, si de sarbatoarea filipineza Carabao.
19 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Pe 19 mai sunt celebrati Sfantul Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei, Sfanta Mucenita Chiriachi, Cuviosul Memnon, Sfantul Celestin al V-lea, Papa, si Sfantul Duncan.
20 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 20 mai este dedicata Sfantului Mucenic Talaleu, Cuviosului Talasie, Cuviosului Marcu Pustnicul, si Sfantului Bernardin din Siena, preot.
22 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 22 mai sunt comemorati Sfintul Mucenic Vasilisc, Sfantul Mucenic Marcel, Sfanta Mucenita Sofia, Sfintii Parinti de la Sinodul al II-lea Ecumenic, Sfanta Rita din Cascia, calugarita, si Sfantul Emil, Mucenic.
25 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 25 mai se celebreaza A treia aflare a capului Sfantului Ioan Botezatorul, ziua Sfantului Mucenic Celestin, cea a Sfantului Beda Venerabilul, Preot Invatator, a Sfantului Grigore al VII-lea, Papa, si a Sfintei Maria Magdalena de Pazzi, fecioara.
31 mai – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
Ziua de 31 mai este dedicata sarbatoririi Sfintilor Mucenici Ermei, Eusebiu si Haralambie, Vizitei Sfintei Fecioare Maria si Sfintei Petronela, Fecioara Mucenita.
4 iunie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 4 iunie sunt pomeniti Sfintii Mucenici Zotic, Atal, Camasie si Filip de la Niculitel, Sfantul Mitrofan, Patriarhul Constantinopolului, Cuvioasa Sofia, si Sfantul Francisc Caracciolo, preot.
1 iulie – Sarbatori, traditii si obiceiuri religioase
In ziua de 1 iulie sunt pomeniti Sfantul Ierarh Leontie de la Radauti, Sfintii Mucenici, doctori fara de arginti, Cosma si Damian, Sfantul Gal, Episcop, si are loc festivalul japonez Hakata Gion Yamagasa. Tot pe aceasta data se desfasura sarbatoarea Celui Mai Pretios Sange.