link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Alege excursii Romania pentru un Valentine`s Day de neuitat!
de office.negrea@gmail.com la: 09/02/2015 13:21:59
Excursii Romania iti garanteaza un week-end de neuitat, daca alegi sa pleci intr-o calatorie scurta, de Valentine`s Day, cu perechea ta! Lasa banalele cadouri deoparte, cum ar fi, o floare, o cina romantica, din cand in cand, me dorim sa face si altceva…

Excursii Romania iti sugereaza: descopera Romania - obiective turistice din judetul Valcea
Judetul Valcea te asteapta cu o multime de obiective turistice, dar si statiuni, care te vor face sa petreci cateva zile de neuitat pe meleagurile tarii noastre!
Statiunile balneo-climaterice Calimanesti, Baile Govora si Olanesti au facut, inca din cele mai vechi timpuri, din judetul Valcea unul cu un potential turistic impresionant. Calimanesti este statiunea situata la poalele masivelor Cozia si Capatanii, in care Mircea Cel Batran a ctitorit renumita Manastire Cozia, in incinta careia se afla locul sau de vesnica odihna. Nu numai aceasta manastire este un lacas de cult important al Calimanestiului, ci si Schitul Ostrov ctitorit de Neagoe Basarab, Manastirea Stanisoara si Manastirea Turnu. Efectele benefice ale apelor termale din aceasta statiune au fost descoperite inca de pe vremea dacilor.
Orasul Baile Olanesti merita si el toata atentia ta, acesta asteptandu-te cu izvoare cu apa minerala bogate in iod. Nici Baile Govoranu se lasa mai prejos, aceasta statiune balneara din nord estul judetului fiind renumnita pentru apele sale sarate si pentru namolul sapropedic, recomandate in tratamentul reumatismului. Manastirea Govora ctitorita de Radu cel Mare atrage si ea o multime de turisti.
Orasul Horezu, locuit inca din sexolul al XIII-lea, a devenit faimos datorita Targului Ceramicii Romanesti pe care il gazduieste inca din anul 1971. Ceramica de Horezu este apreciat nu numai in tara, ci si peste hotare. Daca ajungi pe aceste meleaguri, trebuie neaparat sa vizitezi Manastirea Horezu, precum si Cheile Oltetului si Cheile Bistrita. Daca te abati de la frumul national catre localitatea Costesti, vei ajunge in Parcul National Buila Vanturarita, care iti ofera peisaje ce iti taie respiratia.
Partia Vidra se afla pe domeniul schiabil Voineasa , fiind amplasata de 34 de kilometri de aceasta statiune. Complexul schiabil modern este dotat cu telegondola care urca pana la altitudinea de 1.800 de metri, de unde iti poti continua traseul pana la cota 2.000 cu un teleschi.
Transalpina, soseaua din Romania aflata la cea mai mare altitudine, strabate si ea judetul Valcea, pe langa judetele Gorj, Sibiu si Alba. Portiunea cea mai frumoasa din Transalpina, ce se desfasoara pe o lungime de 20 de kilometri, se afla pe raza judetului Valcea si iti permite o apropiere incredibila de varfurile Papusa, Urdele, Iezer si Muntinu.
In localitatea Bujoreni vei descoperi Muzeul Satului Valcean, infiintat in anul 1969. Pe raza acestui muzeu vei gasi 80 de constructii arhitecturale specifice zonei precum si 12.000 de piese de muzeu traditionale. Aici vei gasi: Cula cu scara exterioara, Hanul lui Bogdan, scolile din Cacova secolului XX, Biserica de lemn, case taranesti dar si fantani si porti specifice.
Alege excursii Romania pentru a vizita aceste puncte turistice, si pentru un Valentine`s Day de neuitat!

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Alege excursii Romania pentru un Valentine`s Day de neuitat!"

Alege excursii Romania pentru sarbatoarea de Florii!
Excursii Romania iti garanteaza un week-end de neuitat, daca alegi sa pleci intr-o calatorie scurta, de Florii, cu perechea ta, cu parintii sau, pur si simplu, cu prietenii!
Excursii Romania iti sugereaza: descopera Romania - obiective turistice din Bucovina!
Tinutul Bucovinei te asteapta cu o multime de obiective turistice, pe care le vei descoperi in timp de trei zile, si care te vor face sa petreci clipe de neuitat!
In prima zi, detinatia va fii Bucuresti – Brasov – Miercurea Ciuc – Piatra Neamt – Gura Humorului – Vama si se vor vizita Lacul Rosu, Manastirea Agapia, Manastirea Humor.
Lacul Rosu este un lac de baraj natural situat la o altitudine de 983 metri, care s-a format in anul 1837. Una dintre legendele populare face legatura intre „ucigas" si ,,rosu", povestindu-ne ca la prabusirea muntelui respectiv la formarea lacului, a fost inmormantat o turma de oi cu ciobani si caini, timp indelungat apa lacului a fost rosie de la sangele lor.
Manastirea Agapia este unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate monumente din aceasta parte a tarii, cautat de un mare numar de vizitatori dornici sa vada o straveche vatra de credinta si cultura, dar si un nepretuit tezaur de arta, unic prin capacitatea sa de a dezvalui specificul si originalitatea spiritualitatii romanesti.
Inceputurile Manastirii Humor urca in veac pana in vremea domniei lui Alexandru cel Bun. In vecinatatea actualei biserici a manastirii Humor se mai vad si astazi ruinele unei mai vechi biserici manastiresti inaltata la inceputul secolului XV.
A doua zi se va pleca pe traseul Vama – Moldovita – Sucevita – Putna – Marginea – Vama si se vor vizita Manastirea Moldovita, Plimbare cu Mocanita, Manastirea Sucevita, Manastirea Putna.
Manastirea Moldovita este una din vechile asezari calugaresti, cu un important si glorios trecut istoric, strajuitoare de veacuri la hotarul Moldovei de nord, situata in comuna Vatra Moldovitei. Originea acestei manastiri ramane invaluită in negura vremii, traditia amintind de existenta ei i0nca din timpul voievozilor Musatini, care au ocrotit-o.
Mocanita va va purta prin salbatica Vale a Vaserului oferindu-va oportunitatea de a va bucura de minunatele peisaje din Muntii Maramuresului.
Manastirea Sucevita, cu hramul Invierea Domnului, a fost construita in ultimele decenii ale secolului al XVI-lea, cu cheltuiala familiei de boieri Movila.
Manastirea Putna este prima si cea mai importanta ctitorie a Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, si strajuieste, de peste cinci veacuri, tinutul legendar al Bucovinei.
A treia zi se va calatori pe ruta Vama – Falticeni – Roman – Focsani – Buzau – Bucuresti si se vor vizita Manastirea Voronet, Manastirea Slatina.
Cu voia Bunului Dumnezeu, cu rugaciunile Sf. Cuvios Daniil Sihastrul si prin osardia Biencredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant s-a inaltat, din 26 mai pana in 14 septembrie 1488, Manastirea Voronet cu hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe.
Manastirea Slatina este una dintre cele mai mari si vechi manastiri ortodoxe din nord-estul tarii noastre.
Alege excursii Romania pentru a vizita aceste puncte turistice,din tinutul de poveste al Bucovinei!
Intra pe http://scoriloturism.ro/!
Alege excursii Romania- cadoul perfect pentru Ziua Femeii!
Excursii Romania iti garanteaza un week-end de neuitat, 7-8 martie, daca alegi sa pleci intr-o calatorie scurta, de Ziua Femeii, cu perechea ta! Lasa banalele cadouri deoparte, cum ar fi, o floare, o cina romantica, din cand in cand, ne dorim sa facem si altceva…

Excursii Romania iti sugereaza: descopera Romania!
Pe 8 martie este Ziua Femeii...Asa ca...in acest week-end dedicat femeii, daruieste-i persoanei iubite un alt fel de cadou! O excursie de doua zile, organizata de excursii Romania, pe ruta Bucuresti – Sinaia – Brasov – Fagaras –Sambata de Sus. Calatoria se va face cu un autocar de trei stele, cazarea va fi la o pensiune tot de trei stele, se va face foc de tabara, se va asculta muzica de toate genurile, iar cina si bauturile vor fii traditionale. Se vor vizita puncte turistice ca: centrul istoric Brasov (se va face un popas de 1 ora si 30 min), Cetatea Fagaras, Herghelia de lipitani.
Centrul istoric al Brasovului este probabil cel mai cunoscut si cel mai vizitat loc din oras, fiind frecventat atât de turisti cât si de localnici pentru care reprezinta un loc de relaxare si punct de intalnire intre prieteni.
Cetatea Fagarasului este cel mai important monument al Fagarasului, unul dintre cele mai mari din tara si chiar din Europa. Constructia cetatii a inceput in 1310, pe locul unei mai vechi fortificatii de pamant si lemn din secolul al XII-lea. Scopul construirii cetatii era mai precis pentru apararea sud-estului Transilvaniei de incursiunile tatarilor si otomanilor.
La Sambata de Jos, una din cele mai importante herghelii de cai Lipitani din lume, se cresc 7 linii de sange care poarta numele armasarilor care au stat la baza formarii actualelor efective – Conversano, Favory, Maestoso, Neapolitano, Pluto, Siglavy-Capriola, Tulipan. Lipitanul este un cal cu o conformatie armonioasa si eleganta. Este un cal bland, docil si supus, cu temperament vioi. Datorita elegantei sale si a temperamentului, Lipitanul este principala rasa care se utilizeazã la marile scoli de dresaj academic din lume.
Ruta de intoarcere este Sambata de Sus – Talmaciu – Rm Valcea – Bucuresti unde, de asemenea, se vor vizita Manastirea Brancoveanu, Salina Ocnele Mari.
Viziteaza Tara Hategului prin excursii Romania!
Excursii Romania iti garanteaza un week-end de neuitat, daca alegi sa pleci intr-o calatorie scurta, de 1 Mai, cu perechea ta, cu parintii sau, pur si simplu, cu prietenii!
Excursii Romania iti sugereaza: descopera Romania - obiective turistice din Tara Hategului!
Tara Hategului te asteapta cu o multime de obiective turistice, pe care le vei descoperi in timp de trei zile, si care te vor face sa petreci clipe de neuitat!
In prima zi, detinatia va fi Bucuresti – Rm. Valcea - Tg Jiu – Hateg – Deva, si se vor vizita Creatiile Brancusi, Biserica Densus (sec XIII), Sarmizegetusa Ulpia Traiana.
Constantin Brancusi (n. 19 februarie 1876, Hobița, Gorj — d. 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor roman cu contributii covarsitoare la innoirea limbajului si viziunii plastice in sculptura contemporana. Constantin Brancusi a fost ales postum membru al Academiei Romane.
Biserica Densus, „Sfantul Nicolae”, este un lacas de cult din localitatea Densus, judetul Hunedoara, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din Romania, construita in secolul XIII.
Sarmizegetusa Ulpia Traiana (pe numele sau complet Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa) a fost capitala Daciei romane, situata la o distanta de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala Daciei. Ruinele orasului antic constituie azi obiectul unui complex arheologic in localitatea Sarmizegetusa, judetul Hunedoara.
A doua zi se va pleca pe traseul Deva – Orastie – Gradistea Muncelului – Hunedoara – Deva, si se vor vizita Sarmizegetusa Regia - drumetie 3 ore, Castelul Huniazilor, Manastirea Prislop.
Sarmizegetusa Regia (cea regeasca), situata in satul Gradistea Muncelului, judetul Hunedoara, a fost capitala Daciei preromane.
Castelul Huniazilor, numit si Castelul Corvinilor, al Corvinestilor sau al Huniazilor, este cetatea medievala a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de a din Romania. Este considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat in „top 10 destinatii de basm din Europa”.
Manastirea Prislop este o manastire din Romania situata in apropierea satului Silvasu de Sus din judetul Hunedoara. De aproape sapte secole, ea reprezinta unul din cele mai importante asezaminte religioase ortodoxe din Transilvania, biserica sa, ce dateaza din secolul al XVI-lea, fiind declarata monument istoric.
A treia zi se va calatori pe ruta Deva – Sebes – Sibiu – Rm Valcea – Bucuresti si se vor vizita Cetatea Devei, Centrul istoric Sibiu, Manastirea Cozia.
Cetatea Devei este o cetate aflata pe un deal vulcanic de pe teritoriul orasului Deva, Romania. Ea dateaza din anul 1269 si este declarata monument istoric.
Centrul istoric Sibiu - In cadrul municipiului Sibiu, centrul istoric se constituie ca o entitate compacta, usor lizibila in structura orasului. El se dezvolta pe doua terase, o parte in lunca raului Cibin (Orasul de Jos) si o parte pe o terasa diluviala (Orasul de Sus).
Manastirea Cozia este un complex monahal medieval, situat in orasul Calimanesti, pe malul raului Olt. Este o ctitorie a domnului Mircea cel Batran, extinsa si renovata de-a lungul istoriei sale multiseculare.
Alege excursii Romania pentru a vizita aceste puncte turistice, din tinutul de poveste al Tarii Hategului! Intra pe http://scoriloturism.ro/!
Ce cadouri de femei ati vrea sa primiti de Valentine's Day?
Ce cadouri de femei ati vrea sa primiti de Valentine's Day?
Valentine's Day- premiera in Romania pe 19 februarie
Din 19 februarie va aparea filmul de excepţie “Valentine’s Day”, ce ne prezintă poveştile încâlcite şi diverse de viaţă ale unui grup de oameni ciudati din Los Angeles, care trec de la dragoste la despărţire într-o singură zi… adică, de Sf. Valentin. Cupluri şi oameni singuri trec prin avatarurile găsirii, menţinerii şi apoi pierderii
Februarie, Valentine's day, Dragobete...
Si iata ca am intrat si in luna februarie, luna iubirii la romani si nu numai. Dupa cum bine stiti, in acaeasta luna, pe 14 februarie se sarbatoreste Valentine’s day, ziua indragostitilor, in traditia occidentala, adoptata si la noi de ceva timp, iar pe 24 februarie este Dragobetele, sarbataoarea iubirii la romani.
Valentine,s day, sarbatoarea iubirii?
Valentine’s day - ziua in care sarbatorim iubirea si ziua, in care, ne dorim, poate mai mult decat in oricare alta zi oarecare, sa fim alaturi de cel pe care il iubim. Tineri sau varstnici, se pare ca romanii au inceput, cu mare fast, sa sarbatoreasca aceasta zi imprumutata de la americani. Se spune ca atat timp cat e ceva de bine, de ce nu? De ce comerciantii de flori si cadouri sa nu aiba inca o zi profitabila?
Valentine’s Day sau Dragobete in Paris?
Stiti despre ce vorbesc. Sunt doua dintre cele mai celebre sarbatori ale iubirii din întreaga lume, pentru noi romanii. Si daca Parisul este considerat unul dintre cele mai romantice si pline de iubire orase ale lumii iar sarbatoarea de Dragobete este sarbatoarea iubirii la romani, de ce sa nu petrecem in Paris, alaturi de persoana iubita, fix de Dragobete? Gresim cu ceva? Mda… e adevarat ca nu suna la fel de bine ca Valentine’s Day in Paris, Dragobete in Paris, fiu al babei Dochia…
Excursii Romania vs Croaziera
Croaziera sau excursii Romania? Voi ce ati alege? Specialistii spun ca cele mai bune vacante se pregatesc din timp, mai ales ca inceputul anului coincide cu perioada de early booking, in care se pot obtine cele mai bune preturi pentru vacantele mult dorite, astfel ca, pentru cei care prefera sa vada cat mai multe orase intr-un timp limitat in locul unui all-inclusive la mare, exista posibilitatea de a alege: croaziera sau excursii Romania?
In ultimii ani, tot mai multi romani cauta un alt tip de vacanta – croazierele. Un indicator în acest sens este si cresterea inregistrata pe piata mondiala si autohtona. In ultimii opt ani, au fost cresteri constante de 300-400%, un trend ascendent care s-a înregistrat si pe piata din Romania.
Romanii prefera croazierele in Mediterana, urmate apoi de cele din Europa Nordica si, intr-o masura mai mica pe cele din America. Primavara si vara sunt perioadele cele mai solicitate, de aceea, de regula, in perioada ianuarie-31 martie se fac aproape 80% dintre rezervarile pentru plecarile de peste an, mai ales ca în acest interval iti poti alege pe traseul dorit si tipul de cabina preferat (interioara, exterioara sau exterioara cu balcon). Pe de alta parte, reprezentanţii mai multor agentii de turism explica faptul ca, desi piata circuitelor clasice cu autocarul a fost multi ani una dintre cele mai dinamice si chiar si acum aceste pachete au inca un cuvant greu de spus, majoritatea clientilor fiind formata din elevi (care pleaca in excursii Romania sau tabere) si seniori. Prin urmare, cum este mai bine – pe croaziera sau intr-un circuit cu autocarul, in excursii Romania?Excursii Romania – avantaje si dezavantaje
Avantaje
- Spre deosebire de cazarea pe o nava de croaziera, intr-un circuit, toti participantii beneficiaza de acelasi tip de camere, insa, fiind vorba, in cele mai multe cazuri, de hoteluri de tranzit, unde se petrece o noapte, maxim doua, pe langa disconfortul de a impacheta si a despacheta bagajul de fiecare data, nici standardele de cazare nu sunt foarte mari;
- Intr-un circuit cu autocarul, exista posibilitatea de a vedea privelisti si locuri inedite chiar pe distanta dintre doua orase, fiindca, de cele mai multe ori, se trece chiar prin „inima tării”;
- Sunt foarte putine costuri suplimentare fata de pretul initial al excursiei, în afara de intrarile la obiectivele turistice si asigurarea medicala.
- Suma platita pentru un circuit cu autocarul este mai mica decat cea pentru croaziere.
Dezavantaje
- Perioada mare de timp petrecuta in autocar, unde marja de deplasare este mica si posibilitatile de divertisment se reduc numai la ascultarea muzicii, vizionarea unui film sau cititul unei carţi.
- Intr-un circuit cu autocarul, mesele, in afara de micul dejun, nu sunt incluse. Astfel ca, cei care aleg acest tip de deplasare vor fi nevoiti sa scoata bani din buzunar pentru mancare sau, in cazul distantelor mari intre orase, sa isi pregateasca din timp sandvisuri.
In speranta ca stiti cel mai bine ce va place si ce ati vrea sa vizitati, alegeti ce doriti: Croaziera sau excursii Romania!
Mesaje de Valentine’s Day si mesaje de Dragobete !
Am facut aici o lista pentru cei care nu au chef sa inventeze un mesaj de dragoste adevarat si vor sa foloseasca template-uri. Chiar daca am postat astea eu va recomand sa scrieti in mesajele de Valentine’s Day si Dragobete ceea ce simtiti. Asadar iata mesajele....
Valentine’s Day nu este numai pentru oameni!
Da, Valentine’s Day nu este numai pentru oameni, pentru ca si sobolanii ies la o prajitura de Valentine’s Day.
Valentine’s Day
Valentine’s Day
Mesaje caterinca de ziua Indragostitilor - Valentine’s Day!
Am postat acum cateva zile o gramada de mesaje de Valentine’s Day, Dragobete si Ziua Indragostitilor, acum am mai facut rost de unele, cei drept parca astea sunt mai de caterinca. Cele vechi le puteti accesa dand click pe “Mesaje de Valentine’s Day si mesaje de Dragobete !” . Hai sa incepem cu astea mai funny ....
Cele mai proaste 5 cadouri de Valentine’s Day!
Da, au fost prezentate cele mai proaste idei de cadouri care pot fi date de Valentine’s Day dar mai ramane unul care in Los Angeles este un cadou perfect. Ghiciti care este acesta inainte sa ajunga filmuletul la faza in care spune despre ce este vorba?
Valentine’s Day si Martisorul motive bune de vazut “zgaiba” la gagici!
Da frate! Daca pentru Valentine’s day se bat unii “in sabii” ca sa ne ofere cele mai misto “cadoaie” sau cele mai romantice chestii, cu care noi barbatii sa va dam cu “cracii in sus si zgaibele la vedere”
Originea sarbatorii Valentine's Day
In fiecare luna februarie, în multe locuri din întreaga lume persoanele care se iubesc ifi ofera unele altele cutii cu bomboane, buchete cu flori sau cine romantice. In vechime aceasta traditie de Valentine's Day tinea o luna si era diferita de cum este acum. Deci cine a fost Sfântul Valentin şi cum s-a facut asocierea cu acest ritual?
Bancuri de Valentine’s Day – Ziua îndrăgostiţilor
Cateva bancuri de Valentine's Day - Ziua indragostitilor

Vine seara, bărbatul se întoarce de la serviciu şi îi oferă iubitei sale un cadou ambalat frumos. Emoţionată, ea îl deschide şi înăuntru găseşte…. o carte: “Interpretarea viselor”....
Ariki va ofera de Valentine's Day reduceri la inele de argint
Ariki va ofera de Valentine's Day reduceri la inele de argint
Coliere statement la reducere de Valentine's Day
Coliere statement la reducere de Valentine's Day
Indragostitii isi fac cadouri de Valentine's Day
Nu uita! Se apropie Valentine's Day si tu nu i-ai luat cadou!
Click aici pentru a descoperi tinute de Valentine's Day pentru toate doamnele
Click aici pentru a descoperi tinute de Valentine's Day pentru toate doamnele
Telefoane mobile de Valentine's Day
Telefoane mobile de Valentine's Day
Mesaje si felicitari de Valentine’s Day 2016
Ziua de Valentine’s Day 2016 se sarbatoreste an de an pe 14 februarie. Profitati de ocazie si sarbatoriti aceasta zi a indragostitilor alaturi de persoana iubita. Dragostea exista, insa are nevoie de exprimare, prin guvinte, gesturi, etc. E momentul sa arati perechii dvs. cat de mult o apreciati si iubiti. Petreceti impreuna momente deosebite intr-o atmosfera de sarbatoare. Pentru a veni in sprijinul nostru va oferim cateva idei de mesaje si felicitari de Valentine’s Day 2016.
Rasfata-ti iubita de Valentine's Day
Ofera cele mai speciale cadouri de Valentine's Day, pe luxurygifts.ro
Idei de cadouri pentru barbati cu ocazia Valentine's Day
Comanda cadouri pentru barbati, special pentru Valentine's Day. Livrare rapida a cadourilor online in timp foarte scurt!
Mesaje romantice de Valentine’s Day 2016
Cateva mesaje romantice cu urari si declaratii de dragoste de Valentine’s Day, ce pot fi trimise prin sms persoanei iubite.
Cadouri Valentine’s Day pentru el si ea
Cauti cadouri Valentine’s Day pentru el sau ea la un pret ieftin? Zilnic sunteti indragostit/a, dar Ziua Îndrăgostiților este o oportunitate de a-i face fericiti pe iubit sau iubita ta. Indiferent dacă este celălalt semnificativ, prietenii sau familia, va puteți arăta dragoste tuturor celor apropiați inimii dvs. în multe moduri diferite. Scrisorile și bomboanele scrise de mână își păstrează propriul loc în Valentine’s Day , dar uneori parcurgerea milei suplimentare face ziua și mai specială. Puteți face din ea o zi memorabilă de Ziua Îndrăgostiților cu un cadou care vă aduce mai aproape.
Idei de cadouri de Valentine’s Day
Idei de cadouri de Valentine’s Day

Citeste mai mult pe: https://foxi.ro/articol/cadouri-valentines-day
Din Verona cu dragoste de Valentine's Day
Vrei un week-end romantic sau sa petreci un Valentine’s Day pe cinste? C ear fi mai bun pentru aceste ocazii decat acasa la Romeo si Julieta? Orasul Verona este un spectacol de romantism prin definitie.