link nou

ghidoo este o comunitate colaborativa care selecteaza cele mai interesante linkuri de pe internet.

Selectia se face pe baza voturilor membrilor, precum si cu ajutorul algoritmilor de inteligenta artificiala.

populareFeed-icon  recenteFeed-icon  controversate


Hei, cum stai la mate? Testeaza-te online!
Peste 3500 de videouri de cursuri cu teorie, teste si exemple explicate
www.prepa.ro
Cum va ajuta un avocat accidente rutiere in cazul producerii unui astfel de eveniment
de office.negrea@gmail.com la: 06/04/2015 10:12:37
taguri: avocat accidente Societate 
In activitatea mea, ca avocat accidente rutiere am intalnit cazuri in care nu doar conducatorii auto incepatori, ci chiar si cei cu experienta indelungata si abilitati deosebite in conducere, soferi profesionisti cu multi kilometri parcursi in tara si in strainatate, in mod surprinzator, au fost implicati in accidente auto.

Din acest motiv, apelarea la serviciile unui avocat accidente rutiere este necesara, va poate fi de un real folos si uneori poate contribui decisiv la obtinerea solutiei care sa va avantajeze.


Nu pot exclude faptul ca unele persoane ce sunt implicate in accidente rutiere se pot baza in rezolvarea cazului pe cunostintele pe care le poseda in domeniul legislatiei auto, pe intuitie, abilitati ori inteligenta.
Din experienta personala, dar si dupa cum poate v-ati confruntat deja cu asemenea experiente, am constatat ca se poate intampla ca partea adversa sa dea declaratii necorespunzatoare adevarului, dat fiind interesul pe care il are, expertul sa prezinte concluzii incorecte si sa fie partinitor, argumentele sale sa nu se bazeze pe date stiintifice, ci doar pe interpretarea probelor de la dosar, administrate insa in conditii indoielnice, martorii sa nu fie sinceri din diverse motive , ori organul de cercetare penala sau instanta de judecata sa nu fie suficient de activa si sa nu dispuna de probe suficiente pentru stabilirea adevaratelor cauze ale accidentului, adevaratului vinovat ori a despagubirilor cuvenite.

De asemenea, din experienta personala cunosc si cat de important este ca inca de la inceputul cercetarilor, autorul sau victima unui accident de circulatie sa beneficieze de serviciile unui avocat specializat in accidente rutiere care sa o poata consilia in mod competent si eficient in solutionarea in mod cat mai avantajoasa a problemei sale.
Un avocat accidente rutiere avocat ar urma sa va spuna ca pana la momentul cand vor sosi la fata locului organele de politie va trebui sa nu parasiti locul accidentului pentru ca aceasta constituie o infractiune. De asemenea, sa nu modificati pozitia autovehicului, in masura in care este posibil sa va notati sau cel putin sa retineti cat mai bine locul producerii accidentului, numerele de inmatriculare ale vehiculelor implicate in accident, ale conducatorilor auto, martorii oculari, daca exista camera video in acel loc, ale carei imagini sa fie exploatate in cursul cercetarilor penale.

Dupa venirea organului de politie se procedeaza la o cercetare la fata locului, iar in Procesul verbal de cercetare la fata locului se vor consemna aspectele stabilite, conform prevederilor legale.
In masura in care este posibil, este importanta stapanirea de sine si luciditatea precum si sa aveti grija sa nu se omita date esentiale ce rezulta din cercetare si care sunt utile in aparare, dat fiind ca probarea acestora, ulterioara poate fi dificila.

In acest sens, prezinta insemnatate consemnarea corecta a unor date precum cele privind martoriii oculari, pozitia si sensul de mers al autovehiculelor inainte si dupa accident, urmele de franare ale autovehiculelor pe suprafata carosabila, pe sol, daca existau indicatoare rutiere si care anume , avariile rezultate din coliziune si pozitia lor, cate persoane prezinta vatamari corporale si ce fel, date despre conditiile in care se prezinta suprafata carosabila, persoanele care se aflau in autovehicule, date despre testarea cu aparatul etilotest, corectitudinea schitei locului producerii accidentului.

comenteaza . modifica . sterge
semnaleaza adminului . adauga la bookmarkuri

linkuri similare cu:

"Cum va ajuta un avocat accidente rutiere in cazul producerii unui astfel de eveniment"

Avocat accidente: Ce trebuie sa faci in caz de accident rutier?
Avocat Tudor Ion, specializat si precum avocat accidente te invata ce trebuie sa faci in caz de accident rutier si cum e optim sa procedezi. Pentru ca un incident/eveniment auto, să poată fi considerat accident de circulaţie, trebuie să îndeplinească cumulativ condiţiile: în eveniment să fie implicat cel puţin un vehicul în mişcare, să fie produs pe un drum deschis circulaţiei publice (bulevard, strada, alee, intrare, cale, etc.) ca urmare a nerespectării unei reguli de circulaţie, din care a rezultat decesul sau rănirea unor persoane, avarierea unui vehicul, alte pagube materiale.
În cazul accidentelor petrecute pe drumuri închise circulaţiei rutiere sau drumuri aflate pe proprietăţi private, se aplică regulile stabilite de administratorul proprietarii. Dacă nu există reguli atunci se pot aplica cele privind circulaţia pe drumurile publice, coroborate cu prevederile codurilor civil si penal.
În calitate de participant direct şi/sau martor la un accident de circulaţie, pentru a evita eventualele probleme şi ostilităţi rezultate în urma unui asemenea eveniment, este bine de ştiut cum trebuie să procedaţi în cazul în care aţi avut o daună (în mers sau staţionând):
 Va sfatuiesc precum avocat accidente sa reţineţi sau sa va notati următoarele date despre accident sau daună (în scopul declarării şi întocmirii procesului verbal de constatare la poliţie, pompieri, organe de cercetare penală, etc.):
 Locul exact de producere al accidentului, inclusiv repere şi localizări ca: – numar imobil în dreptul căruia s-a produs evenimentul;
 Kilometrul în dreptul căruia s-a petrecut, daca accidentul a avut loc în afara din localităţii;
 Topografia exactă a locului;
 Din ce direcţie circulaţi dumneavoastra şi din ce direcţie circulau celelalte vehicule implicate în accident;
 Numărul de înmatriculare a vehiculelor implicate în accident;
 Numele conducătorilor auto implicaţi în accident;
 Regulile de circulaţie, indicatoarele şi restricţiile cu aplicare în zona de producere a accidentului;
 Eventual numele martorilor oculari (obligatoriu în cazul accidentelor cu răniri de persoane sau vătămări grave);
 Ora la care s-a produs accidentul sau dauna.
 În cazul în care accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale, procedaţi prin mijloace obişnuite la eliberarea părţii carosabile pentru a nu stânjeni circulaţia altor vehicule. Daca vehiculul dumneavoastra a suferit avarii grave (de ex. scurgeri de lichide sub vehicul, scurt circuite electrice etc.) nu porniţi motorul, ci împingeţi vehiculul sau remorcaţi-l până în afara parţii carosabile după ce, în prealabil, aţi decuplat bornele bateriei de acumulatori pentru a preîntâmpina orice risc de incendiu sau avarii ulterioare.
Precum avocat accidente, va spun ca dacă autovehiculele implicate în accident au devenit nedeplasabile prin forţe proprii în urma evenimentului, conducătorii auto au obligaţia: - de a le deplasa cât mai mult pe partea dreaptă a drumului; - de a anunţa telefonic organele de poliţie despre evenimentul produs şi de a aştepta la faţa locului sosirea organelor constatatoare; - de a se prezenta în termen de 24 de ore de la producerea evenimentului la cea mai apropiată unitate de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare şi eliberarea autorizaţiei de reparaţie. Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 90 zile.
În cazul în care autovehiculul dumneavoastră a fost avariat în timp ce era staţionat sau parcat, este necesar să vă deplasaţi, în măsura în care este posibilă deplasarea, cu autovehiculul în cauză la organele de poliţie pentru a declara evenimentul şi a se efectua constatarea accidentului.
 În cazul în care din accident au rezultat şi victime fie numai cu raniri uşoare sau vătămări uşoare, nu modificaţi poziţia vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie pentru a se face măsurătorile necesare în astfel de cazuri.
Este foarte important sa nu părăsiţi locul accidentului deoarece, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie constituie infracţiune şi se pedepseşte conform prevederilor legale cu închisoare de la 2 la 7 ani. Conducătorul auto implicat într-un accident rutier din care au rezultat decesul sau rănirea unei persoane trebuie să anunţe imediat producerea accidentului şi să aştepte sosirea organelor de poliţie si a ambulanţei.
Dacă unul din conducătorii auto implicaţi părăseşte locul accidentului sau refuză să se prezinte la organele de poliţie, celălalt conducător auto trebuie să furnizeze acestor organe cât mai multe amânunte despre autovehiculul respectiv (tip/marca autovehiculului, numărul de înmatriculare etc.) si daca este posibil, datele eventualilor martori oculari identificaţi.
Un alt aspect foarte important, care trebuie reţinut, este atunci când victima (persoana rănită uşor) refuză să considere evenimentul petrecut, un accident de circulaţie şi pleacă de la faţa locului înainte de sosirea organelor de poliţie. În această situaţie, conducătorul auto trebuie să se declare organelor de politie împrejurările producerii evenimentului, eliminând totodată şi orice posibilitate de a fi sancţionat pentru nedeclararea unui accident auto.
România, locul doi în UE după numărul de morți din accidente rutiere - detalii pe comunicatultau.ro
România, locul doi în UE după numărul de morți din accidente rutiere - detalii pe comunicatultau.ro
SOCANT! Florin Salam implicat intr-un accident RUTIER!
„SOCANT! Florin Salam implicat intr-un accident RUTIER!” este titlul unei postari pe un site, una din multele mizerii de presa cu care se aduce mult trafic pe acel site.
Constatarea amiabila sau cum poti sa nu implici Politia in caz de accident rutier
Constatarea amiabila sau cum poti sa nu implici Politia in caz de accident rutier
Accident rutier soldat cu decesul a trei persoane
Trei persoane au murit, marti, in urma unui accident rutier produs pe DN5, pe raza localitatii Daia
Din ce cauza se fac accidentele rutiere pe vreme rea
Carosabilul ud sau inghetat este unul dintre factorii care duc la derapaj si la accidente rutiere. Din cauza ca soferii nu isi adapteaza stilul de condus la conditiile meteo nefavorabile, acestia risca sa piarda controlul masinii. In continuare sunt prezentate cateva motive care provoaca accidente rutiere pe vreme rea:
România, pe primul loc la numarul accidentelor rutiere fatale din întreaga Uniune Europeana!
Intr-un clasament al ţărilor din Uniunea Europeana în ceea ce priveşte decesele din accidente rutiere, România se află pe primul loc, arată datele Comisiei Europene.

Si in anul 2018, Romania se alfa pe primul loc privind rata deceselor pe sosele, cu 96 de morti la un milion de locuitori, aproape dublu fata de media din Uniunea Europeana, care a fost de 49 de decese la un milion de locuitori, arata cele mai recente date preliminare.
Seful PD-L Ionel Mantoc implicat in grav accident rutier soldat cu moartea unei persoane
In urma cu cateva ore seful de campanie PD-L din Gorj Ionel Matoc a fost implicat intr-un grav accident de circulatie soldat cu moartea unei persoane .

Liderul PD-L Gorj conducea cu viteza foarte mare in timp ce a lovit o ambulanta ce transporta un pacient acrosand ambulanta . In urma incidentului pacientul din ambulanta a decedat potrivit politiei vinovatul de accident este chiar Ionel Mantoc . In prezent se efectueaza cercetari de rigoare liderul si directorul termocentralei Turceni mai are un dosar la parchet pentru ucidere din culpa asa ca mafia din Gorj o sa il scoata basma curata .
Accident rutier petrecut in Bucuresti
Accident rutier petrecut in Bucuresti
Live News.Cinci oameni au murit in urma unui accident rutier in judetul Constanta
Live News.Cinci oameni au murit in urma unui accident rutier in judetul Constanta
Accident rutier la pod Ciurel
Accident rutier la pod Ciurel
Accidente rutiere fara asigurare. Prevederi legale
Se considera contraventie atunci cand se conduce un vehicul neasigurat pe strazile din Romania. Sactiunea presupune o amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei, plus retinerea certificatului de inmatriculare.
Şapte răniţi într-un accident rutier produs pe A1
Un număr de şapte persoane au fost rănite, marţi, într-un accident petrecut pe Autostrada A1, pe sensul de mers Bucureşti - Piteşi, şase victime fiind transportate la Spitalul Municipal Bucureşti, iar unui bărbat i se acordă asistenţă medicală la faţa locului de către echipajul unui elicopter SMURD.
O alta stire ce are legatura cu un accident rutier
O alta stire ce are legatura cu un accident rutier
Lista politicienielor implicaţi în accidente rutiere a fost completată de Corneliu Vadim Tudor
Lista politicienielor implicaţi în accidente rutiere a fost completată de Corneliu Vadim Tudor
Egipt: 12 turişti au murit într-un accident rutier
Doisprezece turişti, dintre care şase străini, au murit luni în Egipt, la Ras Sedr, în urma unei coliziuni frontale între autocarul la bordul căruia se aflau şi un camion, în peninsula Sinai.
Un cvasidocumentar despre morţii accidentelor rutiere
http://partealuminoasa.wordpress.com/cioclu-cu-jumatate-de-norma/
Accidente si tractari auto
Un mic studiu a dovedit faptul ca autoturismele tip platforma de tractari auto sunt implicate din ce in ce mai des in accidente rutiere.
Bulevardele mortii in capitala
Politia capitalei trage linie si aduna rezultatele din 2008, rezultatele accidentelor rutiere din capitala si a decedatilor. In topul bulevardelor “mortale” conduc detasat Iuliu Maniu si Sos Colentina. Numai in zonele respective au murit in 2008, 11 persoane si peste 70 au fost raniti grav, intr-un total de 270 de accidente. Datele sunt furnizate de ziarul Ziua
DGPMB ne ofera Harta Rutiera a Bucurestiului …
Este o harta destul de utila, pe ea putem vedea, accidentele rutiere, traficul ingreunat, traficul inchis, lucrarile in carosabil si semafoarele defecte. Fiecare lucru mentionat este reprezentat pe harta sub forma de puncte de diferite culori, dand click pe acele puncte putem vedea in detaliu problema existenta in acel punct.
Furt de masina si accident la 14 ani
Un copil ramas singur acasa s-a aventurat sa ia masina parintilor si a iesit la plimbare cu un prieten. A cauzat un accident rutier, intrand intr-un microbuz
Legea rutieră a lui Murphy în Focşani:Intri pe interzis unde eşti buşit de o maşină care nu acordă prioritate
O maşină de intervenţie de la firma UMO a intrat în 2009 pe interzis, iar un conducător auto l-a lovit într-o intersecţie cu “cedează trecerea” u poliţiştii susţin că ambii conducători auto sunt vinovaţi, dar şoferul care nu a cedat trecerea este cel răspunzător de producerea accidentului rutier u societatea de pază a solicitat celui vinovat de accident plata pagubei de aproape 18.000 lei
Trei ucraineni implicaţi într-un accident la Adjud
Doi cetăţeni din Ucraina au fost victimele unui accident rutier produs la Adjud.
Accidentul din Brăila putea fi evitat?
Accidentul rutier din Braila putea fi evitat daca organele abilitate isi faceau treaba!
Ai avut accident cu masina? Scapi de interventia politiei daca folosesti procedura constatarii amiabile.
Ai avut accident cu masina? Scapi de interventia politiei daca folosesti procedura constatarii amiabile. Utilizarea constatarii amiabile nu este o obligatie, este doar o optiune, fiind de fapt o alternativa la metoda clasica de constatare a unui accident care include deplasarea la politie, intocmirea unui proces-verbal si abia apoi obtinerea autorizatiei de reparatie. Mai exact, soferii care sunt implicati intr-un accident rutier sunt obligati, potrivit legislatiei rutiere in vigoare, sa se prezinte in cel mult 24 de ore de la producerea accidentului, la o unitate de politie si sa declare evenimentul in care au fost implicati. Totusi, exista situatii in care soferii nu trebuie sa ia legatura cu un politist, ei fiind de acord sa incheie o constatare amiabila de accident.
Gravitatea accidentelor ar putea fi redusa cu 40% datorita unor airbag-uri externe introduse la masini.
Gravitatea accidentelor ar putea fi redusa cu 40% datorita unor airbag-uri externe introduse la masini.
Compania germana auto de componente ZF a dezvoltat o tehnologie inovatoare pentru a reduce gravitatea accidentelor rutiere. In 2018, fiecare masina noua vanduta vine cu mai multe airbag-uri integrate in cabina, insa firma germana lucreaza la o caracteristica care ii sporeste siguranta: airbag-uri montate si pe exterior.
Modificare importanta a legii! Soferii pot pleca de la locul accidentului fara sa fie pedepsiti
Conform unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ), care a apărut în Monitorul Oficial există o situație nouă în care șoferii au voie să părăsească locul unui accident rutier, fără să riște pedeapsa cu închisoarea.

Mai concret, este vorba de situația în care un șofer provoacă singur un accident rutier și este singurul rănit.

Conform Codului Penal parasirea locului accidentului, fara acordul politiei sau a procurorului care cerceteaza locul evenimentului rutier este o fapta pedepsita cu inchisoarea, intre doi si sapte ani! Lucrurile s-au schimbat si legea contine si exceptii. Este vorba despre cazul in care un sofer provoaca singur accidentul, fara sa fie implicate alte persoane sau autovehicule, si este singurul ranit.
Codul Rutier se schimba din nou! Mergi direct la închisoare daca faci asta!
Codul Rutier se schimba din nou! Senatorul Robert Cazanciuc a inregistrat, joi, 26 septembrie 2019, de Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, o propunere de completare a Codului Penal, în sensul interzicerii suspendării executării pedepsei pentru ucidere din culpă în condițiile săvârșirii infracțiunii ca urmare a conducerii unui vehicul sub influența alcoolului, a altor substanțe psihoactive ori fără permis de conducere.
Cocalarii ne omoară pe şosele. Degeaba eşti cel mai bun şofer din lume GALERIE FOTO
România a aruncat milioane de euro pe geam cu campanii cuminţele pentru stoparea accidentelor rutiere. În loc de pace şi iubire pe şosele, în continuare oamenii sunt făcuţi praf, ajung invalizi şi se produc daune pe bandă rulantă.

GALERIE FOTO grăitoare cu "siguranţa rutieră" pe blog!